Састанак трајао пет сати, тема и отмица авиона

Састанак предсједника Русије и Белорусије Владимира Путина и Александра Лукашенка у Сочију трајао је више од пет сати.

Свијет 29.05.2021 | 10:35
Састанак трајао пет сати, тема и отмица авиона

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је за руске медије да су двојица лидера разговарали о економским питањима и развоју билатералних односа, као и о ситуацији насталој пошто је авион Рајанера, који је летио на линији Атина-Вилњус, принудно је слетео у Минск 23. маја након наводне најаве о бомби.

Послије приземљења авиона, ухапшен је новинар дисидент Роман Протасевич, што је наишло на оштре осуде западних земаља.

Лукашенко је прије почетка састанка у Сочију рекао да ће предсједнику Русије показати документа о томе шта се стварно догођа у Белорусији.

И понио је актовку пуну докумената…

– Увијек постоји неко ко нам ствара проблеме. Знате их, информисаћу вас о њима – рекао је Лукашенко Путину. – Донио сам неке документе како би могли да схватите шта се догодило.

Путин је подсјетио да послије принудног слијетања авиона боливијског предсједника Ева Моралеса 2013. године није било реакција Запада. Авион предсједника Боливије тада је приземљен због гласина да је на авиону био бивши агент ЦИА Едвард Сноуден, кога САД оптужују за одавање државних тајни.

Путин је истакао да је трговинска размјена између Русије и Бјелорусије повећана 18,4 одсто и да је важно задржати тај тренд.

Лукашенко је оцијенио да ће ове године трговинска размјена између двије земље бити већа него прије почетка пандемије корона вируса.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лакташенко

29.05.2021 08:50

Пет сати разговарали, то је за гиниса. Мора да их је разговор изгладнио па су онда отишли да крају и пију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брцко

29.05.2021 09:06

Која лопурда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.05.2021 11:27

Лопурде су ови са запада они најприје измисле како да направе проблем па то плате да би послије имали разлога да критикују али уствари они су то урадили

Name

Шарго

29.05.2021 22:28

Друг путин би требо знати да из тог авиона нико није киднапован а из овога јест

ОДГОВОРИТЕ