Cijene i dalje skaču, u najavi i nova poskupljenja

Udarci po džepovima građana ne prestaju. Ne prestaje ni rast cijena osnovnih životnih namirnica. Ne prestaju ni najave da će situacija biti sve teža. Nakon pandemije virusa korona potražnja za proizvodima u svijetu sve je veća, zbog čega, ekonomska struka upozоrava da se može očekivati rast inflacije, koja će povećati cijene I kamatne stope.

Republika Srpska 05.06.2021 | 20:13
Cijene i dalje skaču, u najavi i nova poskupljenja

Kupovina u BiH izgleda ovako -  cegeri sve prazniji,  novčanici sve tanji, izrazi lica kupaca sve zabrinutiji. Nije ni čudo. Građani Bijeljine ogorčeni. Ističu kako je sve poskupilo. Cijene samo rastu. Sve ide gore, samo ne primanja.

Građani se prisjećaju vremena kad se za samo jednu marku mogla kupiti kutija “Drine”. Odavno nema “Drine” za marku niti hljeba za pola marke. Osnovne životne namirnice, odjeća, režije, higijenski proizvodi, vidno su skuplji. A plate i penzije...

Gotovo svi veći ekonomski autoriteti u svijetu naglašavaju da nije pitanje hoće li se inflacija pojaviti, nego kolika će biti .

“Kad god se pojavi sutuacija ofanzivne monetarne politike ona će imati odraz na smanjenje vrijednosti novca. I novac se ponaša kao roba. U ovom slučaju cijena roba raste, a vrijEdnost novca opada”, ističe ekonomista Milenko Stanić

Svemu je doprinijela pandemija virusa korona, kaže struka. Narod kategorično tvrdi drugačije.

Građani ističu da su ova poskupljenja gora od korone. Od običnog čovjeka se oduzima sve što se može uzeti. Takođe, naglašavaju da je korona samo izgovor za sve ovo što nam se dešava.

Iz izgovora u izgovor. Iz krize u krizu. Svi štapovi pucaju po leđima građana, koji, svjesno ili ne sve više trpe – čekajući kap koja će da prelije času.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

E

05.06.2021 18:25

Neka dalje glasuju Bakir Covic Dodik Tako narod zeli

ODGOVORITE
Name

KAKVI SMO

05.06.2021 19:45

JOS NAM JE I DOBRO.

Name

A

05.06.2021 20:28

Jesmo bijeda,svaka nam cast.

Name

drnd

05.06.2021 21:25

Poskupljene svegsa i svacega najzad je ujedinilo opoziciju i poziciju. Ni jedni ni drugi se ne oglasavaju.

ODGOVORITE
Name

I prije korone

06.06.2021 07:34

Pokrivenost potrosacke korpe je bila ispod 50% za ogromnu vecinu sa primanjima ako dodamo mnoge bez ikakvih....

ODGOVORITE
Name

Povecati potrosnju

06.06.2021 07:36

Je nemoguca misija.

ODGOVORITE
Name

Coco

06.06.2021 08:12

Dobro nam je dosla ova demokratija ,reci sta hoces ali jedi pastetu !

ODGOVORITE
Name

?️

06.06.2021 09:29

Ne mogu oni povećati koliko mi malo možemo kupovati...Uporno ne kontaju, kad gorivo poskupi...narod i dalje sipa za 10 KM a ne na litre...kad poskupe namirnice, on ima odrešenu svotu novca da potroši pa koliko se uklopi...govorim u ime naroda koji zna cijenu mlijeka, jaja i ostalog...a ne u ime onih koji ne znaju ni koliko je ulje...

ODGOVORITE