Ребић: Чедомир Јовановић оштетио полицијско возило

Директор полиције Владимир Ребић рекао је данас да се још тачно не зна шта се догодило у инциденту у коме је у среду учествовао лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Република Српска 05.06.2021 | 15:05
Ребић: Чедомир Јовановић оштетио полицијско возило

Он је истакао да није било могуће да до сада буде завршен извештај.

"Недвосмислено је да је око 21.35 у среду Јовановић позвао 192 и пријавио да га одређена лица прате, онда је неко друго лице позвало 192 и објавило да је Јовановић разбио излог у ресторану брзе хране ''Пончу'' на Новом Београду", изјавио је Ребић за ТВ Прва.

Он је додао да је Јовановић "био дрзак према полицији", да је користио непримерен речник, као и да је направио оштећења на возилима МУП-а, ударајући у њих.

"Саслушано је 13 лица и на основих тих података се види да је дошло до вербалног и физичког окршаја", казао је Ребић.

Он није открио имена особа са којима се Јовановић сукобио, а на питање - да ли су то били (навијачи Црвене звезде) Урош Аврамовић и Раде Дуњић, Ребић је потврдио да ће Аврамовић, засад, бити саслушан у својству сведока и додао је да ће се још истражити детаљи.

"Узећемо видео снимке, неке смо већ добили. До понедељка ће Трећем тузиластву бити достављена комплетна документација, утврдићемо све оконости инцидента", рекао је Ребић.

Он је навео да је Раде Дуњић био на лицу места, и да треба утврдити да ли је био учесник.

"У тучи су коришћене столице, а унутар објекта је нађена цигла 20X20 цм. Према изјави сведока, бацио ју је Јовановић, али треба проверити све то и видети да ли је било кривичног дела", рекао је Ребић.

Он је додао да је Јовановић на тесту имао алкохол у крви.

"Имао је 1,52 промила алкохола, а био је негативан на наркотике. Страсти су се смириле брзо, Јовановић није настављао, па је престало нарушавање јавног реда и мира", казао је директор полиције.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дзо

05.06.2021 13:18

Један нормалан политицар у Србији. Уради ста мисли и осјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

05.06.2021 13:58

Хајде Ребићу само петљаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

05.06.2021 16:02

Водите будалу на љецење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.06.2021 17:28

Такви се не могу лијечити, само тотална изолација.