Dodik se prilagođava zahtjevima stranaca

Sada je jasno da je predsjednik SNSD i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik započeo fazu prilagođavanja zahtjevima koje je ispostavila međunarodna zajednica – istakao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS reagujući na izjave Dodika da bi Srpska mogla slaviti 15. februar umjesto 9. januara. 

Republika Srpska 06.06.2021 | 14:34
Dodik se prilagođava zahtjevima stranaca

„Prvo je porušio crkvu Usekovanje glave Svetoga Jovana Кrstitelja u Кonjević polju, koja nosi ime velikog pravoslavnog sveca, iako je tvrdio da nikada on i vlast pod njegovim patronatom neće rušiti srpske crkve“ – naglasio je Radović. 

On je istakao da je Dodik počeo da ispunjava i drugi zahtjev, onaj vezan za Dan Republike Srpske. 

- Izgleda da je ipak uzalud referendum o Danu Republike i sada je jasno da je bila u pitanju predstava i manipulacija narodom. Očito je da je Dodik popustio i najavio izmjenu Dana Republike Srpske, ublažavajući tu činjenicu na način da je predložio da ga veže za Dan državnosti Srbije, tj. za Sretenje – sugerisao je Radović.

Žargonski rečeno, kaže Radović, Dodik se „sakrio u mišju rupu“ kada su članice NATO Alijanse izvodile vježbe na Manjači, iako je on najavljivao proteste i 30.000 ljudi koji će vježbu da spriječe. 

- S obzirom na to da je Dodik prihvatio „ANP“, postavlja se pitanje koji je sljedeći korak? Da li su to ustavne promjene? Upravo je Dodik optuživao sadašnju opoziciju za „izdaju“ i sebe predstavljao kao „zaštitnika“ Republike Srpske, a sada prihvata sve što je godinama najavljivao da će odbiti – istakao je zamjenik predsjednika SDS.
 
Radović je podsjetio da je Srpska demokratska stranka upozoravala da je politika Dodika čista improvizacija u kojoj ne postoji stvarni plan za osnaživanje Republike Srpske, već samo onaj plan kojem je cilj isključivo njegov lični interes. 

 - Smatram da je izuzetno opasno to, za sve građane Republike Srpske, što je sva vlast koncentrisana u rukama jednog čovjeka, koji veže sudbinu svih građana za svoju političku sudbinu. Naša vizija Republike Srpske, za razliku od njegove koja je uska i sebična, drugačija je i utemeljena na ideji da su zakon i red jednaki za sebe – ističe Radović i dodaje: 

- Golda Meir, bivši predsjednik Vlade Izraela, izjavila je sljedeće: „Ako želite da izgradite sjajnu zemlju u kojoj će željeti da žive vaša djeca, potrebno je da napravite dva koraka:
1) Da korupciju izjednačite sa izdajom, a korumpirane zvaničnike sa izdajnicima, do sedmog koljena.
2) Da tri profesije budu najviše plaćene: vojska i policija, prosvjetni radnici i ljekari.

Upravo će platforma Srpske demokratske stranke, koja je trenutno u fazi pripreme, biti bazirana na ovim principima. Uz to ćemo obuhvatiti i status penzionera, studenata i boraca koji su stvarali Republiku Srpsku“ – rekao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

On je naglasio da SDS-ova vizija Republike Srpske podrazumijeva da glasove nećete moći da kupite novcem ili ucjenama, naročito ne onim koji se tiču radnih mjesta. 

- Sada je jasno ko je spreman da se zarad svoje lične pozicije povuče tri koraka unazad, da porekne sve što je govorio prethodnih godina, obmanjujući svoj narod pričama o odvajanju, mirnom razdruživanju ili o tome da Dan Republike Srpske ostaje trajno naš praznik.  Uzalud postrojavanja policije, svečane akademije i marševi po Banjoj Luci. Da li se ovo zove izdaja srpskih interesa ili postoji neka druga riječ u našem jeziku? – zaključio je Radović. 

(BN)                                                                                 


                                                                                  

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Dobro je rekla

06.06.2021 13:06

Gelda, tako se gradi drzava. A ne da zemljom vladaju provincijalni lopovi , kao kod nas.

ODGOVORITE
Name

Maja

06.06.2021 13:10

Najveci gospodin na politickoj sceni u RS,ali ubjedljivo bez konkurencije

Name

Gojko Laktasi

06.06.2021 13:38

Gospodin Radovic je jedina nada za RS

Name

Dragan

06.06.2021 13:10

Sve objašnjeno do detalja.i na žalost sve 100% tačno.

