Političke i medijske kampanje ne utiču na naše odluke!

Arhijereji, članovi Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), ne donose odluke pod uticajem političkih ili medijskih kampanja ili pritisaka, nego isključivo po svom rasuđivanju, vodeći se isključivo brigom za spasenje i za dobro vjernog naroda, saopšteno je iz SPC.

Srbija 29.05.2021 | 08:38
Političke i medijske kampanje ne utiču na naše odluke!

Bilo kakvi i bilo čiji pritisci, medijska halabuka, u realnom životu Crkve Hristove nemaju uticaj na odluke Sabora, uključujući izbor arhijereja, njihovo naznačenje na pojedne episkopske katerde i slična pitanja – navodi se u saopštenju.

Iz SPC-a ukazuju da je u javnosti, kao posljedica medijske kampanje instruirane posljednjih nedjelja od političkih krugova sa područja “koje je šire od onog koje nazivamo srpskim zemljama”, tendenciozno kreirana nedoumica ko uopšte zastupa vjerni narod u najvažnijim crkvenim pitanjima i ko utiče na donošenje odluka u najvažnijim crkvenim tijelima i organima.

– Odgovor na ova pitanja je jasan, jednostavan i zasnovan na kanonima Crkve i odredbama Ustava pomesne SPC. Vjerni narod sa bilo kog područja u Saboru bilo koje pomesne Crkve zastupa i u ime tog vjernog naroda u Saboru i van Sabora donosi odluke u krajnjoj instanci isključivo nadležni eparhijski arhijerej – navedeno je u saopštenju.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

NR

29.05.2021 07:31

E baš je tako. Šta će onda Vučiću i Dodiku u krilu.

ODGOVORITE
Name

NR 2

29.05.2021 17:36

Hehehe, tako je. Crkva je od nastanka odana vlastima! Šta mislite kako je opstajala svih ovih 17 vijekova!? Pa na šurovanju sa politikom , na ucjenjivanju i prijetnji narodu paklom, smrću, ako ne prihvate vjeru i ako poslije ne budu davali crkvi skoro sve što imaju... Tako se kupovala vjernost crkvi! Tako je ostalo do danas!

Name

Duplo golo

30.05.2021 12:32

nikako ne utiču, crkva je već odavno politička stranka

Name

Ispravan put

29.05.2021 07:57

Postovanje!

ODGOVORITE
Name

Srbin

29.05.2021 10:09

Nije pravilno nije se pito glavni

ODGOVORITE