Vozač bježao od policije, iz auta pokazivao "Kuran"

Austrijski list Krone objavio je detalje neobične policijske potjere u kojoj je glavnu ulogu imao vozač bosanskohercegovačkog porijekla, koji je odbio zaustaviti vozilo prilikom rutinske policijske kontrole.

Svijet 04.06.2021 | 09:20
Vozač bježao od policije, iz auta pokazivao "Kuran"

Prema izvještaju, austrijska policija namjeravala je zaustaviti vozilo zbog "ekstremno spore vožnje". Međutim, prilikom zaustavljanja, vozač, za kojeg će se kasnije ispostaviti da je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, odbio je zaustaviti automobil te je naglo ubrzao, zbog čega je policija započela potjeru za njim.

Dok je potjera trajala policija je saopštila kako je vozač kroz prozor pokazivao mobitel na kojem su bile prikazane fotografije Kur'ana.

"Policajci su nekoliko puta pokušali zaustaviti vozilo. Međutim, vozač je vozio brzinom znatno iznad dopuštene te je prilikom bijega udario policijski automobil. U međuvremenu, dok je vozač bježao, pokazivao je s mobitela fotografije Kur'ana", navodi dnevni list Krone, a prenosi Klix.

Austrijska policija je nakon određenog vremena uspjela zaustaviti automobil, a 23-godišnji Bosanac je i nakon zaustavljanja odbio napustiti vozilo.

"Vozač nije želio napustiti vozilo te se zaključao iznutra. Zbog toga, policija je morala razbiti prozor, nakon čega su ga uhapsili. Vozač je nakon hapšenja sproveden u policijsku stanicu u Linzu", piše u izvještaju policije, prenosi Krone.

Nakon hapšenja policija je navela kako je muškarac nosio "vjersku odjeću" te da je naveo kako je prethodnih nekoliko godina proveo u Saudijskoj Arabiji, gdje je studirao religiju.

Nakon potjere ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehammer saopštio je kako su dvojica policajaca povrijeđena prilikom potjere te su smješteni u bolnicu.

"Ovaj brutalni napad na policiju pokazuje odsustvo poštovanja i odbijanje prihvatanja osnovnih vrijednosti društva. Politički ili vjerski ekstremizam je otrov za naš suživot", rekao je Nehammer.

"Za sada nisu poznati motivi ovakvog ponašanja. Austrijska policija je pretražila kuću uhapšenog te će nastaviti istragu", navodi policija.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Sydney

04.06.2021 07:41

Sad kad odlezi par godina u bukagijama imace priliku proucavat taj kuran po selendrama po brdovitoj bosni sa svojim sledbenicima sa bliskog istoka koji vec proucavaju kuran u novoj domovini bosni

ODGOVORITE
Name

Srpkinja iz Srbije

04.06.2021 08:58

Nedavno je Palmer izjavio : '' Nema Velike Hrvatske, ni Velike Srbije , ni Velike Albanije, ima samo Velika Bosna .'' Izabrali su lepu lokaciju ( austriju, francusku, nemacku, ...) , ne interesuje njih brdoviti Balkan .

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

04.06.2021 09:17

Zbog toga je Dodik trebao da ispostuje referendum,a ne da ga koristi samo kao predizborni trik.Dodik i ovi Snsd-ea partizani sutra prihvatiti kuran samo da bi ostali na vlasti.Dodik raspise referendum u tome dobije podrsku komplet opozicije i narod taj referendum izglasa i onda Dodik ponisti i opoziciju i volju gradjana samo da bi ostao na vlasti.Lazovi i manipulatori.

ODGOVORITE
Name

Zlaja

04.06.2021 09:25

Sva otpad iz EU završi u BiH . Nuklearni otpad ,roba lošeg kvaliteta,ekstremisti vjerski itd. Mi smo sabirni centar za smeće ,nebitno dal je organskog ili neorganskog porijekla.

ODGOVORITE
Name

Joja Skojotovski

04.06.2021 09:34

Hehheh nije to ništa ja sam gledao film za odrasle gdje glavna glumica nosi veliki krst oko vrata.

ODGOVORITE
Name

Budala

04.06.2021 10:11

Nema.on ništa sa Bošnjacima i Bosnacima iz BiH. Uostalom, Beč je leglo vehabiya , pogotivo nakon rata. Slati su u BiH po zadatku! Da naprave haos!

ODGOVORITE
Name

Tis

04.06.2021 11:44

Prava si budala..?

Name

Statisticar

04.06.2021 12:42

Nebjerovatno ali istinito, od 10 prekrsajnih i krivicnih djela vezanih za terorizama, medju nacionalnu netrpeljivost, izazivanja opste ooasnosti vezane za okolinu u Evropi osam je izvrseno pod ideoloskim motivom islama...

Name

Bec

05.06.2021 08:32

Kako je ovo prozirno,zar neko stvarno vjeruje u ovo.

ODGOVORITE
Name

Pravednik

07.06.2021 08:45

Sve biser do bisera

ODGOVORITE