Помоћ Србије у вакцинама једина нада у спас!

Омогућавање вакцинације за све грађане БиХ, који од сутра имају право да се бесплатно вакцинишу на територији Србије, је одлична вијест и гест којем треба исказати захвалност, каже Слободан Станић, предсједник Одбора за здравство СДС.

Република Српска 02.06.2021 | 18:29
Помоћ Србије у вакцинама једина нада у спас!

Станић наводи да је председник Републике Србије Александар Вучић још једном показао да је једини политичар у региону, а међу ријеткима у Европи, који озбиљно схвата ситуацију и неопходност вакцинације  што већег броја људи у цијелој регији.

„Да би се однијела побједа над вирусом короне потребно је одбацити све егоизме и локализме, треба радити локално, а размишљати регионално. Пандемија овог вируса на простору нашег региона слаби, а да би била побјеђена потребно је искористити њену тренутну стагнацију за што масовнију вакцинацију“, истакао је Станић. 

Он сматра да би се и други требали угледати на предсједника Вучића и његов мото  о постизању колективног имунитета региона, отварања граница, појачавању привредне активности  и опоравку туризма. 

„Наравно да би се дошло до оваквог исхода потребни су значајни ресурси, прије свега довољна количина вакцина. Србија је лидер у обезбјеђењу вакцина како свом становништву, тако цијелом региону, па и неким европским земљама“, навео је Станић.

Он подсјећа да Србија у том процесу није себе штедила и да је била је широкогруда према онима којима је помоћ била потребна.

„Ова пружена рука је једина нада и спас да сачувамо животе и здравље грађана цијелог региона и зато је треба објеручке прихватити“, поручио је Станић.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

хм

02.06.2021 17:50

ајде вакциниси се ти докторе, а народа се мани вец једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брцко

02.06.2021 18:21

само предизборна кампања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за хм и Брчко

02.06.2021 20:02

Које сте ви не вакцинисане будале. У Италији туча за вакцине, у БиХ милостиња, јер власти не знају набавити вакцине. Коментаришете а не видите посљедице Цовида . Стоко једна !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола озрен

02.06.2021 21:15

Дај их себи 5 комада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сафет Сарајево

03.06.2021 07:05

Хвала Србији. Гдјесу наси политицари да набаве вакцине, наси само зају да се свадјају и гледају да себи усицаре у своје дзепове. Залосно од насих неспособни политицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајде

03.06.2021 17:53

ове докторе који подстицу народ да примају мрна треба затворити дозивотно.

ОДГОВОРИТЕ