Зашто је РТРС "скинуо" емисију Млађана Ђорђевића, Ђиласовог кума?

Зашто ЈС РТРС није емитовао емисију синоћ у којој је један од гостију Млађан Ђорђевић, безбједносно интересантна особа МУП-а Србије.

Република Српска 02.06.2021 | 00:02
Зашто је РТРС "скинуо" емисију Млађана Ђорђевића, Ђиласовог кума?

Како се приближава састанак званичника Републике Српске и предсједника српских парламентарних странака код предсједника Србије Александра Вучића тако расту тензије у табору Милорада Додика.

Да је нервоза присутна потврђује и "скидање" снимљене и најављене емисије у програму ЈС РТРС-а, коју контролишу Додикови људи, а која је требала да се емитује у уторак вече.

Један од гостију те емисије је био Млађан Ђорђевић, који је иначе интересантна особа за безбједносне службе Србије.

Ђорђевић је кум Драгана Ђиласа, а пријетио је атентатом на предсједника Србије и његовог сина.
 
Везе Ђиласа и Додика овдашњој јавности су познате од раније и мало ко вјерује да су оне икада и прекидане.

Да је присутна нервоза у Додиковим редовима све је више видљиво кроз реакције његових људи.

Тако је пред састанак у Београду, Рајко Васић, један од кључних Додикових људи у странци, на свом блогу написао да нису поребне консултације са Вучићем, јер је, како је навео, он опасан за Републику Српску.

Васић сматра да је "Додик требао од почетка да заузме братску дистанцу према Вучићу", додајући да "можда још није касно за дистанцу".

 
 
 

Вјероватно Додик, ако не он, његови људи сигурно знају због чега је све то урађено.

По свему судећи Додик је "загазио дубоко у црвену зону" и губи примат "главног" из Републике Српске у Београду.

Његов покушај да терет кризе, коју је у добром дијелу проузроковао само ради опстанка на власти, овај пут тешко да ће моћи да пребаци на неког другог. Подршку званичног Београда, гдје ће данас код предсједника Србије бити одржан састанак руководства Републике Српске и предсједника српских парламентарних странака, тешко да ће добити.

До овог састанка је дошло на захтјев предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, која је тражила у име званичника Републике Српске консултације код предсједника Вучића у вези именовања Кристијана Шмита за високог представника у БиХ.

Своје ставове о стању у Републици Српској и БиХ предсједнику Србије изложиће и опозициони лидери Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић, Ненад Нешић...

У сваком случају сутра ће бити занимљиво код Вучића, који је јасно рекао да Србија неће учествовати у конфронтацији са Њемачком одакле долази нови високи представник Кристијан Шмит за кога је још рекао да не мисли да је он против српског народа.

Исход састанка у Београду могао би бити потпуни фијаско за Додика, јер је Вучић јасно поручио да "зна шта Додик жели, али ја нећу конфронтацију", 

"Ја морам водити рачуна о Србији...Морам чувати леђа Републици Српској унутар БиХ"..., више него јасна је порука српског предсједника, упућена пред данашњи састанак у Београду.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Име

01.06.2021 21:01

Скинули јер не знају шта раде, директоеи се смјењују сваки дан, никад горе није стајао Ртрс као сада. Ужас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп

01.06.2021 21:21

ниција до зоре није горела све негово инегових пријатела фамилије народу ниста немамо ниједну фабрику а они незнају ста имају кум радисиц и тд цекам оно мало пензије треба лекове купити резије и немас ста јести редови испред јавне кухине нису ни за време рата били онолики а вакцине тек зна то све Вуциц а они праве гаразе бозе драги роман би се могао написати

Name

ЛУДАЦКА ЗЕМЉА

01.06.2021 22:38

ОН ХОЦЕ ДА МУ ВУЦИЦ ДА ОД СМИТА КУПИ ВЛАСТ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. ЈЕДНОСТАВНО. Е САД...

Name

Данијела

01.06.2021 22:43

Па Далибор Рачић пропалитет и стручњак за ништа сједи у Управном одбору РТРС. Људи га на телевизији не могу смислит. Хода и продаје маглу.

Name

Херцеговац

02.06.2021 05:58

У Бгд фали Вукан јер од "опозиције" нико нема петљу да казе да је РС у кризи због Додика а не због овог или оног везира.

Name

Ново име

02.06.2021 08:05

Опет се спрема смјена директора на Ртрс, нови директор це бити Бањац, тако га Миле купује за коалицију. Зиви били па видјели

Name

херцеговац

02.06.2021 08:14

Трта,мрта бурле,немозе се бити к***а, а прицати о постењу.Мислис да це се србија и вуциц замеравати са Њемацком због твојих глупости па и русија.Бурле ти си само вазан тим око себе који ти климају главом и висе ником.

