Возач бјежао од полиције, из аута показивао "Куран"

Аустријски лист Кроне објавио је детаље необичне полицијске потјере у којој је главну улогу имао возач босанскохерцеговачког поријекла, који је одбио зауставити возило приликом рутинске полицијске контроле.

Свијет 04.06.2021 | 09:20
Возач бјежао од полиције, из аута показивао "Куран"

Према извјештају, аустријска полиција намјеравала је зауставити возило због "екстремно споре вожње". Међутим, приликом заустављања, возач, за којег ће се касније испоставити да је поријеклом из Босне и Херцеговине, одбио је зауставити аутомобил те је нагло убрзао, због чега је полиција започела потјеру за њим.

Док је потјера трајала полиција је саопштила како је возач кроз прозор показивао мобител на којем су биле приказане фотографије Кур'ана.

"Полицајци су неколико пута покушали зауставити возило. Међутим, возач је возио брзином знатно изнад допуштене те је приликом бијега ударио полицијски аутомобил. У међувремену, док је возач бјежао, показивао је с мобитела фотографије Кур'ана", наводи дневни лист Кроне, а преноси Клиx.

Аустријска полиција је након одређеног времена успјела зауставити аутомобил, а 23-годишњи Босанац је и након заустављања одбио напустити возило.

"Возач није желио напустити возило те се закључао изнутра. Због тога, полиција је морала разбити прозор, након чега су га ухапсили. Возач је након хапшења спроведен у полицијску станицу у Линзу", пише у извјештају полиције, преноси Кроне.

Након хапшења полиција је навела како је мушкарац носио "вјерску одјећу" те да је навео како је претходних неколико година провео у Саудијској Арабији, гдје је студирао религију.

Након потјере министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехаммер саопштио је како су двојица полицајаца повријеђена приликом потјере те су смјештени у болницу.

"Овај брутални напад на полицију показује одсуство поштовања и одбијање прихватања основних вриједности друштва. Политички или вјерски екстремизам је отров за наш суживот", рекао је Нехаммер.

"За сада нису познати мотиви оваквог понашања. Аустријска полиција је претражила кућу ухапшеног те ће наставити истрагу", наводи полиција.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Сyднеy

04.06.2021 07:41

Сад кад одлези пар година у букагијама имаце прилику проуцават тај куран по селендрама по брдовитој босни са својим следбеницима са блиског истока који вец проуцавају куран у новој домовини босни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српкиња из Србије

04.06.2021 08:58

Недавно је Палмер изјавио : '' Нема Велике Хрватске, ни Велике Србије , ни Велике Албаније, има само Велика Босна .'' Изабрали су лепу локацију ( аустрију, француску, немацку, ...) , не интересује њих брдовити Балкан .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.06.2021 09:17

Због тога је Додик требао да испостује референдум,а не да га користи само као предизборни трик.Додик и ови Снсд-еа партизани сутра прихватити куран само да би остали на власти.Додик расписе референдум у томе добије подрску комплет опозиције и народ тај референдум изгласа и онда Додик понисти и опозицију и вољу градјана само да би остао на власти.Лазови и манипулатори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

04.06.2021 09:25

Сва отпад из ЕУ заврши у БиХ . Нуклеарни отпад ,роба лошег квалитета,екстремисти вјерски итд. Ми смо сабирни центар за смеће ,небитно дал је органског или неорганског поријекла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја Скојотовски

04.06.2021 09:34

Хеххех није то ништа ја сам гледао филм за одрасле гдје главна глумица носи велики крст око врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала

04.06.2021 10:11

Нема.он ништа са Бошњацима и Боснацима из БиХ. Уосталом, Беч је легло вехабиyа , поготиво након рата. Слати су у БиХ по задатку! Да направе хаос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тис

04.06.2021 11:44

Права си будала..?

Name

Статистицар

04.06.2021 12:42

Небјероватно али истинито, од 10 прекрсајних и кривицних дјела везаних за тероризама, медју националну нетрпељивост, изазивања опсте ооасности везане за околину у Европи осам је изврсено под идеолоским мотивом ислама...

Name

Бец

05.06.2021 08:32

Како је ово прозирно,зар неко стварно вјерује у ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Праведник

07.06.2021 08:45

Све бисер до бисера

ОДГОВОРИТЕ