Почетак сједнице Интерресорне групе обиљежен свађом

Почетак сједнице Интерресорне радне групе за измјену изборног законодавства БиХ обиљежен је непримјереним дијалогом између чланова Ненада Стевандића (Српски клуб - Уједињена Српка), Џенана Ђонлагића (ДФ) и Саше Магазиновића (СДП), који је био на ивици не само вербалног него и физичког инцидента, а повод је био неслагање у вези са закључцима наведеним у записнику са прошле сједнице, посебно о моделу гласања у комисији.

Босна и Херцеговина 26.05.2021 | 12:10
Почетак сједнице Интерресорне групе обиљежен свађом

Ђонлагић је добацио Стевандићу да је "прошло вријеме када је он шамарао", на шта му је Стевандић жестоко одговорио, истичући да је спреман чак и на лични обрачун.

Стевандић сматра да је жеља Ђонлагића и Магазиновића била да се ова сједница уопште и не одржи.

У дискусију се укључио и независни посланик Дамир Арнаут који је рекао да неће дозволити никакво "етничко" гласање у комисији, као и да глас делегата у Дому народа не може бити вреднији од гласа посланика Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Главна тачка данашње сједнице је разматрање Пословника о раду Интерресорне радне групе за измјену изборног законодавства БиХ.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ха ха,

26.05.2021 17:05

Треба сацекати док додје Кристијан Смидт да преузме позицију Високог представниака,па це он њима дати изборни закон по носу и све ове 30-десето годисње владавине криминалаца отерати у политицко сметљисте и наметнути њемацки закон па коме пасе,а коме непасе нека иде где му је боље.

ОДГОВОРИТЕ