U Kragujevcu vakcinisano 35 radnika iz BiH

Grupa od 35 članova Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine primila je danas u Kragujevcu prvu dozu vakcine Fajzer.

Srbija 30.05.2021 | 14:53
U Kragujevcu vakcinisano 35 radnika iz BiH

Grad Kragujevac je za radnike koji su stigli iz Sarajeva, Tuzle i Banjaluke, organizovao imunizaciju u hali “Park”.

Akcija je organizovana zahvaljujući saradnji tog sindikata sa Savezom sindikata grada Kragujevca.

Predsjednica sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH Mersida Beširović rekla je da je za njih danas poseban dan, jer za građane BiH još uvek nisu obezbeđene dovoljne količine vakcina.

– Mi smo dobili određene količine vakcine preko donacija, između ostalog, i od Vlade Republike Srbije. Međutim, definitivno je činjenica da radnici u trgovini nisu na listi prioriteta, te neće sigurno uskoro biti vakcinisani u svojim gradovima, pa je naša ideja vodilja bila činjenica da se veliki broj građana BiH vakcinisao već u Srbjii, pa smo pokušali da realizujemo tu ideju da ovo bude zajednička akcija dva sindikata, s obzirom da sarađujemo već godinama – rekla je Mersida Beširović.

Ona je zahvalila, pre svega kolegama iz Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, kao i svim građanima Srbije, što im je omogućeno da prime vakcinu u Srbiji.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić rekao je Tanjugu da ova dva sindikata sarađuju već dugo i rade na zajedničkim projektima.

– Vidjevši da Privredna komora dovodi građane iz stranih država, mi smo mislili: Ako mogu poslodavci, zašto ne mogu i radnici da se vakcinišu o trošku građana Srbije, jer svi smo jednaki. Komunicirali smo sa Gradom i tako je krenulo, odobreno je i mi smo srećni što danas možemo da im pomognemo, sutra će možda i oni nama biti potrebni – rekao je Ristić.

Članica Gradskog veća za zdravstvo grada Kragujevca Gordana Damnjanović izjavila je za Tanjug da Kragujevac može da pomogne i građanima koji u svojim državama u ovom trenutku nemaju dovoljan broj vakcina.

– Mi možemo da pomognemo prijateljima i saradnicima sindikalnih organizacija iz Sarajeva, Tuzle i Banjaluke i oni su danas naši gosti. Oni će danas primiti prvu dozu vakcine Fajzer, a očekujemo ih i na revakcinaciji – dodala je ona.

Grad Kragujevac se bliži sticanju kolektivnog imuniteta. Do sada je vakcinisano 69.000 građana prvom dozom, a 58.000 primilo je obje doze vakcine.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

E takvi treba da su

30.05.2021 13:22

Balkanska braca. Da postoju pomazu i spasavaju jedni druge, samom time i svi sebe.

ODGOVORITE
Name

PLANdemija

30.05.2021 13:43

Šta je sa PRIRODNOM imunizacijom???

ODGOVORITE
Name

Re

30.05.2021 16:45

Ne postoji trajni imunitet na mnoge virusne bolesti, kao sto su recimo prehlada i gripa, a sada i kovid. Ti si izgleda prirodno imun na opstepoznate informacije... koliko si puta prelezao grip i prehladu? Pa jesi li stekao imunitet na iste? Nisi morao ni u skolu ici da ovo znas...

Name

Hahaha

31.05.2021 07:14

Pa ko da je bitno da li imas imunitet, najbitniji je imunitet na globalisticke gluposti o plandemiji i virusima. Organizam sam stvara egzozome i preciscava se od toksina a iste egzozome globalisti podvode pod virusima....to je potpuno nebitno. Narod ne umire od virusa vec od protokola szo i plandemijskih vakcina.