Кривокапић се огласио након састанка у Београду

Из Кабинета предсједника Владе Црне Горе саопштено је да је на састанку премијера Здравка Кривокапића и српског патријарха Порфирија и владика СПЦ у Београду потврђено опредјељење да се потпише Темељни уговор о односима двије стране.

Регион 28.05.2021 | 10:01
Кривокапић се огласио након састанка у Београду

Са Његовом Светошћу смо остали у договору да се усагласимо око термина потписивања Темељног уговора – наведено је у саопштењу.

Кривокапић је додао да се радује избору новог митрополита црногорско-приморског, уз велику вјеру да ће водити народ попут свог претходника Амфилохија.

– Желимо да на најдостојанственији начин што прије угостимо Патријарха српског Порфирија у Црној Гори, како доликује Патријарху али и гостољубивом и вјерном црногорском народу – наведено је у саопштењу из Кривокапићевог кабинета.

Из СПЦ је касно синоћ саопштено да се раније договорено и усаглашено свечано потписивање Темељног уговора између СПЦ и државе Црне Горе није догодило јуче, јер је премијер Здравко Кривокапић патријарху Порфирију изнио “до сада неизречене разлоге због којих сматра да се потписивање Уговора мора одложити”.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Срб ин

28.05.2021 14:53

Нека му Бог помогне. Не мирише на добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

28.05.2021 16:59

Лако је било из опозиције обецавати а сад ваља се дуг вратити Спц сто га доведе на власт а ствари нису онакве каквим су прицали прије доласка на власт

ОДГОВОРИТЕ