Политичке и медијске кампање не утичу на наше одлуке!

Архијереји, чланови Сабора Српске православне цркве (СПЦ), не доносе одлуке под утицајем политичких или медијских кампања или притисака, него искључиво по свом расуђивању, водећи се искључиво бригом за спасење и за добро вјерног народа, саопштено је из СПЦ.

Србија 29.05.2021 | 08:38
Политичке и медијске кампање не утичу на наше одлуке!

Било какви и било чији притисци, медијска халабука, у реалном животу Цркве Христове немају утицај на одлуке Сабора, укључујући избор архијереја, њихово назначење на поједне епископске катерде и слична питања – наводи се у саопштењу.

Из СПЦ-а указују да је у јавности, као посљедица медијске кампање инструиране посљедњих недјеља од политичких кругова са подручја “које је шире од оног које називамо српским земљама”, тенденциозно креирана недоумица ко уопште заступа вјерни народ у најважнијим црквеним питањима и ко утиче на доношење одлука у најважнијим црквеним тијелима и органима.

– Одговор на ова питања је јасан, једноставан и заснован на канонима Цркве и одредбама Устава помесне СПЦ. Вјерни народ са било ког подручја у Сабору било које помесне Цркве заступа и у име тог вјерног народа у Сабору и ван Сабора доноси одлуке у крајњој инстанци искључиво надлежни епархијски архијереј – наведено је у саопштењу.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

НР

29.05.2021 07:31

Е баш је тако. Шта ће онда Вучићу и Додику у крилу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР 2

29.05.2021 17:36

Хехехе, тако је. Црква је од настанка одана властима! Шта мислите како је опстајала свих ових 17 вијекова!? Па на шуровању са политиком , на уцјењивању и пријетњи народу паклом, смрћу, ако не прихвате вјеру и ако послије не буду давали цркви скоро све што имају... Тако се куповала вјерност цркви! Тако је остало до данас!

Name

Дупло голо

30.05.2021 12:32

никако не утичу, црква је већ одавно политичка странка

Name

Исправан пут

29.05.2021 07:57

Постовање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

29.05.2021 10:09

Није правилно није се пито главни

ОДГОВОРИТЕ