Name

Полу танак клин

02.06.2021 08:18

Додик је већ послије годину двије , када је дошао на власт, окренуо плочу и почео са реториком против БиХ, то су неоспорне чињенице, он је на тој причи гајио читаву политичку каријеру, са свима је у завади, није он на америчкој црној листи тек тако. Заглибио је до гуше и сада тражи помоћ од Србије која има и превише својих проблема. Од свега ништа, постојит ће се у београду, нешто налапрдат пред микрофонима и мили моји куд који. Сличних представа је било на десетине.

Name

Да али

02.06.2021 13:04

Јел та Фуртула икад питала..газду..ко ..подера..три банке рс.а и ником ни дана робије зато

Name

Милко

01.06.2021 21:07

Додик неће отићи мирним путем. За собом ће у пропаст повући још подоста будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

01.06.2021 21:20

Стање у Јавним предузећима РТРС , Шуме , Аутопутеви и Путеви је катастрофално, садашњи директори су незналице и само служе за крађу и извлачење новца , кад изгубе изборе идуће године биће куку леле са свим овим директорима , шта све раде и шта потписују ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молим,шта сте рекли?

01.06.2021 21:34

Баш Радишићи тражи?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

02.06.2021 06:40

А сто мислис Бањац посланик плус Директор.

Name

Боки

01.06.2021 22:06

А они га још оплетоше јер се сликао са Вуканом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЦ - СРБАЦ

02.06.2021 01:18

Неке ствари које сам ја цуо, сто не мора бити да је истина - Милорад Додик је постао превелики "терет" за званицну Србију, званицни Београд, ма за Вуцица, упростено и једноставно. Посебно у задње вријеме, са овим јавним наступима, сукобима и осталим стварима. Србија вец јесте, а и тек це подрзати Драска Станивуковица, умјесто њега. Младји цовјек, смјена генерација, природни процес је то. А и у многим стварима, бар ја препознајем Додика, док је поцињао политицку каријеру, у данасњем Станивуковицу. Али, то је опет, нека друга прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

02.06.2021 04:17

Више су постали бесмислени. Сваких пет дана у Србију по памет, а ако се боље погледа све долази из Србије. Ако није тако то се може врло лако ријешти једним отвореним саопштењем за јавност гдје су сви присутни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.06.2021 08:12

Немају појма ни о чему, осим да узимају за себе. Воде државу, а свако мало иду "по памет" код неког. И онда кукају што имамо протекторат. Својим понашањем најбоље доказују да нису у стању да самостално раде. Сами дају вјетар у леђа ПИЦ-у.

Name

Ре Истина

02.06.2021 05:05

Описао си стање и у Електропривреди а и у свим осталим Јавним предузећима. Пара нема, исисано све. Нажалост која год још да капне, одмах ју прогутају немани. Ово ће да се сруши као кула од карата, преко ноћи. Народ, овца, није ни свјестан. Слично као 90тих, ваљда ће бити памети да се не дозволи ново страдање, зарад богатства мањине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мултипле

02.06.2021 06:18

Јасно је да је Р.Српска у рукама оних који руше пљачкају. Не верујем врху власти која пљачкаја властити народ. Нај новији пример је случај Тање Топић,која је рекла само истину,а на коју се сручила гомила увреда и претњи.

Name

Зоран

02.06.2021 06:26

Цао Миле Ронхиле,сто си одао по Србији одао си и она вила бице ти одузета у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

02.06.2021 06:53

Јадан је онај јавни сервис ког вецина становниства не зели пратити, а такав је управо Додиков РТРС. Мука ми је од њиховог постојања!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.06.2021 13:55

Продане дусе . На ртрс у се све ради ради нецијег интереса , негледа се струцна спрема и напредују само они који имају неког у кабинету предсједника без обзира колико су глупи

Name

Ех

02.06.2021 07:14

Бас је добро радити за РТРС купис претплату и зарадис 6000км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиа

02.06.2021 07:21

Па наравно. Такви људи не могу имати медијски простор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Езекиљ

02.06.2021 08:06

Наложити ватру у Републици Српској па пребацивати вруће кромпире у Србију веома је опасна игра "пријатеља" Додикаи за Србију, и за Вучића. То даје аргумент "пријатељима" извана да се политика Српске против запада креира у Београду. А онда већ виђени сценарио као у случају Милошевић. Ломљење кичме Србији. Додикови одласци "по мишљење", након сопствених, благо речено неразумних одлука, дебело ће коштати Вучића ауторитета који настоји да изгради пред западом. С обзиром да мора играти наметнуту игру Додиковог адвоката. Али, то је Вучићев избор! Опозиција у Српској је паметнија. Више не упада у замку дијељења кривице и одговорности за туђе глупости.

ОДГОВОРИТЕ