Odbrana Đukanović: Krunić nije ubijen kao po optužnici

- Tužilaštvo nije dobro uradilo balističko vještačenje te nisu određeni pravci pucanja i ulasci projektila u vozilo u kojem je bio ubijeni Slaviša Krunić, tvrdi odbrana optuženog Benedija Đukanovića.

Republika Srpska 28.05.2021 | 16:31
Odbrana Đukanović: Krunić nije ubijen kao po optužnici

Đukanovićev advokat Tatjana Savić u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Đukanoviću, Emiliu Baldi i Rodoljubu Gajiću koji su optuženi u tom slučaju, rekla je da se događaj u kojem su ubijeni Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović nije dogodio onako kao što se navodi u optužnici te je predložila i mješovitno balističko medicinsko vještačenje.

Savićeva smatra da tužilaštvo nije dobro uradilo balističko vještačenje i da nisu određeni pravci pucanja i ulasci projektila u vozilo.

Kako je navela, optužnica je zasnovana na iskazu Krunićevog vozača Gorana Ilića.

"Našim vještačenjem želimo da dokažemo da to nije bilo kako se navodi, a djelimično pobijamo i nalaz obdukcije. Navodi se da je Krunić pogođen s desne strane, a sve povrede su na lijevoj", kazala je Savićeva.

Zahtjev za vještačenje prihvatilo je sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Branimir Jukić.

Takođe, kao dokaze odbrane Đukanovića korištena su vještačenja tragova barutnih čestica u Đukanovićevom golfu, kao i DNK tragova u vozilu koje je koristio optuženi Baldo, a koja je sprovelo tužilaštvo i nije izvodilo kao svoje dokaze.

Vesna Matić, vještak hemijske struke rekla je da nije pronašla tragove baruta u golfu koji je prema optužnici koristio Đukanović.

Na pitanje tužioca Snježane Petković, ona je pojasnila da su ti tragovi mogli da vremenom nestanu s obzirom da je vještačenje rađeno godinu nakon zločina.

Pojasnila je da ako vozilo nije bilo dobro zatvoreno i čuvano, tragovi su svakako mogli da budu uništeni i nestanu.

"Međutim, da li je tragova bilo pa su uništeni ili ih uopšte nije ni  bilo, to ne možemo da znamo. Vještačenjem nisam pronašla tragove koje potiču od barutnih čestica", rekla je Matićeva.

Zoran Obradović, vještak forenzičke genetike potvrdio je da je radio DNK analizu tragova u opel korsi vlasništvo Gorane Petković te da ih je poredio sa DNK optuženog Đukanovića.

Istakao je da nije našao njegov biološki trag, a bilo ih je više miješanih, kao i jedan muškli i jedan ženski.

Jukić je pojasnio da je pomenuto vozilo vlasništvo supruge optuženog Balda te pitao da li je poredio nađene tragove sa drugim osobama.

Obradović je rekao da je zadatak bio da se nađeni biološki materijal poredi samo s Đukanovićevim DNK, te nije utvrđivano čiji su tragovi.

Zločin u kojem su ubijeni Krunić i Pavlović desio se 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.

Tada je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je Željko Kovačević, označen kao jedan od napadača.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su zajedno sa ubijenim napadačem organizovali i pripremili zločin, a Gajića za pomaganje jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga.

(Nezavisne)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Milutin

28.05.2021 15:06

Dokle je to došlo to sudstvo, ako je razlika ugla par stepeni koji se odnosi na pravac pucanja, presuda pada, a svi akteri su tu, sve se zna. Da li su pitani ko je to naručio ili nije niko, tek onako...

ODGOVORITE
Name

c

28.05.2021 15:38

Vjerovatno će na kraju biti da su ga ubili vanzemaljci, odbrana i sudije bože sačuvaj. Može li ovaj proces kako zastariti, tako ste i naučili. Možda sudija nije vidio pokojnika, ako nije vidio nema ni ubistva. Zemlja šprdarija.

Name

Marko

28.05.2021 16:16

Na kraju ce biti oslobodjeni ili ce odlezati koliko su u pritvoru i jos koji mjesec. Onaj ko je kupio Sector stoji iza tog svega !!

Name

Re

28.05.2021 17:31

Kako je krenulo ovi će na kraju i naplatiti odštetu.

Name

Re Milutin

28.05.2021 20:14

Bitno je koji je ugao. Mozda je pucao zeko iz šume a ovim časnim ljudima koji su se tu zatekli slučajno se tovari ubistvo.

Name

Jadno

28.05.2021 15:12

Za oprost duga odao kretanje covjeka tj poslao ga u smrt a od istog dobivao platu koja nije zardjena u velikom znoju

ODGOVORITE
Name

Nole

28.05.2021 15:40

Znaci,optuznica pada jer tuzilastvo nije uradilo vjestacenje kako treba.Ok,onda nek odgovorni iz tuzilastva idu u zatvor na 40 god...

ODGOVORITE
Name

Re

28.05.2021 18:06

Ehh nemogu tuzioci ici u zatvor jer oni su kriminalci a u ovoj vukojebini krimosi su zasticeni kao bijele mede.

Name

Miso

28.05.2021 19:39

Da nije ubijen kriminalac Kovacevic to se nebi ni istrazivalo Ti koji su ih poslali da to urade nisu obicni smrtnici to su Ti koji ubijaju i ni zasta ne odgovaraju.

Name

Fenix

28.05.2021 17:00

Kilavo je to sve sa istragama,podobni su inspektori kod Lukača.Najgore što svi misle narod su ovce,serviraju nam razna providna objašnjenja kako se ništa nemože uraditi u mnogim slučajevima.

ODGOVORITE
Name

Marcone

28.05.2021 18:29

Koliko vidim Stupar zastupa Balda,Stupar je jedan od najskuplji advokata u regionu i zastupa uglavnom Milu Radisica i ostsle SNSD-ovce uglavnom kod privrednog kriminala se on pojavljuje.Pitanje,odkud ovom klosaru pare da placa Stupara ?

ODGOVORITE
Name

ReMarcone

28.05.2021 21:38

Ne plaća ga on. Plaća ga nalogodavac.