Откривене двије особе - преварили људе за некретнине

Против Душка Јовића и Александра Лапчевића из Бањалуке поднесен је извјештај због сумње да су преварили више особа у току прошле године, потврђено је за Српскаинфо.

Република Српска 27.05.2021 | 12:44
Откривене двије особе - преварили људе за некретнине

Како незванично сазнајемо, Јовић се раније звао Душан Вукајловић.

Они се терете да су починили шест кривичних дјела превара, два фалсификовања исправа, оштећење и одузимање туђе ствари, навођење на овјеравање неистинитог садржаја и покушај у вези превараом у стицају са и навођењем на овјеравање неистинитог садржаја.

– Они се сумњиче да су од од јануара до јула прошле године по претходном договору у намјери да на подручју града Бањалука на незаконит начин дођу у посјед некретнина и грађевинског земљишта, које су у власништву других особа, у једном случају ставили, а у другом случају покушали ставити, у правни промет фалсификоване личне исправе као и фалсификоване пуномоћи јавних биљежника/нотара у Републици Србији и Хрватској. 

Потом би некретнине и грађевинско земљиште до којих су долазили на тај начин, даље продавали или намјеравали да продају трећим лицима, чиме су себи прибавили имовинску корист – појаснила је портпарол МУП РС Мирна Миљановић.

Овим кривичним дјелима оштећено је више особа.

Полицијски службеници под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука настављају даљи рад на расвјетљавању и документовању других кривичних дјела почињених на сличан начин од стране наведених, али и других особа.        

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гаврило

27.05.2021 11:55

Видјели од миле и секте, укради сто ти додје под руку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

27.05.2021 12:12

Такви ходају слободно а полиција хапси вукана зато сто говори истину хапсе се праведни акриминалци су на слободи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шмитран

27.05.2021 12:24

Па поново неки Вукајловић, ко да сам чуо неђе то презиме... али не могу се сјетити само ђе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.05.2021 18:26

И мени је нешто познато... Ма, сетићу се ја... Надоћи ће...