Otkrivene dvije osobe - prevarili ljude za nekretnine

Protiv Duška Jovića i Aleksandra Lapčevića iz Banjaluke podnesen je izvještaj zbog sumnje da su prevarili više osoba u toku prošle godine, potvrđeno je za Srpskainfo.

Republika Srpska 27.05.2021 | 12:44
Otkrivene dvije osobe - prevarili ljude za nekretnine

Kako nezvanično saznajemo, Jović se ranije zvao Dušan Vukajlović.

Oni se terete da su počinili šest krivičnih djela prevara, dva falsifikovanja isprava, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i pokušaj u vezi prevaraom u sticaju sa i navođenjem na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

– Oni se sumnjiče da su od od januara do jula prošle godine po prethodnom dogovoru u namjeri da na području grada Banjaluka na nezakonit način dođu u posjed nekretnina i građevinskog zemljišta, koje su u vlasništvu drugih osoba, u jednom slučaju stavili, a u drugom slučaju pokušali staviti, u pravni promet falsifikovane lične isprave kao i falsifikovane punomoći javnih bilježnika/notara u Republici Srbiji i Hrvatskoj. 

Potom bi nekretnine i građevinsko zemljište do kojih su dolazili na taj način, dalje prodavali ili namjeravali da prodaju trećim licima, čime su sebi pribavili imovinsku korist – pojasnila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Ovim krivičnim djelima oštećeno je više osoba.

Policijski službenici pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju drugih krivičnih djela počinjenih na sličan način od strane navedenih, ali i drugih osoba.        

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gavrilo

27.05.2021 13:55

Vidjeli od mile i sekte, ukradi sto ti dodje pod ruku.

ODGOVORITE
Name

Stanko

27.05.2021 14:12

Takvi hodaju slobodno a policija hapsi vukana zato sto govori istinu hapse se pravedni akriminalci su na slobodi

ODGOVORITE
Name

Šmitran

27.05.2021 14:24

Pa ponovo neki Vukajlović, ko da sam čuo neđe to prezime... ali ne mogu se sjetiti samo đe?

ODGOVORITE
Name

re

27.05.2021 20:26

I meni je nešto poznato... Ma, setiću se ja... Nadoći će...