Затвореник напао кувара, Управа заташкала случај?!

Дејан Костић Дела вербално је у затвореничком ресторану КПЗ Бањалука напао кувара, али је управа заташкала овај случај, сазнаје Герила.

Република Српска 05.06.2021 | 12:03
Затвореник напао кувара, Управа заташкала случај?!

Дејан Костић Дела вербално је у затвореничком ресторану КПЗ Бањалука напао кувара, али је управа заташкала овај случај, сазнаје Герила.

Костић је након свега требао бити смјештен неколико дана у самицу како то налаже Правилник о дисциплинској одговорности затвореника, али од тога није било ништа, јер га је спасио актуелни в.д. директора КПЗ Бањалука Драган Јевђенић.

Да је Костић направио тежи прекршај за Герилу су потврдили и из Министарства правде Републике Српске, односно Казнено- поправног завода Бањалука.

Наиме, у допису који је потписао в.д. директора КПЗ Јевђенић потврђено је да је Костић направио тежи дисциплински прекршај у априлу ове године у затворској кухињи.

– Дана 27. априла 2021. године затвореник Костић Дејан је у затвореничком ресторану Установе, а при подјели доручка упутио увредљиве ријечи инструктору-кухару, чиме је починио тежи дисциплински прекршај из члана 6. став 1. тачка 22 Правилника о дисциплинској одговорности затвореника („Службени гласника РС“, број 67/19) тј. „некоректно понашање према службеним лицима“.  Због почињеног тежег дисциплинског прекршаја лице је дисциплински третирано и кажњено- одговорио је Јевђенић.

У складу са Законом о извршењу кривично правних санкција РС за теже дисциплинске прекршаје као казне прописане су опомена, писмени укор, одузимање погодности, те самица у трајању од 20 дана.

Извор Герила из бањалучког затвора објашњава да је Костић направио један од најтежих дисциплинских прекршаја, прецизније речено, некоректно се понашао према службеним лицима, те да му је због тога требала бити изречена самица у трајању од неколико дана.

Радници у КПЗ Бањалука огорчени су након последњег инцидента у унутар зидина бањалучког затвора који је требао бити  заташкан.

-В.д. директора Драган Јевђенић одобрио је затвореницима да користе рукавице и боксерску врећу за тренинге, а ту привилегију уживају углавном они који су пресуђени насилници, међу којима је и Костић. Нажалост, умјесто прописане казне, Костић је у изолацији провео свега пар часова, након чега је одлуком Јевђенића враћен у осуђенички колектив- испричао је наш извор.

Додаје како су запослени огорчени јер је осуђеницима дозвољено да тренирају и усавршавају своје борилачке вјештине, док истовремено одбијају да чисте просторије.

-Нажалост у посљедње вријеме урађено је више пропуста у затвору, а енергија се више усмјерава на њихово заташкавање него на рјешавање проблема- додао је саговорник Гериле.

Костић се налази на издржавању затворске казне по пресуди Основног суда у Бањалуци којом је након признања кривице осуђен на шест мјесеци затвора због наношења тешких тјелесних повреда Игору Арсенићу.

Косић је осим наношења тешких повреда Арсенићу, осуђен и на новчану казну због пљачке фирме „Хидроинжењеринг“, али је олакшавајућа околност по њега била што је вратио украдени износ од 12.000 марака.

Костића у наредном периоду очекује и ново суђење по оптужници која га терети за злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање на штету П.П, конобара из Бањалуке.

Подсјетимо, одлуком Драгана Јевђенића, в.д. директора КПЗ Бањалука Марко Чолић, правоснажно осуђен на пет година затвора због покушаја убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића, пребачен је на затворску фарму, односно полуотворени дио затвора.

Из бањалучког затвора су овакву одлуку правдали да је Чолић један од најпримјерених осуђеника и да је сврстан у А2 групу.

Занимљиво је да је управа бањалучког затвора заборавила како је управо Чолићу требала бити достављена дрога док је био у притворској јединици КПЗ Бањалука.

Извор Гериле изјавио је како је Чолић пребачен јер је запријетио да ће открити имена налогодаваца нападана на новинара Владимира Ковачевића.

(Герила) 

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Глас

05.06.2021 10:19

Цолиц је јавно признао да постоје наруциоци убиства новинара.Довољан доказ.Па слепац види да је и затвор гола вода,тј. рупа јос веца у закону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само 2 ријеци

05.06.2021 10:48

Снсд банда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.06.2021 11:15

Чуј чолић примјеран осуђеник.како????заборавили су напоменути да је истом покусана уњети дрога од стране ужег члана породице.и дрога је надјена.јели то тај примјеран осуђеник.јадни ли смо

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

05.06.2021 11:15

Откуд одједном оволико цурење информација из КПЗ Бања Лука

ОДГОВОРИТЕ
Name

А великог

05.06.2021 11:36

проблема.Мене сваки дан неко вербално напада на послу,па ником ништа.Јел' то треба бити сензација??У продавницама,на пијаци,у фирмама,код др....свугдје тога има.Лапрдај шта хоћеш,само ме не дирај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.06.2021 13:16

Топ 10 најглупљих коментара мјесеца.

Name

Сељак

05.06.2021 21:46

Управо тако! Каква увреда!?

Name

Коста

05.06.2021 11:37

Каква Грчка и Црна Гора, ајмо ми љетовати на Туњице и базен има, а о сусретљивом руководству да и не причамо, овако те не би дочекали ни из туристичке организације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бомбаш

05.06.2021 11:50

Полиција стити убице,криминалце и нарко дилере

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

05.06.2021 12:55

Рекао бих да је полиција у служби криминалаца и политике увезане са криминалом. Нешто ме није насикирало ово "незадовољство" запослених јер годинама круже приче о веома , веома привилегованим "затвореницима". Па зар није Миле Радишић - "кум" проводио више времена на слободи , уживајући у богатству стеченом криминалом , него у затвору? А и тада су ови "незадовољни" ћутали а Радишић није био једини. На робији су они који су стварали Р. Српску иако су на слободи али само привидно и то док им (нам) се овакви ликови смију , тј. цере , директно у лице.

Name

Ре Распуцхин

05.06.2021 13:39

Знате како каже један из "екипе"? Ма чим чујем да је чувар у КПЗ све ми је јасно.

Name

Е

05.06.2021 12:13

Јевдја царе хоце бити за Целинцане насе какав попуст и протекција, да додјемо мало доле на одмор и да тренирамо, питам за комсију твога ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пљуц

05.06.2021 12:27

Носо би он мени враће цемента а не боксерску врећу да млати. Покушао убити Човјека и сад му се још угађа. Употребљен кондом боље изгледа од нашег закона.

ОДГОВОРИТЕ