Претреси ћелија: Уживо се укључују на инстаграм?

Седамнаест ћелија Истражног затвора у Спужу, у којима су припадници кавачког и шкаљарског клана, претресено је у ноћи између среде и четвртка и одузето је више мобилних телефона.

Србија 04.06.2021 | 18:59
Претреси ћелија: Уживо се укључују на инстаграм?

- Службеници су ушли у собе у којима су припадници организованих група. Одузето је више недозвољених предмета, међу којима и неколико телефона. Акција је део истраге - рекао је саговорник Вијести и додао: - Соба "кавчанина" Видоја Станишића, који је ухапшен због покушаја убиства, претресена је и прошле недеље, али телефон није нађен, пишу Вијести.

Наиме, Станишић се сваке вечери уживо укључивао на Инстаграм. И Слободан Кашћелан, један од наводних вођа кавачког клана, налази се у спушком затвору од 21. априла.

- Сумња се да притвореници комуницирају са сарадницима на слободи и дају им инструкције преко криптованих телефона. Ухапшени траже од својих војника да уклоне трагове злочина, преплаше сведоке... - објашњава извор.

Сумња се да је "шкаљарац" Јанко В. из Спужа организовао убиство Вељка Беливука и Марка Миљковића, које је црногорска полиција спречила 22. јануара. И Марко Миљковић, који се налази у притвору у Београду од 4. фебруара, наводно је имао телефон у ћелији, који је нађен у априлу.  

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

04.06.2021 18:54

У притвору и имају телефоне ..требатеим дат јос пистоље и бомбе ја несобсобне власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истине ради

05.06.2021 08:21

У затворима се све може купити. Упућени веле да више лопова има међу онима около зидина него међу онима што су унутра.

ОДГОВОРИТЕ