Поништити поступак куповине пословног објекта за УИО БИХ

Бореновић и Пекић наводе да се на јавни позив јавио само један понуђач, са енормном цијеном од 98,5 милиона КМ, која је три пута виша од 37,9 милиона КМ одобрених у буџету институција БиХ.

Република Српска 03.06.2021 | 14:54
Поништити поступак куповине пословног објекта за УИО БИХ

Посланици ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Бранислав Бореновић и Мира Пекић, поднијели су посланичку иницијативу којом се обавезује Савјет министара БиХ да најкасније у року од 7 дана од дана усвајања ове иницијативе донесе Одлуку којом се поништава поступак јавне набавке коју је објавила Управа за индиректно опорезивање за куповину постојећег пословног објекта у Бањалуци.

Бореновић и Пекић наводе да се на јавни позив јавио само један понуђач, са енормном цијеном од 98,5 милиона КМ, која је три пута виша од 37,9 милиона КМ одобрених у буџету институција БиХ.

Они постављају питање да ли је могуће да Управа за индиректно опорезивање, након девет година некориштења средстава намијењених за куповину објекта, није регистровала нити један објекат који би могао задовољити потребе Управе за смјештај радника, без да је утврдила стварне разлоге дугогодишњег застоја у реализацији пројекта.

Бореновић и Пекић кажу да то исказује намјеру склапања уговора са понуђачем који је понудио цијену много већу од износа средстава која су предвиђена буџетом, те траже да Савјет министара донесе Одлуку о поништавању поступка јавне набавке.

Управа за индиректно опорезивање БиХ, како тврди Цапитал, тражила је помоћ Савјета министара БиХ за куповину зграде у Бањалуци од бизнисмена Миле Радишића и његове фирме “Гранд Траде”.

Управи се, како преноси портал, свидио простор у центру Бањалуке који им је понудио Радишић за нешто мање од 100 милиона марака. Међутим, УИО нема на располагању поменути износ новца већ тек око 35 милиона КМ.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ромале

03.06.2021 13:08

Śта је ново? Ттећина регуларе,двије трећине хапана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ц

03.06.2021 14:08

Пожурите стиже нови високи представник, а он заврће уши.

Name

Здрав разум

03.06.2021 13:33

Умјесто да купе земљисте у предграђу Бања Луке и направе зграду према пројекту који ће задовољити потребе Управе за индиректно опорезивање како са канцеларијама, пратећим просторијама тако и са паркингом и која не може коштати више од 30 милиона КМ, они купују готову зграду која уопште није грађена за потребе Управе и још је плаћају 100 милиона КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркен

03.06.2021 13:37

Правовремена реакција. Браво за ПДП!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хабпајуци слој

03.06.2021 13:42

Али аутопут постоји за неке нове генерације. Доста боље него празне прице. И много тога. Постење у политици и да има постених политицара, на примјер Бореновиц је добар само зато сто је постен, а бави се политиком. Да бајка није довољна за изборе. Будите реални сви сте ви политицари такви имате хапбајуци слој, а мјерило бољих је ста су урадили, колко могу, ста им је стабилност, манерварски индекс, колицина свијести, али и не бјезање и од савјести, кад се није блокирану, реалност и тако даље. СНСД је спреман за изборе 2022. Бијељина и БЛ су добили будзет, нека питања су добили бољи смек, за разуман рад и зивот, цак и окупљање за Српску је просло и то цак на мјестима која су други оцекивали да це ту успјети јаловити Србе, дакле Београдски састанак. И то је то. Наравно опозицији треба помоци да ради сада када је у БН умјесто СА/БЛ, али Петровиц је вец од стране СНСДа и подрзан. Наравно Саровицу из СНСДЦа поруцујемо да је битна стратегија медијска перестројка, и техницки механизам за прикупљање разних прица, а не само да политицари зиве и дјелују сваки у својој прици и заблуди, а боме и људи и народ. Трговина је то вец превазисла Алибаба, Цегер, Амазон, Пик/Олx, а сада је ред на медије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалист

03.06.2021 13:53

То је довољно да се становниство цијеле БИХ дигне на протесте посто је оцигледан лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тто

03.06.2021 14:53

Зграда УИО у Мостару костала је дупло скуља него сто је то по уговору о реализацији.Инаце како је Ђакула на целу УИО је постала једна организовано криминална институција и која све висе добија контуре мафијаске организације.Гдје су год направљени царински терминали тај господин од директора је имао упетљане прсте у прљавим радњама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

03.06.2021 16:15

А Дзакула мајстор за овакве работе???!! Доклее????? Има ли крајаа??