Zatvorenik napao kuvara, Uprava zataškala slučaj?!

Dejan Kostić Dela verbalno je u zatvoreničkom restoranu KPZ Banjaluka napao kuvara, ali je uprava zataškala ovaj slučaj, saznaje Gerila.

Republika Srpska 05.06.2021 | 12:03
Zatvorenik napao kuvara, Uprava zataškala slučaj?!

Dejan Kostić Dela verbalno je u zatvoreničkom restoranu KPZ Banjaluka napao kuvara, ali je uprava zataškala ovaj slučaj, saznaje Gerila.

Kostić je nakon svega trebao biti smješten nekoliko dana u samicu kako to nalaže Pravilnik o disciplinskoj odgovornosti zatvorenika, ali od toga nije bilo ništa, jer ga je spasio aktuelni v.d. direktora KPZ Banjaluka Dragan Jevđenić.

Da je Kostić napravio teži prekršaj za Gerilu su potvrdili i iz Ministarstva pravde Republike Srpske, odnosno Kazneno- popravnog zavoda Banjaluka.

Naime, u dopisu koji je potpisao v.d. direktora KPZ Jevđenić potvrđeno je da je Kostić napravio teži disciplinski prekršaj u aprilu ove godine u zatvorskoj kuhinji.

– Dana 27. aprila 2021. godine zatvorenik Kostić Dejan je u zatvoreničkom restoranu Ustanove, a pri podjeli doručka uputio uvredljive riječi instruktoru-kuharu, čime je počinio teži disciplinski prekršaj iz člana 6. stav 1. tačka 22 Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti zatvorenika („Službeni glasnika RS“, broj 67/19) tj. „nekorektno ponašanje prema službenim licima“.  Zbog počinjenog težeg disciplinskog prekršaja lice je disciplinski tretirano i kažnjeno- odgovorio je Jevđenić.

U skladu sa Zakonom o izvršenju krivično pravnih sankcija RS za teže disciplinske prekršaje kao kazne propisane su opomena, pismeni ukor, oduzimanje pogodnosti, te samica u trajanju od 20 dana.

Izvor Gerila iz banjalučkog zatvora objašnjava da je Kostić napravio jedan od najtežih disciplinskih prekršaja, preciznije rečeno, nekorektno se ponašao prema službenim licima, te da mu je zbog toga trebala biti izrečena samica u trajanju od nekoliko dana.

Radnici u KPZ Banjaluka ogorčeni su nakon poslednjeg incidenta u unutar zidina banjalučkog zatvora koji je trebao biti  zataškan.

-V.d. direktora Dragan Jevđenić odobrio je zatvorenicima da koriste rukavice i boksersku vreću za treninge, a tu privilegiju uživaju uglavnom oni koji su presuđeni nasilnici, među kojima je i Kostić. Nažalost, umjesto propisane kazne, Kostić je u izolaciji proveo svega par časova, nakon čega je odlukom Jevđenića vraćen u osuđenički kolektiv- ispričao je naš izvor.

Dodaje kako su zaposleni ogorčeni jer je osuđenicima dozvoljeno da treniraju i usavršavaju svoje borilačke vještine, dok istovremeno odbijaju da čiste prostorije.

-Nažalost u posljednje vrijeme urađeno je više propusta u zatvoru, a energija se više usmjerava na njihovo zataškavanje nego na rješavanje problema- dodao je sagovornik Gerile.

Kostić se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne po presudi Osnovnog suda u Banjaluci kojom je nakon priznanja krivice osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Igoru Arseniću.

Kosić je osim nanošenja teških povreda Arseniću, osuđen i na novčanu kaznu zbog pljačke firme „Hidroinženjering“, ali je olakšavajuća okolnost po njega bila što je vratio ukradeni iznos od 12.000 maraka.

Kostića u narednom periodu očekuje i novo suđenje po optužnici koja ga tereti za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje na štetu P.P, konobara iz Banjaluke.

Podsjetimo, odlukom Dragana Jevđenića, v.d. direktora KPZ Banjaluka Marko Čolić, pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, prebačen je na zatvorsku farmu, odnosno poluotvoreni dio zatvora.

Iz banjalučkog zatvora su ovakvu odluku pravdali da je Čolić jedan od najprimjerenih osuđenika i da je svrstan u A2 grupu.

Zanimljivo je da je uprava banjalučkog zatvora zaboravila kako je upravo Čoliću trebala biti dostavljena droga dok je bio u pritvorskoj jedinici KPZ Banjaluka.

Izvor Gerile izjavio je kako je Čolić prebačen jer je zaprijetio da će otkriti imena nalogodavaca napadana na novinara Vladimira Kovačevića.

(Gerila) 

 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Glas

05.06.2021 10:19

Colic je javno priznao da postoje narucioci ubistva novinara.Dovoljan dokaz.Pa slepac vidi da je i zatvor gola voda,tj. rupa jos veca u zakonu.

ODGOVORITE
Name

Samo 2 rijeci

05.06.2021 10:48

Snsd banda

ODGOVORITE
Name

Ja

05.06.2021 11:15

Čuj čolić primjeran osuđenik.kako????zaboravili su napomenuti da je istom pokusana unjeti droga od strane užeg člana porodice.i droga je nadjena.jeli to taj primjeran osuđenik.jadni li smo

ODGOVORITE
Name

MENAGER

05.06.2021 11:15

Otkud odjednom ovoliko curenje informacija iz KPZ Banja Luka

ODGOVORITE
Name

A velikog

05.06.2021 11:36

problema.Mene svaki dan neko verbalno napada na poslu,pa nikom ništa.Jel' to treba biti senzacija??U prodavnicama,na pijaci,u firmama,kod dr....svugdje toga ima.Laprdaj šta hoćeš,samo me ne diraj.

ODGOVORITE
Name

Re

05.06.2021 13:16

Top 10 najglupljih komentara mjeseca.

Name

Seljak

05.06.2021 21:46

Upravo tako! Kakva uvreda!?

Name

Kosta

05.06.2021 11:37

Kakva Grčka i Crna Gora, ajmo mi ljetovati na Tunjice i bazen ima, a o susretljivom rukovodstvu da i ne pričamo, ovako te ne bi dočekali ni iz turističke organizacije.

ODGOVORITE
Name

Bombaš

05.06.2021 11:50

Policija stiti ubice,kriminalce i narko dilere

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

05.06.2021 12:55

Рекао бих да је полиција у служби криминалаца и политике увезане са криминалом. Нешто ме није насикирало ово "незадовољство" запослених јер годинама круже приче о веома , веома привилегованим "затвореницима". Па зар није Миле Радишић - "кум" проводио више времена на слободи , уживајући у богатству стеченом криминалом , него у затвору? А и тада су ови "незадовољни" ћутали а Радишић није био једини. На робији су они који су стварали Р. Српску иако су на слободи али само привидно и то док им (нам) се овакви ликови смију , тј. цере , директно у лице.

Name

Re Raspuchin

05.06.2021 13:39

Znate kako kaže jedan iz "ekipe"? Ma čim čujem da je čuvar u KPZ sve mi je jasno.

Name

E

05.06.2021 12:13

Jevdja care hoce biti za Celincane nase kakav popust i protekcija, da dodjemo malo dole na odmor i da treniramo, pitam za komsiju tvoga ?????

ODGOVORITE
Name

Pljuc

05.06.2021 12:27

Noso bi on meni vraće cementa a ne boksersku vreću da mlati. Pokušao ubiti Čovjeka i sad mu se još ugađa. Upotrebljen kondom bolje izgleda od našeg zakona.

ODGOVORITE