Pomoć Srbije u vakcinama jedina nada u spas!

Omogućavanje vakcinacije za sve građane BiH, koji od sutra imaju pravo da se besplatno vakcinišu na teritoriji Srbije, je odlična vijest i gest kojem treba iskazati zahvalnost, kaže Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS.

Republika Srpska 02.06.2021 | 18:29
Pomoć Srbije u vakcinama jedina nada u spas!

Stanić navodi da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić još jednom pokazao da je jedini političar u regionu, a među rijetkima u Evropi, koji ozbiljno shvata situaciju i neophodnost vakcinacije  što većeg broja ljudi u cijeloj regiji.

„Da bi se odnijela pobjeda nad virusom korone potrebno je odbaciti sve egoizme i lokalizme, treba raditi lokalno, a razmišljati regionalno. Pandemija ovog virusa na prostoru našeg regiona slabi, a da bi bila pobjeđena potrebno je iskoristiti njenu trenutnu stagnaciju za što masovniju vakcinaciju“, istakao je Stanić. 

On smatra da bi se i drugi trebali ugledati na predsjednika Vučića i njegov moto  o postizanju kolektivnog imuniteta regiona, otvaranja granica, pojačavanju privredne aktivnosti  i oporavku turizma. 

„Naravno da bi se došlo do ovakvog ishoda potrebni su značajni resursi, prije svega dovoljna količina vakcina. Srbija je lider u obezbjeđenju vakcina kako svom stanovništvu, tako cijelom regionu, pa i nekim evropskim zemljama“, naveo je Stanić.

On podsjeća da Srbija u tom procesu nije sebe štedila i da je bila je širokogruda prema onima kojima je pomoć bila potrebna.

„Ova pružena ruka je jedina nada i spas da sačuvamo živote i zdravlje građana cijelog regiona i zato je treba objeručke prihvatiti“, poručio je Stanić.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

hm

02.06.2021 17:50

ajde vakcinisi se ti doktore, a naroda se mani vec jednom.

ODGOVORITE
Name

brcko

02.06.2021 18:21

samo predizborna kampanja

ODGOVORITE
Name

Re za hm i Brčko

02.06.2021 20:02

Koje ste vi ne vakcinisane budale. U Italiji tuča za vakcine, u BiH milostinja, jer vlasti ne znaju nabaviti vakcine. Komentarišete a ne vidite posljedice Covida . Stoko jedna !

ODGOVORITE
Name

Nikola ozren

02.06.2021 21:15

Daj ih sebi 5 komada.

ODGOVORITE
Name

Safet Sarajevo

03.06.2021 07:05

Hvala Srbiji. Gdjesu nasi politicari da nabave vakcine, nasi samo zaju da se svadjaju i gledaju da sebi usicare u svoje dzepove. Zalosno od nasih nesposobni politicara.

ODGOVORITE
Name

ajde

03.06.2021 17:53

ove doktore koji podsticu narod da primaju mrna treba zatvoriti dozivotno.

ODGOVORITE