Штета у чачанској фабрици између 1,5 и два милиона евра

- Предсједник Александар Вучић изјавио је да су три хеликоптера кренула у гашење пожара, након експлозије у чачанској фабрици "Слобода", те да се очекује да већ од понедјељка та компанија у потпуности настави свој рад.

Србија 04.06.2021 | 13:43
Штета у чачанској фабрици између 1,5 и два милиона евра

Вучић је данашње обраћање почео вијешћу о несрећи у "Слободи", и истакао да прелиминарне процјене показују да је штета између 1,5 и два милиона евра.

"Три хеликоптера крећу у гашење пожара и очекујемо да се операција успјешно оконча и да се већ од понедјељка у потпуности настави производња у погонима чачанске 'Слободе'", рекао је Вучић.

Он је примијетио да се такве ствари дешавају, али да је важно да и мјере заштите на раду и обезбјеђење буду на неупоредиво вишем нивоу, како би се обезбиједила сигурност запосленима у фабрици, у магацинима, као и становништву у околини тих објеката.

"То је, без озбира на огромну пажњу и на готово невероватне размере експлозије, ипак подношљива штета и верујем да ће 'Слобода' са успехом наставити свој рад у будућности", рекао је Вучић.

У чачанској фабрици намјенске индустрије "Слобода" јутрос нешто прије два часа дошло је до серије детонација, али у несрећи није било повријеђених.

(Тањуг Фото: РИНА) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НР

04.06.2021 12:28

Да наставе производњу а штета 2 мил. Чудновато

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

04.06.2021 13:43

Струцњак је то вец процијенио,а комисија за процјену стете јос није ни изасла на терен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

04.06.2021 17:45

Гасе пожар а висина штете већ позната??

ОДГОВОРИТЕ