Нова аутобуска станица до краја јула у функцији

Нова аутобуска станица биће у функцији крајем јула, потврђено је од стране извођача радова и градоначелника Бијељине. Петровић је такође посјетио  фирму “Гиље гас” која је дала свој допринос у борби против пандемије, снабдијевајући Ковид болнице у Српској неопходним кисеоником.

Република Српска 25.05.2021 | 17:35
Нова аутобуска станица до краја јула у функцији

Изградња аутобуске станице у Бијељини је у завршној фази, а према оцијени извођача радова крајњи рок завршетка свих радова планиран је за 26.јули.

“Кренули смо са асфалтирањем паркинга од 6000 квадратних метара стављамо тачку на спољашње радове. И израда фасаде је у завршној фази. Сада прелазимо на унутрашње завршне радове, тако да све иде по плану“, рекао је Бојан Ђурић, технички директор у предузећу „Бук промет”.

С обзиром на то да је првобитни рок пробијен, кашњење са радовима подразумијеваће и умањење њихове уговорене вриједности, нагласио је градоначелник Петровић приликом посјете градилишту.

“Примарни рок за завршетак радова био је 26. март ове године. Он је због слабије динамике градње проузроковане пандемијом вируса корона продужен. То кашњење подразимијеваће и умањење вриједности радова у складу са уговореним обавезама, што је у овом случају износ до 160.000 КМ”, истакао је Љубиша Петровић, градоначелник Бјељине.

Истог дана, градоначелник Петровић посјетио је и Компанију “Гиље гас”, која се у јеку пандемије показала као друштвено корисно предузеће, тако што је редовно снабдијевала кисеоником Ковид болнице у Српској.

“Поред бијељинске болнице, кисеоник смо допремали и у зворничку и требињску болницу, а индиректно и добојску болницу, као и здравствени центар у Орашју”, изјавио је Славиша Јовић, директор Комапније Милојевић “Гиље гас”, Бијељина.

  “Ова посјета је прилика да се истакне намјера Градске управе која планира да поводом обиљежавања важних датума предложи Комапнију “Гиље гас” за добитника признања испред Града Бијељина” , поручио је градоначелник Петровић.

Иако је привреда у Српској претрпила огромне штете од почетка пандемије, ово предузеће једно је од ријетких које није отпуштало раднике, нити је смањило обим производње.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Свашта

25.05.2021 18:41

Аутобуси нису под стрехом кад улазе путници стварно модерна станица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вау!

25.05.2021 18:46

Сви проблеми ријешени! Свака част!

ОДГОВОРИТЕ