Krivokapić se oglasio nakon sastanka u Beogradu

Iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore saopšteno je da je na sastanku premijera Zdravka Krivokapića i srpskog patrijarha Porfirija i vladika SPC u Beogradu potvrđeno opredjeljenje da se potpiše Temeljni ugovor o odnosima dvije strane.

Region 28.05.2021 | 10:01
Krivokapić se oglasio nakon sastanka u Beogradu

Sa Njegovom Svetošću smo ostali u dogovoru da se usaglasimo oko termina potpisivanja Temeljnog ugovora – navedeno je u saopštenju.

Krivokapić je dodao da se raduje izboru novog mitropolita crnogorsko-primorskog, uz veliku vjeru da će voditi narod poput svog prethodnika Amfilohija.

– Želimo da na najdostojanstveniji način što prije ugostimo Patrijarha srpskog Porfirija u Crnoj Gori, kako dolikuje Patrijarhu ali i gostoljubivom i vjernom crnogorskom narodu – navedeno je u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

Iz SPC je kasno sinoć saopšteno da se ranije dogovoreno i usaglašeno svečano potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore nije dogodilo juče, jer je premijer Zdravko Krivokapić patrijarhu Porfiriju iznio “do sada neizrečene razloge zbog kojih smatra da se potpisivanje Ugovora mora odložiti”.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srb in

28.05.2021 14:53

Neka mu Bog pomogne. Ne miriše na dobro.

ODGOVORITE
Name

Rs

28.05.2021 16:59

Lako je bilo iz opozicije obecavati a sad valja se dug vratiti Spc sto ga dovede na vlast a stvari nisu onakve kakvim su pricali prije dolaska na vlast

ODGOVORITE