ODGOVORITE
Name

Sanja

06.06.2021 13:12

Sve se to drugim imenom zove, izdaja.

ODGOVORITE
Name

Pa

06.06.2021 13:53

On tj Dodik je uvjek bio covjek zapada a tek sada kada treba sacuvati bogastvo da nepricam sta bi sve potpisao kao NATO, skidanje ploce sa fakulteta itd i vidjecete sve jos stace se desavati.

ODGOVORITE
Name

Jovo

06.06.2021 14:50

A šta ste očekivali od onog ko je prodao i Jasenovačke kosti? IZDAJNIK UVIJEK OSTAJE IZDAJNIK ALI OVAJ NAROD NEMA PAMĆENJE(ŠTA JE SVE URADIO, PRIZNAO GENOCID A SAD NEGIRA) REKAO DA SU MLADIĆ I KARAĐŽIĆ ZLOČINCI I DA MORAJU U HAG I SAD IH KAO BRANI I TO JE PROBLEMGDJE NAM JE MOZAK, PA ON JE NAJVEĆE ZLO U ISTORIJI SRBA, UVJERIĆETE SE UBRZO!

ODGOVORITE
Name

Željko

06.06.2021 14:50

Gospodine Radoviću navedenu crkvu je gradio neko "pametan" iz SDS-a na tuđoj zemlji. Nakon presude, međunarodnog suda, ona se mora "srušiti" da bi bila premještena i to u dogovoru sa SPC. Kako je to gospodin Poplašen, kao predsjednik Republike Srpske dozvolio da bude smjenjen, kako je gospodin Šarović kao predsjednik Republike Srpske dozvolio da nestane Vojska Republike Srpske itd. Zar je to bilo u redu? Zahvaljujući gospodinu Dodiku policija Republike Srpske je opstala i poslije toga je zaustavljano urušavanje Republike Srpske. Gospodin Dodik ima hrabrosti da kaže u brk stranim manipulatorima da je dosta. Treba imati kliker pa predložiti da dan državnosti Srbije i Republike Srpske bude zajednički a 9.Januar krsna slava koja će se slaviti bez protokola. Političar mora biti vizionar a ne kritizer, što je najlakše. Mislim da će rezultat izbora 2022. Godine odrediti dalju sudbinu Republike Srpske pa neka o njoj narod odluči.

ODGOVORITE
Name

Idealno

06.06.2021 23:52

A jesi pametan mili bože, a pun si i klikera...!

Name

Nenad

06.06.2021 14:52

Gospodin Radovic je trenutno jedini covjek koji moze nesto da napravi u ovom opstem haosu.

ODGOVORITE
Name

Bosna

06.06.2021 15:16

Znaci kad Dodik krene da prica o izdaji ,zeludac mi se okrene. Ne znam cemu smo kao narod zgrijesili kad smo dobili ovo sto smo dobili u liku i djelu naseg alter vodje Dodika. Nekulturan provincijalac ,nezajezljiv za moc ,nadmoc i novac ,naravno da je s takvim profilom licnosti spreman na sve i gledati kako se crkva rusi i pomjerati dan republike ,uvoditi u Nato da ne pita ni narod ni njihove potomke ,sve njemu pod kapu stati moze ,samo da se vlast sacuva i samo to. Njemu imati vlast znaci zadovoljstvo upravljanja tudjim zivoti a i sudbinama ,izivljavanju nad nasim umovima . To njega ispunjava ,a za kvalitet sopstvenog zivota bice vremena vjerovatno kad bude preko 90 godina. Jadni smo mi sa njim na celu i partije i drzave ,a jadan je i on sam sa sobom i svojim neznanjem o zivotu uopste. Nek nam je svima dragi Bog na pomoci .

ODGOVORITE
Name

Vrijeme je

06.06.2021 15:29

Nista cudno vrijeme je da se prilagodjava civilizaciji ako misli ici u EU. Ode narod trbuhom za kruhom direktno u EU.

ODGOVORITE
Name

NR

06.06.2021 15:32

Još je ostala promjena ustava kojom će biti ukinuta RS i onda će Dodik završiti svoje obaveze prema strancima.

ODGOVORITE
Name

Oduvijek sve

06.06.2021 18:44

Prilagodjava kriminalu.

ODGOVORITE