Одбрана Ђукановић: Крунић није убијен као по оптужници

- Тужилаштво није добро урадило балистичко вјештачење те нису одређени правци пуцања и уласци пројектила у возило у којем је био убијени Славиша Крунић, тврди одбрана оптуженог Бенедија Ђукановића.

Република Српска 28.05.2021 | 16:31
Одбрана Ђукановић: Крунић није убијен као по оптужници

Ђукановићев адвокат Татјана Савић у бањалучком Окружном суду на суђењу Ђукановићу, Емилиу Балди и Родољубу Гајићу који су оптужени у том случају, рекла је да се догађај у којем су убијени Крунић и његов пратилац Жарко Павловић није догодио онако као што се наводи у оптужници те је предложила и мјешовитно балистичко медицинско вјештачење.

Савићева сматра да тужилаштво није добро урадило балистичко вјештачење и да нису одређени правци пуцања и уласци пројектила у возило.

Како је навела, оптужница је заснована на исказу Крунићевог возача Горана Илића.

"Нашим вјештачењем желимо да докажемо да то није било како се наводи, а дјелимично побијамо и налаз обдукције. Наводи се да је Крунић погођен с десне стране, а све повреде су на лијевој", казала је Савићева.

Захтјев за вјештачење прихватило је судско вијеће којим је предсједавао судија Бранимир Јукић.

Такође, као доказе одбране Ђукановића кориштена су вјештачења трагова барутних честица у Ђукановићевом голфу, као и ДНК трагова у возилу које је користио оптужени Балдо, а која је спровело тужилаштво и није изводило као своје доказе.

Весна Матић, вјештак хемијске струке рекла је да није пронашла трагове барута у голфу који је према оптужници користио Ђукановић.

На питање тужиоца Сњежане Петковић, она је појаснила да су ти трагови могли да временом нестану с обзиром да је вјештачење рађено годину након злочина.

Појаснила је да ако возило није било добро затворено и чувано, трагови су свакако могли да буду уништени и нестану.

"Међутим, да ли је трагова било па су уништени или их уопште није ни  било, то не можемо да знамо. Вјештачењем нисам пронашла трагове које потичу од барутних честица", рекла је Матићева.

Зоран Обрадовић, вјештак форензичке генетике потврдио је да је радио ДНК анализу трагова у опел корси власништво Горане Петковић те да их је поредио са ДНК оптуженог Ђукановића.

Истакао је да није нашао његов биолошки траг, а било их је више мијешаних, као и један мушкли и један женски.

Јукић је појаснио да је поменуто возило власништво супруге оптуженог Балда те питао да ли је поредио нађене трагове са другим особама.

Обрадовић је рекао да је задатак био да се нађени биолошки материјал пореди само с Ђукановићевим ДНК, те није утврђивано чији су трагови.

Злочин у којем су убијени Крунић и Павловић десио се 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа.

Тада је рањен Крунићев возач Горан Илић, а у размјени ватре убијен је Жељко Ковачевић, означен као један од нападача.

Оптужница Ђукановића и Балду терети да су заједно са убијеним нападачем организовали и припремили злочин, а Гајића за помагање јер је одао информације о кретању свог газде и обезбјеђењу у замјену за опрост дуга.

(Независне)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Милутин

28.05.2021 15:06

Докле је то дошло то судство, ако је разлика угла пар степени који се односи на правац пуцања, пресуда пада, а сви актери су ту, све се зна. Да ли су питани ко је то наручио или није нико, тек онако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ц

28.05.2021 15:38

Вјероватно ће на крају бити да су га убили ванземаљци, одбрана и судије боже сачувај. Може ли овај процес како застарити, тако сте и научили. Можда судија није видио покојника, ако није видио нема ни убиства. Земља шпрдарија.

Name

Марко

28.05.2021 16:16

На крају це бити ослободјени или це одлезати колико су у притвору и јос који мјесец. Онај ко је купио Сецтор стоји иза тог свега !!

Name

Ре

28.05.2021 17:31

Како је кренуло ови ће на крају и наплатити одштету.

Name

Ре Милутин

28.05.2021 20:14

Битно је који је угао. Мозда је пуцао зеко из шуме а овим часним људима који су се ту затекли случајно се товари убиство.

Name

Јадно

28.05.2021 15:12

За опрост дуга одао кретање цовјека тј послао га у смрт а од истог добивао плату која није зардјена у великом зноју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

28.05.2021 15:40

Знаци,оптузница пада јер тузиластво није урадило вјестацење како треба.Ок,онда нек одговорни из тузиластва иду у затвор на 40 год...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.05.2021 18:06

Ехх немогу тузиоци ици у затвор јер они су криминалци а у овој вукојебини кримоси су застицени као бијеле меде.

Name

Мисо

28.05.2021 19:39

Да није убијен криминалац Ковацевиц то се неби ни истразивало Ти који су их послали да то ураде нису обицни смртници то су Ти који убијају и ни заста не одговарају.

Name

Фениx

28.05.2021 17:00

Килаво је то све са истрагама,подобни су инспектори код Лукача.Најгоре што сви мисле народ су овце,сервирају нам разна провидна објашњења како се ништа неможе урадити у многим случајевима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марцоне

28.05.2021 18:29

Колико видим Ступар заступа Балда,Ступар је један од најскупљи адвоката у региону и заступа углавном Милу Радисица и остсле СНСД-овце углавном код привредног криминала се он појављује.Питање,одкуд овом клосару паре да плаца Ступара ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеМарцоне

28.05.2021 21:38

Не плаћа га он. Плаћа га налогодавац.