Republika Srpska plaća odštetu od pola miliona KM

Okružni privredni sud u Banjaluci obavezao je Republiku Srpsku da građevinskom preduzeću „Krajina“ isplati oko pola miliona KM odštete, od ukupno 2,28 miliona KM koliko je ovo banjalučko preduzeće tražilo zbog neizvršenja ugovora od strane RS, saznaje CAPITAL.

Republika Srpska 25.05.2021 | 22:05
Republika Srpska plaća odštetu od pola miliona KM

Presudom koju je donio početkom prošlog mjeseca, Okružni privredni sud je obavezao Republiku Srpsku da na ime nakande štete, kao posljedice ništavosti dijela ugovora, „Krajini“ isplati 479.563 KM sa zakonskim zateznim kamatama, dok je dio tužbenog zahtjeva kojim je tužilac tražio isplatu 1,67 miliona KM sa zakonskim zateznim kamatama, odbio kao neosnovan.

Nezadovoljne prvostepenom presudom obje strane su podnijele žalbu Višem privrednom sudu.

CAPITAL je ranije pisao da je „Krajina“ tužila Srpsku tražeći odštetu od 2,28 miliona KM za zemljišnu parcelu na Banjalučkom polju.

Direktor i jedan od akcionara GP „Krajina“ Borko Đurić rekao je tada za CAPITAL da se spor vodi zbog neizvršenja ugovorne obaveze RS.

„Jedna parcela koja je bila u sastavu ukupnog kompleksa, a koju smo mi kupili i izvršili svoj ugovor, je uknjižena na drugo pravno lice bez valjanog osnova. S obzirom na to da ugovor prema nama nije izvršen, podnijeli smo tužbu“, kazao je Đurić.

GP „Krajina“ godinama u Banjaluci gradi naselje Centar Aleja. U ovom dijelu grada planirana je i gradnja koncertne dvorana, srpsko-ruske crkve, škola, poslovne zgrade, a biće uređen i jedan park.

(Capital)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nnn

26.05.2021 03:49

Ovo je sve pranje para. Zato su plate i penzije dno dna. Ovo je banda. Uigrana.

ODGOVORITE
Name

cirkus

26.05.2021 04:40

Sve je to bila drzavna imovina koju su na ko zna koje nacine privatizovali i prisvojili i sad jos tuze drzavu koju su opljackali ..Ovo nidje na svijet nema sto ima kod nas

ODGOVORITE
Name

Fenix

26.05.2021 04:59

Budžetom upravljaju kako hoće.Pa ja pazarom u radnji nemogu tako a moja radnja.

ODGOVORITE
Name

Neko

26.05.2021 05:00

se opet ugradjuje! Cuj placa vlada!!!!! To bi vladajuci poslanici na celu sa premijerom trebali platiti iz privatnih dzepova , a ovako vuci siti koze na broju, mnogo providno, prvo neko iz vlade ili preko nekog iz vlade nesto se od nekoga otme pa onda hajdemo da bi izgledalo pravedno drzava to namiri!!!

ODGOVORITE
Name

Jaffa

26.05.2021 05:14

“Elita” sama sebi dodijelila našu lovu iz budžeta.

ODGOVORITE
Name

Василије

26.05.2021 11:13

Ова пресуда је резултат сарадње између судске, адвокатске и политичке мафије а на штету пореских обавезника. Као рјешење одмах замијенити републичког правобраниоца и забранити му рад у судству и адвокатури због опште неспособности.

ODGOVORITE
Name

Osmisljena

26.05.2021 13:51

Pljacka.....

ODGOVORITE