Šteta u čačanskoj fabrici između 1,5 i dva miliona evra

- Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da su tri helikoptera krenula u gašenje požara, nakon eksplozije u čačanskoj fabrici "Sloboda", te da se očekuje da već od ponedjeljka ta kompanija u potpunosti nastavi svoj rad.

Srbija 04.06.2021 | 13:43
Šteta u čačanskoj fabrici između 1,5 i dva miliona evra

Vučić je današnje obraćanje počeo viješću o nesreći u "Slobodi", i istakao da preliminarne procjene pokazuju da je šteta između 1,5 i dva miliona evra.

"Tri helikoptera kreću u gašenje požara i očekujemo da se operacija uspješno okonča i da se već od ponedjeljka u potpunosti nastavi proizvodnja u pogonima čačanske 'Slobode'", rekao je Vučić.

On je primijetio da se takve stvari dešavaju, ali da je važno da i mjere zaštite na radu i obezbjeđenje budu na neuporedivo višem nivou, kako bi se obezbijedila sigurnost zaposlenima u fabrici, u magacinima, kao i stanovništvu u okolini tih objekata.

"To je, bez ozbira na ogromnu pažnju i na gotovo neverovatne razmere eksplozije, ipak podnošljiva šteta i verujem da će 'Sloboda' sa uspehom nastaviti svoj rad u budućnosti", rekao je Vučić.

U čačanskoj fabrici namjenske industrije "Sloboda" jutros nešto prije dva časa došlo je do serije detonacija, ali u nesreći nije bilo povrijeđenih.

(Tanjug Foto: RINA) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

NR

04.06.2021 12:28

Da nastave proizvodnju a šteta 2 mil. Čudnovato

ODGOVORITE
Name

Gergely

04.06.2021 13:43

Strucnjak je to vec procijenio,a komisija za procjenu stete jos nije ni izasla na teren.

ODGOVORITE
Name

Srbija

04.06.2021 17:45

Gase požar a visina štete već poznata??

ODGOVORITE