Poginuo vozač (38) na trci šampionata Srbije

U nesreći koja se danas dogodila za vrijeme druge trke nacionalnog šampionata Srbije u automobilizmu na kružnim stazama koja je vožena na poznatom autodromu Beranovac kod Kraljeva, tragično je nastradao vozač "juga" Vladimir Šekularac (38) iz Aleksandrovca.

Srbija 30.05.2021 | 17:06
Poginuo vozač (38) na trci šampionata Srbije

Kako su nezvanično saznale Večernje novosti, on je upravljajući svojim automobilom u okviru trke "klase 2" prebrzo ušao u jednu dionicu staze i nakon kasnog kočenja, nedaleko od takozvanog "malog mosta", pri velikoj brzini snažno udario u odbojnik kraj staze.

Trka je odmah prekinuta, a teško povrijeđeni Šekularac je, nakon što su ga pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice izvukli iz smrskanog automobila, sanitetom hitno prevezen u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu.

Uprkos velikim naporima ljekara da ga reanimiraju i spasu mu život, nesrećni vozač je ipak podlegao povredama.

Na autodrom je ubrzo stigla vijest da je Šekularac preminuo i sve trke po raspisanim klasama su zvanično prekinute, a svi ostali vozači su odvezli počasni krug odajući poštu tragično nastradalom kolegi.

(Večernje novosti)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Marko

30.05.2021 15:40

Pp meni, problem sa takim trkama na Balkanu je sto se kao odbojnici uz stazu ne stavlaju kao na zapadu tankovi sa vodom i voda se rasprsne-ublazi udar nego se postavljaju bas, bas fiksni/cvrsti/tvrdi odbojnici koji u stvari ne sluze i kao amortizeri/ublazivaci kineticke energije pa se gine i radi odbojnika. Sa druge strane, malo mi je cudno da neko kome je skoro 40 godina uopste ucestvuje u takim trkama

ODGOVORITE
Name

Kao Zapad?

30.05.2021 17:31

Ma mi smo kao Rusija. Narod mora da se čeliči, kakvi tankovi s vodom? Trebao je vozač da reaguje brzo, kao munja, ko mu je kriv...morao je znati da je odbojnik tu i morao je da zna zakone fizike pri brzini od 300km/h... Tako razmišljamo mi. Pokoj duši čovjeku i pokoj našem pokušaju da postanemo civilizivano društvo!

ODGOVORITE
Name

Uh

30.05.2021 17:57

300 km na sat..Yugom?

Name

Re: Uh

30.05.2021 19:15

Ni u jednom nisu fabrički motori i mjenjači, tako da na otvorenom pravcu mogu postići ogromne brzine. Maksimalna brzina nije presudna u utrkama, ali jeste ubrzanje, kvalitet kočnica, vješanje i još mnogo toga, a od svega je najvažnija vještina i dobra procjena. U tome i jeste suština, inače bi se trke odvijale na nekoj dionici autoputa, gdje bi se gledala samo maksimalna brzina i ništa više.

Name

Jing jang

30.05.2021 22:13

Kakvi idiotski komentari!

ODGOVORITE