Početak sjednice Interresorne grupe obilježen svađom

Početak sjednice Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH obilježen je neprimjerenim dijalogom između članova Nenada Stevandića (Srpski klub - Ujedinjena Srpka), Dženana Đonlagića (DF) i Saše Magazinovića (SDP), koji je bio na ivici ne samo verbalnog nego i fizičkog incidenta, a povod je bio neslaganje u vezi sa zaključcima navedenim u zapisniku sa prošle sjednice, posebno o modelu glasanja u komisiji.

Bosna i Hercegovina 26.05.2021 | 12:10
Početak sjednice Interresorne grupe obilježen svađom

Đonlagić je dobacio Stevandiću da je "prošlo vrijeme kada je on šamarao", na šta mu je Stevandić žestoko odgovorio, ističući da je spreman čak i na lični obračun.

Stevandić smatra da je želja Đonlagića i Magazinovića bila da se ova sjednica uopšte i ne održi.

U diskusiju se uključio i nezavisni poslanik Damir Arnaut koji je rekao da neće dozvoliti nikakvo "etničko" glasanje u komisiji, kao i da glas delegata u Domu naroda ne može biti vredniji od glasa poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Glavna tačka današnje sjednice je razmatranje Poslovnika o radu Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ha ha,

26.05.2021 19:05

Treba sacekati dok dodje Kristijan Smidt da preuzme poziciju Visokog predstavniaka,pa ce on njima dati izborni zakon po nosu i sve ove 30-deseto godisnje vladavine kriminalaca oterati u politicko smetljiste i nametnuti njemacki zakon pa kome pase,a kome nepase neka ide gde mu je bolje.

ODGOVORITE