Poništiti postupak kupovine poslovnog objekta za UIO BIH

Borenović i Pekić navode da se na javni poziv javio samo jedan ponuđač, sa enormnom cijenom od 98,5 miliona КM, koja je tri puta viša od 37,9 miliona КM odobrenih u budžetu institucija BiH.

Republika Srpska 03.06.2021 | 14:54
Poništiti postupak kupovine poslovnog objekta za UIO BIH

Poslanici PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović i Mira Pekić, podnijeli su poslaničku inicijativu kojom se obavezuje Savjet ministara BiH da najkasnije u roku od 7 dana od dana usvajanja ove inicijative donese Odluku kojom se poništava postupak javne nabavke koju je objavila Uprava za indirektno oporezivanje za kupovinu postojećeg poslovnog objekta u Banjaluci.

Borenović i Pekić navode da se na javni poziv javio samo jedan ponuđač, sa enormnom cijenom od 98,5 miliona КM, koja je tri puta viša od 37,9 miliona КM odobrenih u budžetu institucija BiH.

Oni postavljaju pitanje da li je moguće da Uprava za indirektno oporezivanje, nakon devet godina nekorištenja sredstava namijenjenih za kupovinu objekta, nije registrovala niti jedan objekat koji bi mogao zadovoljiti potrebe Uprave za smještaj radnika, bez da je utvrdila stvarne razloge dugogodišnjeg zastoja u realizaciji projekta.

Borenović i Pekić kažu da to iskazuje namjeru sklapanja ugovora sa ponuđačem koji je ponudio cijenu mnogo veću od iznosa sredstava koja su predviđena budžetom, te traže da Savjet ministara donese Odluku o poništavanju postupka javne nabavke.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH, kako tvrdi Capital, tražila je pomoć Savjeta ministara BiH za kupovinu zgrade u Banjaluci od biznismena Mile Radišića i njegove firme “Grand Trade”.

Upravi se, kako prenosi portal, svidio prostor u centru Banjaluke koji im je ponudio Radišić za nešto manje od 100 miliona maraka. Međutim, UIO nema na raspolaganju pomenuti iznos novca već tek oko 35 miliona KM.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Romale

03.06.2021 13:08

Śta je novo? Ttećina regulare,dvije trećine hapana.

ODGOVORITE
Name

c

03.06.2021 14:08

Požurite stiže novi visoki predstavnik, a on zavrće uši.

Name

Zdrav razum

03.06.2021 13:33

Umjesto da kupe zemljiste u predgrađu Banja Luke i naprave zgradu prema projektu koji će zadovoljiti potrebe Uprave za indirektno oporezivanje kako sa kancelarijama, pratećim prostorijama tako i sa parkingom i koja ne može koštati više od 30 miliona KM, oni kupuju gotovu zgradu koja uopšte nije građena za potrebe Uprave i još je plaćaju 100 miliona KM.

ODGOVORITE
Name

Mirken

03.06.2021 13:37

Pravovremena reakcija. Bravo za PDP!

ODGOVORITE
Name

Habpajuci sloj

03.06.2021 13:42

Ali autoput postoji za neke nove generacije. Dosta bolje nego prazne price. I mnogo toga. Postenje u politici i da ima postenih politicara, na primjer Borenovic je dobar samo zato sto je posten, a bavi se politikom. Da bajka nije dovoljna za izbore. Budite realni svi ste vi politicari takvi imate hapbajuci sloj, a mjerilo boljih je sta su uradili, kolko mogu, sta im je stabilnost, manervarski indeks, kolicina svijesti, ali i ne bjezanje i od savjesti, kad se nije blokiranu, realnost i tako dalje. SNSD je spreman za izbore 2022. Bijeljina i BL su dobili budzet, neka pitanja su dobili bolji smek, za razuman rad i zivot, cak i okupljanje za Srpsku je proslo i to cak na mjestima koja su drugi ocekivali da ce tu uspjeti jaloviti Srbe, dakle Beogradski sastanak. I to je to. Naravno opoziciji treba pomoci da radi sada kada je u BN umjesto SA/BL, ali Petrovic je vec od strane SNSDa i podrzan. Naravno Sarovicu iz SNSDCa porucujemo da je bitna strategija medijska perestrojka, i tehnicki mehanizam za prikupljanje raznih prica, a ne samo da politicari zive i djeluju svaki u svojoj prici i zabludi, a bome i ljudi i narod. Trgovina je to vec prevazisla Alibaba, Ceger, Amazon, Pik/Olx, a sada je red na medije.

ODGOVORITE
Name

Realist

03.06.2021 13:53

To je dovoljno da se stanovnistvo cijele BIH digne na proteste posto je ocigledan lopovluk.

ODGOVORITE
Name

Tto

03.06.2021 14:53

Zgrada UIO u Mostaru kostala je duplo skulja nego sto je to po ugovoru o realizaciji.Inace kako je Đakula na celu UIO je postala jedna organizovano kriminalna institucija i koja sve vise dobija konture mafijaske organizacije.Gdje su god napravljeni carinski terminali taj gospodin od direktora je imao upetljane prste u prljavim radnjama.

ODGOVORITE
Name

O

03.06.2021 16:15

A Dzakula majstor za ovakve rabote???!! Doklee????? Ima li krajaa??