Разлог посјете је припрема сусрета Вучић - Курти

Специјални представник Европске уније за дијалог Београд и Приштине, Мирослав Лајчак, изјавио је данас главни разлог његове посјете Косову припрема за састанак премијера привремених институција Аљбина Куртија и предсједника Србије Александра Вучића.

Србија 01.06.2021 | 11:51
Разлог посјете је припрема сусрета Вучић - Курти

- Примарна сврха ове посјете је припрема за први састанак премијера Куртија и предсједника Вучића на високом нивоу, који ће бити одржан за неколико дана у Бриселу рекао је Лајчак на конференцији за новинаре у Приштини - преноси Косово онлајн.

Лајчак је рекао да ова година има потенцијал да буде добра година за односе између ЕУ и западног Балкана.

– У руководству ЕУ и државама чланицама водила се дискусија између 27 министара спољних послова прије неколико дана. Сљедећа дискусија биће 22. јуна, у октобру ће бити самит о западном Балкану и сва ова реформа биће искориштена за унапређење европске агенде, укључујући Косово – рекао је Лајчак.

Он је изразио наду да ће дијалог бити у корист за обе стране и да ће бити напретка у нормализацији односа између Београда и Приштине.

Поред Лајчака, у посјети Приштини налази се и помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Метју Палмер.

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар