Нећемо вршити притисак на Србију због дијалога!

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић и високи званичник америчког Стејт департмента Метју Палмер разговарали су данас о односима две државе.

Србија 05.06.2021 | 17:12
Нећемо вршити притисак на Србију због дијалога!

Теме састанка су биле и преговори Београда и Приштине, као и рад српског парламента.

Палмер, заменик помоћника државног секретара САД и специјални изасланик Стејт департмента за Западни Балкан, рекао је да САД не намеравају да врше притисак на стране у дијалогу Београда и Приштине и да желе компромисно решење, саопштио је Дачићев кабинет.

Они су разговарали и о састанцима које је Палмер имао током боравка у Приштини ове недеље. Палмер је данас поновио да САД пружају пуну подршку специјалном представнику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку и његовим активностима, наводи се у саопштењу.

Дачић је казао да су односи САД и Србије знатно унапређени претходних година и да треба наставити активности на њиховом даљем развоју.

Додао је да ће као председник Скупштине настојати да јача везе са Конгресом САД и, како се наводи, указао на важност интензивирања политичког дијалога и реализацију посета на виском нивоу.

Разговарали су и о приоритетима рада Скупштине Србије, а Дачић је "истакао снажну решеност" да ради на оснаживању улоге парламента и унапређењу његовог рада, стоји у саопштењу.

Дачић је Палмера информисао о процесу уставних реформи у Србији који је у току и о активностима у оквиру друге фазе међустраначког дијалога и састанцима које је имао са представницима Европског парламента, додаје се у саопштењу.

(Бета)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Махер

05.06.2021 15:23

Јесам ли једини коме се повраца од дволицности запада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спузва БоБ

05.06.2021 22:12

Ниси .!! нама се повраца на тебе

Name

Е

05.06.2021 15:51

Замјеник помоћника државног секретара САД. Код нас се за такве каже обични "ћата".

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

05.06.2021 15:52

Је ли отпјевао бар једну народну Палмеру. Једино то зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младиц

05.06.2021 20:07

Засто би врсили притисак..?? Све је јасно

ОДГОВОРИТЕ