Цијене и даље скачу, у најави и нова поскупљења

Ударци по џеповима грађана не престају. Не престаје ни раст цијена основних животних намирница. Не престају ни најаве да ће ситуација бити све тежа. Након пандемије вируса корона потражња за производима у свијету све је већа, због чега, економска струка упозорава да се може очекивати раст инфлације, која ће повећати цијене И каматне стопе.

Република Српска 05.06.2021 | 20:13
Цијене и даље скачу, у најави и нова поскупљења

Куповина у БиХ изгледа овако -  цегери све празнији,  новчаници све тањи, изрази лица купаца све забринутији. Није ни чудо. Грађани Бијељине огорчени. Истичу како је све поскупило. Цијене само расту. Све иде горе, само не примања.

Грађани се присјећају времена кад се за само једну марку могла купити кутија “Дрине”. Одавно нема “Дрине” за марку нити хљеба за пола марке. Основне животне намирнице, одјећа, режије, хигијенски производи, видно су скупљи. А плате и пензије...

Готово сви већи економски ауторитети у свијету наглашавају да није питање хоће ли се инфлација појавити, него колика ће бити .

“Кад год се појави сутуација офанзивне монетарне политике она ће имати одраз на смањење вриједности новца. И новац се понаша као роба. У овом случају цијена роба расте, а вријЕдност новца опада”, истиче економиста Миленко Станић

Свему је допринијела пандемија вируса корона, каже струка. Народ категорично тврди другачије.

Грађани истичу да су ова поскупљења гора од короне. Од обичног човјека се одузима све што се може узети. Такође, наглашавају да је корона само изговор за све ово што нам се дешава.

Из изговора у изговор. Из кризе у кризу. Сви штапови пуцају по леђима грађана, који, свјесно или не све више трпе – чекајући кап која ће да прелије часу.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Е

05.06.2021 18:25

Нека даље гласују Бакир Цовиц Додик Тако народ зели

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКВИ СМО

05.06.2021 19:45

ЈОС НАМ ЈЕ И ДОБРО.

Name

А

05.06.2021 20:28

Јесмо биједа,свака нам цаст.

Name

дрнд

05.06.2021 21:25

Поскупљене свегса и свацега најзад је ујединило опозицију и позицију. Ни једни ни други се не огласавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И прије короне

06.06.2021 07:34

Покривеност потросацке корпе је била испод 50% за огромну вецину са примањима ако додамо многе без икаквих....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повецати потросњу

06.06.2021 07:36

Је немогуца мисија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоцо

06.06.2021 08:12

Добро нам је досла ова демократија ,реци ста хоцес али једи пастету !

ОДГОВОРИТЕ
Name

?️

06.06.2021 09:29

Не могу они повећати колико ми мало можемо куповати...Упорно не контају, кад гориво поскупи...народ и даље сипа за 10 КМ а не на литре...кад поскупе намирнице, он има одрешену своту новца да потроши па колико се уклопи...говорим у име народа који зна цијену млијека, јаја и осталог...а не у име оних који не знају ни колико је уље...

ОДГОВОРИТЕ