Погинуо возач (38) на трци шампионата Србије

У несрећи која се данас догодила за вријеме друге трке националног шампионата Србије у аутомобилизму на кружним стазама која је вожена на познатом аутодрому Берановац код Краљева, трагично је настрадао возач "југа" Владимир Шекуларац (38) из Александровца.

Србија 30.05.2021 | 17:06
Погинуо возач (38) на трци шампионата Србије

Како су незванично сазнале Вечерње новости, он је управљајући својим аутомобилом у оквиру трке "класе 2" пребрзо ушао у једну дионицу стазе и након касног кочења, недалеко од такозваног "малог моста", при великој брзини снажно ударио у одбојник крај стазе.

Трка је одмах прекинута, а тешко повријеђени Шекуларац је, након што су га припадници ватрогасно-спасилачке јединице извукли из смрсканог аутомобила, санитетом хитно превезен у Општу болницу "Студеница" у Краљеву.

Упркос великим напорима љекара да га реанимирају и спасу му живот, несрећни возач је ипак подлегао повредама.

На аутодром је убрзо стигла вијест да је Шекуларац преминуо и све трке по расписаним класама су званично прекинуте, а сви остали возачи су одвезли почасни круг одајући пошту трагично настрадалом колеги.

(Вечерње новости)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Марко

30.05.2021 15:40

Пп мени, проблем са таким тркама на Балкану је сто се као одбојници уз стазу не ставлају као на западу танкови са водом и вода се распрсне-ублази удар него се постављају бас, бас фиксни/цврсти/тврди одбојници који у ствари не слузе и као амортизери/ублазиваци кинетицке енергије па се гине и ради одбојника. Са друге стране, мало ми је цудно да неко коме је скоро 40 година уопсте уцествује у таким тркама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као Запад?

30.05.2021 17:31

Ма ми смо као Русија. Народ мора да се челичи, какви танкови с водом? Требао је возач да реагује брзо, као муња, ко му је крив...морао је знати да је одбојник ту и морао је да зна законе физике при брзини од 300км/х... Тако размишљамо ми. Покој души човјеку и покој нашем покушају да постанемо цивилизивано друштво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

30.05.2021 17:57

300 км на сат..Yугом?

Name

Ре: Ух

30.05.2021 19:15

Ни у једном нису фабрички мотори и мјењачи, тако да на отвореном правцу могу постићи огромне брзине. Максимална брзина није пресудна у утркама, али јесте убрзање, квалитет кочница, вјешање и још много тога, а од свега је најважнија вјештина и добра процјена. У томе и јесте суштина, иначе би се трке одвијале на некој дионици аутопута, гдје би се гледала само максимална брзина и ништа више.

Name

Јинг јанг

30.05.2021 22:13

Какви идиотски коментари!

ОДГОВОРИТЕ