Rebić: Čedomir Jovanović oštetio policijsko vozilo

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da se još tačno ne zna šta se dogodilo u incidentu u kome je u sredu učestvovao lider LDP Čedomir Jovanović.

Republika Srpska 05.06.2021 | 15:05
Rebić: Čedomir Jovanović oštetio policijsko vozilo

On je istakao da nije bilo moguće da do sada bude završen izveštaj.

"Nedvosmisleno je da je oko 21.35 u sredu Jovanović pozvao 192 i prijavio da ga određena lica prate, onda je neko drugo lice pozvalo 192 i objavilo da je Jovanović razbio izlog u restoranu brze hrane ''Ponču'' na Novom Beogradu", izjavio je Rebić za TV Prva.

On je dodao da je Jovanović "bio drzak prema policiji", da je koristio neprimeren rečnik, kao i da je napravio oštećenja na vozilima MUP-a, udarajući u njih.

"Saslušano je 13 lica i na osnovih tih podataka se vidi da je došlo do verbalnog i fizičkog okršaja", kazao je Rebić.

On nije otkrio imena osoba sa kojima se Jovanović sukobio, a na pitanje - da li su to bili (navijači Crvene zvezde) Uroš Avramović i Rade Dunjić, Rebić je potvrdio da će Avramović, zasad, biti saslušan u svojstvu svedoka i dodao je da će se još istražiti detalji.

"Uzećemo video snimke, neke smo već dobili. Do ponedeljka će Trećem tuzilastvu biti dostavljena kompletna dokumentacija, utvrdićemo sve okonosti incidenta", rekao je Rebić.

On je naveo da je Rade Dunjić bio na licu mesta, i da treba utvrditi da li je bio učesnik.

"U tuči su korišćene stolice, a unutar objekta je nađena cigla 20X20 cm. Prema izjavi svedoka, bacio ju je Jovanović, ali treba proveriti sve to i videti da li je bilo krivičnog dela", rekao je Rebić.

On je dodao da je Jovanović na testu imao alkohol u krvi.

"Imao je 1,52 promila alkohola, a bio je negativan na narkotike. Strasti su se smirile brzo, Jovanović nije nastavljao, pa je prestalo narušavanje javnog reda i mira", kazao je direktor policije.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dzo

05.06.2021 13:18

Jedan normalan politicar u Srbiji. Uradi sta misli i osjeca.

ODGOVORITE
Name

Ilija

05.06.2021 13:58

Hajde Rebiću samo petljaš.

ODGOVORITE
Name

Borac

05.06.2021 16:02

Vodite budalu na ljecenje.

ODGOVORITE
Name

Re

06.06.2021 17:28

Takvi se ne mogu liječiti, samo totalna izolacija.