Република Српска плаћа одштету од пола милиона КМ

Окружни привредни суд у Бањалуци обавезао је Републику Српску да грађевинском предузећу „Крајина“ исплати око пола милиона КМ одштете, од укупно 2,28 милиона КМ колико је ово бањалучко предузеће тражило због неизвршења уговора од стране РС, сазнаје ЦАПИТАЛ.

Република Српска 25.05.2021 | 22:05
Република Српска плаћа одштету од пола милиона КМ

Пресудом коју је донио почетком прошлог мјесеца, Окружни привредни суд је обавезао Републику Српску да на име наканде штете, као посљедице ништавости дијела уговора, „Крајини“ исплати 479.563 КМ са законским затезним каматама, док је дио тужбеног захтјева којим је тужилац тражио исплату 1,67 милиона КМ са законским затезним каматама, одбио као неоснован.

Незадовољне првостепеном пресудом обје стране су поднијеле жалбу Вишем привредном суду.

ЦАПИТАЛ је раније писао да је „Крајина“ тужила Српску тражећи одштету од 2,28 милиона КМ за земљишну парцелу на Бањалучком пољу.

Директор и један од акционара ГП „Крајина“ Борко Ђурић рекао је тада за ЦАПИТАЛ да се спор води због неизвршења уговорне обавезе РС.

„Једна парцела која је била у саставу укупног комплекса, а коју смо ми купили и извршили свој уговор, је укњижена на друго правно лице без ваљаног основа. С обзиром на то да уговор према нама није извршен, поднијели смо тужбу“, казао је Ђурић.

ГП „Крајина“ годинама у Бањалуци гради насеље Центар Алеја. У овом дијелу града планирана је и градња концертне дворана, српско-руске цркве, школа, пословне зграде, а биће уређен и један парк.

(Цапитал)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ннн

26.05.2021 03:49

Ово је све прање пара. Зато су плате и пензије дно дна. Ово је банда. Уиграна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

циркус

26.05.2021 04:40

Све је то била дрзавна имовина коју су на ко зна које нацине приватизовали и присвојили и сад јос тузе дрзаву коју су опљацкали ..Ово нидје на свијет нема сто има код нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

26.05.2021 04:59

Буџетом управљају како хоће.Па ја пазаром у радњи немогу тако а моја радња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

26.05.2021 05:00

се опет уградјује! Цуј плаца влада!!!!! То би владајуци посланици на целу са премијером требали платити из приватних дзепова , а овако вуци сити козе на броју, много провидно, прво неко из владе или преко неког из владе несто се од некога отме па онда хајдемо да би изгледало праведно дрзава то намири!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

26.05.2021 05:14

“Елита” сама себи додијелила нашу лову из буџета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

26.05.2021 11:13

Ова пресуда је резултат сарадње између судске, адвокатске и политичке мафије а на штету пореских обавезника. Као рјешење одмах замијенити републичког правобраниоца и забранити му рад у судству и адвокатури због опште неспособности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осмисљена

26.05.2021 13:51

Пљацка.....

ОДГОВОРИТЕ