У Крагујевцу вакцинисано 35 радника из БиХ

Група од 35 чланова Синдиката трговине и услужних дјелатности Босне и Херцеговине примила је данас у Крагујевцу прву дозу вакцине Фајзер.

Србија 30.05.2021 | 14:53
У Крагујевцу вакцинисано 35 радника из БиХ

Град Крагујевац је за раднике који су стигли из Сарајева, Тузле и Бањалуке, организовао имунизацију у хали “Парк”.

Акција је организована захваљујући сарадњи тог синдиката са Савезом синдиката града Крагујевца.

Предсједница синдиката трговине и услужних дјелатности БиХ Мерсида Бешировић рекла је да је за њих данас посебан дан, јер за грађане БиХ још увек нису обезбеђене довољне количине вакцина.

– Ми смо добили одређене количине вакцине преко донација, између осталог, и од Владе Републике Србије. Међутим, дефинитивно је чињеница да радници у трговини нису на листи приоритета, те неће сигурно ускоро бити вакцинисани у својим градовима, па је наша идеја водиља била чињеница да се велики број грађана БиХ вакцинисао већ у Србјии, па смо покушали да реализујемо ту идеју да ово буде заједничка акција два синдиката, с обзиром да сарађујемо већ годинама – рекла је Мерсида Бешировић.

Она је захвалила, пре свега колегама из Савеза самосталних синдиката Крагујевца, као и свим грађанима Србије, што им је омогућено да приме вакцину у Србији.

Предсједник Савеза самосталних синдиката Крагујевца Југослав Ристић рекао је Тањугу да ова два синдиката сарађују већ дуго и раде на заједничким пројектима.

– Видјевши да Привредна комора доводи грађане из страних држава, ми смо мислили: Ако могу послодавци, зашто не могу и радници да се вакцинишу о трошку грађана Србије, јер сви смо једнаки. Комуницирали смо са Градом и тако је кренуло, одобрено је и ми смо срећни што данас можемо да им помогнемо, сутра ће можда и они нама бити потребни – рекао је Ристић.

Чланица Градског већа за здравство града Крагујевца Гордана Дамњановић изјавила је за Тањуг да Крагујевац може да помогне и грађанима који у својим државама у овом тренутку немају довољан број вакцина.

– Ми можемо да помогнемо пријатељима и сарадницима синдикалних организација из Сарајева, Тузле и Бањалуке и они су данас наши гости. Они ће данас примити прву дозу вакцине Фајзер, а очекујемо их и на ревакцинацији – додала је она.

Град Крагујевац се ближи стицању колективног имунитета. До сада је вакцинисано 69.000 грађана првом дозом, а 58.000 примило је обје дозе вакцине.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Е такви треба да су

30.05.2021 13:22

Балканска браца. Да постоју помазу и спасавају једни друге, самом тиме и сви себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАНдемија

30.05.2021 13:43

Шта је са ПРИРОДНОМ имунизацијом???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.05.2021 16:45

Не постоји трајни имунитет на многе вирусне болести, као сто су рецимо прехлада и грипа, а сада и ковид. Ти си изгледа природно имун на опстепознате информације... колико си пута прелезао грип и прехладу? Па јеси ли стекао имунитет на исте? Ниси морао ни у сколу ици да ово знас...

Name

Хахаха

31.05.2021 07:14

Па ко да је битно да ли имас имунитет, најбитнији је имунитет на глобалистицке глупости о пландемији и вирусима. Организам сам ствара егзозоме и прецисцава се од токсина а исте егзозоме глобалисти подводе под вирусима....то је потпуно небитно. Народ не умире од вируса вец од протокола сзо и пландемијских вакцина.