Додик се прилагођава захтјевима странаца

Сада је јасно да је предсједник СНСД и члан Предсједништва БиХ Милорад Додик започео фазу прилагођавања захтјевима које је испоставила међународна заједница – истакао је Милан Радовић, замјеник предсједника СДС реагујући на изјаве Додика да би Српска могла славити 15. фебруар умјесто 9. јануара. 

Република Српска 06.06.2021 | 14:34
Додик се прилагођава захтјевима странаца

„Прво је порушио цркву Усековање главе Светога Јована Крститеља у Коњевић пољу, која носи име великог православног свеца, иако је тврдио да никада он и власт под његовим патронатом неће рушити српске цркве“ – нагласио је Радовић. 

Он је истакао да је Додик почео да испуњава и други захтјев, онај везан за Дан Републике Српске. 

- Изгледа да је ипак узалуд референдум о Дану Републике и сада је јасно да је била у питању представа и манипулација народом. Очито је да је Додик попустио и најавио измјену Дана Републике Српске, ублажавајући ту чињеницу на начин да је предложио да га веже за Дан државности Србије, тј. за Сретење – сугерисао је Радовић.

Жаргонски речено, каже Радовић, Додик се „сакрио у мишју рупу“ када су чланице НАТО Алијансе изводиле вјежбе на Мањачи, иако је он најављивао протесте и 30.000 људи који ће вјежбу да спријече. 

- С обзиром на то да је Додик прихватио „АНП“, поставља се питање који је сљедећи корак? Да ли су то уставне промјене? Управо је Додик оптуживао садашњу опозицију за „издају“ и себе представљао као „заштитника“ Републике Српске, а сада прихвата све што је годинама најављивао да ће одбити – истакао је замјеник предсједника СДС.
 
Радовић је подсјетио да је Српска демократска странка упозоравала да је политика Додика чиста импровизација у којој не постоји стварни план за оснаживање Републике Српске, већ само онај план којем је циљ искључиво његов лични интерес. 

 - Сматрам да је изузетно опасно то, за све грађане Републике Српске, што је сва власт концентрисана у рукама једног човјека, који веже судбину свих грађана за своју политичку судбину. Наша визија Републике Српске, за разлику од његове која је уска и себична, другачија је и утемељена на идеји да су закон и ред једнаки за себе – истиче Радовић и додаје: 

- Голда Меир, бивши предсједник Владе Израела, изјавила је сљедеће: „Ако желите да изградите сјајну земљу у којој ће жељети да живе ваша дјеца, потребно је да направите два корака:
1) Да корупцију изједначите са издајом, а корумпиране званичнике са издајницима, до седмог кољена.
2) Да три професије буду највише плаћене: војска и полиција, просвјетни радници и љекари.

Управо ће платформа Српске демократске странке, која је тренутно у фази припреме, бити базирана на овим принципима. Уз то ћемо обухватити и статус пензионера, студената и бораца који су стварали Републику Српску“ – рекао је Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.

Он је нагласио да СДС-ова визија Републике Српске подразумијева да гласове нећете моћи да купите новцем или уцјенама, нарочито не оним који се тичу радних мјеста. 

- Сада је јасно ко је спреман да се зарад своје личне позиције повуче три корака уназад, да порекне све што је говорио претходних година, обмањујући свој народ причама о одвајању, мирном раздруживању или о томе да Дан Републике Српске остаје трајно наш празник.  Узалуд постројавања полиције, свечане академије и маршеви по Бањој Луци. Да ли се ово зове издаја српских интереса или постоји нека друга ријеч у нашем језику? – закључио је Радовић. 

(БН)                                                                                 


                                                                                  

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Добро је рекла

06.06.2021 13:06

Гелда, тако се гради дрзава. А не да земљом владају провинцијални лопови , као код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

06.06.2021 13:10

Највеци господин на политицкој сцени у РС,али убједљиво без конкуренције

Name

Гојко Лактаси

06.06.2021 13:38

Господин Радовиц је једина нада за РС

Name

Драган

06.06.2021 13:10

Све објашњено до детаља.и на жалост све 100% тачно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

06.06.2021 13:12

Све се то другим именом зове, издаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

06.06.2021 13:53

Он тј Додик је увјек био цовјек запада а тек сада када треба сацувати богаство да неприцам ста би све потписао као НАТО, скидање плоце са факултета итд и видјецете све јос стаце се десавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

06.06.2021 14:50

А шта сте очекивали од оног ко је продао и Јасеновачке кости? ИЗДАЈНИК УВИЈЕК ОСТАЈЕ ИЗДАЈНИК АЛИ ОВАЈ НАРОД НЕМА ПАМЋЕЊЕ(ШТА ЈЕ СВЕ УРАДИО, ПРИЗНАО ГЕНОЦИД А САД НЕГИРА) РЕКАО ДА СУ МЛАДИЋ И КАРАЂЖИЋ ЗЛОЧИНЦИ И ДА МОРАЈУ У ХАГ И САД ИХ КАО БРАНИ И ТО ЈЕ ПРОБЛЕМГДЈЕ НАМ ЈЕ МОЗАК, ПА ОН ЈЕ НАЈВЕЋЕ ЗЛО У ИСТОРИЈИ СРБА, УВЈЕРИЋЕТЕ СЕ УБРЗО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

06.06.2021 14:50

Господине Радовићу наведену цркву је градио неко "паметан" из СДС-а на туђој земљи. Након пресуде, међународног суда, она се мора "срушити" да би била премјештена и то у договору са СПЦ. Како је то господин Поплашен, као предсједник Републике Српске дозволио да буде смјењен, како је господин Шаровић као предсједник Републике Српске дозволио да нестане Војска Републике Српске итд. Зар је то било у реду? Захваљујући господину Додику полиција Републике Српске је опстала и послије тога је заустављано урушавање Републике Српске. Господин Додик има храбрости да каже у брк страним манипулаторима да је доста. Треба имати кликер па предложити да дан државности Србије и Републике Српске буде заједнички а 9.Јануар крсна слава која ће се славити без протокола. Политичар мора бити визионар а не критизер, што је најлакше. Мислим да ће резултат избора 2022. Године одредити даљу судбину Републике Српске па нека о њој народ одлучи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

06.06.2021 23:52

А јеси паметан мили боже, а пун си и кликера...!

Name

Ненад

06.06.2021 14:52

Господин Радовиц је тренутно једини цовјек који мозе несто да направи у овом опстем хаосу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босна

06.06.2021 15:16

Знаци кад Додик крене да прица о издаји ,зелудац ми се окрене. Не знам цему смо као народ згријесили кад смо добили ово сто смо добили у лику и дјелу насег алтер водје Додика. Некултуран провинцијалац ,незајезљив за моц ,надмоц и новац ,наравно да је с таквим профилом лицности спреман на све и гледати како се црква руси и помјерати дан републике ,уводити у Нато да не пита ни народ ни њихове потомке ,све њему под капу стати мозе ,само да се власт сацува и само то. Њему имати власт знаци задовољство управљања тудјим зивоти а и судбинама ,изивљавању над насим умовима . То њега испуњава ,а за квалитет сопственог зивота бице времена вјероватно кад буде преко 90 година. Јадни смо ми са њим на целу и партије и дрзаве ,а јадан је и он сам са собом и својим незнањем о зивоту уопсте. Нек нам је свима драги Бог на помоци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме је

06.06.2021 15:29

Ниста цудно вријеме је да се прилагодјава цивилизацији ако мисли ици у ЕУ. Оде народ трбухом за крухом директно у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

06.06.2021 15:32

Још је остала промјена устава којом ће бити укинута РС и онда ће Додик завршити своје обавезе према странцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одувијек све

06.06.2021 18:44

Прилагодјава криминалу.

ОДГОВОРИТЕ