Боснић оптужује СНСД да су издали Србе у Федерацији БиХ

- Изјаве и поступци политичких представника СНСД након најновијих политичких догађаја који су везани за организовање Срба у Федерацији БиХ су непримјерене и неистините, каже предсједник РО ДНС-а У Федерацији БиХ Никица Боснић. Он тврди да СНСД злоупотебљава и средства које Србија донира општинама у Федерацији БиХ у којима живе Срби.

Босна и Херцеговина 24.05.2021 | 15:06
Боснић оптужује СНСД да су издали Србе у Федерацији БиХ

Он каже да је непобитна чињеница да је СНСД једини представник српске политике у Федерацији БиХ у задњих 20 година који је учествовао и учествује у извршној власти.

"За то вријеме потпуно су се оголиле намјере према судбини Срба у Федерацији. Посланици СНСД никад нису покренули питање виталног националног интереса Срба у ФБиХ нити у Кантону 10, а пренијели су низ надлежности које припадају српском народу. Ово се односи превасходно на питање образовања, учешћа у власти, привредних, имовинских, вјерских и националних питања", наводи Боснић.

Невјероватно је за сваког Србина који живи у Федерацији, каже он, да било ко из СНСД помиње средства која нам је донирала Република Србија у контексту злоупотребе од било кога ко није политички истомишљеник, кад искључиво кадрови СНСД који представљају извршну власт у српским општинама у ФБиХ располажу тим средствима и избјегавају изабраним представницима народа поднијети извјештај о утрошку истих.

"Владајући СНСД уз подршку ХДЗ БиХ је одбио да се у програм рада Општинског вијећа Дрвар за ову  годину уврсти тачка “Извјештај о утрошку средстава донираних од стране Републике Србије“.

"Чињеница је да је СНСД продао национални интерес Срба у Федерацији БиХ у корист својих коалиционих партнера ХДЗ БиХ и СДА што је видљиво из резултата задњих општих и локалних избора", каже он и додаје:

- На нашу жалост, дио средстава која су донирана од стране Србије су предмет истраге Тужилаштва што нас наводи на сумњу да СНСД путем својих организација у ФБиХ користи иста за политичку и личну промоцију и да резултати у имплементацији нису ни близу очекиваних, имајући у виду висину донираних средстава.

"Посебно нас изненађује наступање и изјаве Горана Броћете, предсједника ОО СНСД Дрвар, као и начелнице Дрвара Душице Рунић, који су издали најприје себе, па српски интерес, па Србе у Федерацији. Питам се постоји ли граница људског достојанства у односу на страначки интрес?", пита Боснић.

"Ми, Срби који живимо у Федерацији БиХ, неизмјерно смо захвални нашој матици Србији и Републици Српској за коју смо се борили, на подршци коју нам пружа и свјесни смо чињенице да је опстанак на овим нашим просторима директно везан за однос Србије и Републике Српске према нама и управо зато не пристајемо да се помоћ коју добијамо веже за било какву политичку опцији, а нарочито за СНСД који је овај народ ојадио, опљачкао и понизио", наводи Боснић.

(БН)                                                                       

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

А

24.05.2021 13:51

Ко бира те ваше представнике у Ф БиХ? СНСД из Р Српске или ви Срби из Федерације?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре а

24.05.2021 16:03

Ко це бирати дођу главешине из бањалуке пред изборе и кажу јадном народу ко не гласа за снсд пасце траву 4 године и тако и буде на крају

Name

А

24.05.2021 16:50

Значи и тако и овако пасу траву. Питам се онда коме се жале? И ако им је за утјеху не пасу сами. Много нас је таквих.

Name

Полу танак клин

24.05.2021 13:59

Па добро ви живите у иностранству тако Баја каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.05.2021 14:27

Помоћ Србије тамо гдје је СНСД на власти се дијели напола. Пола народу пола њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

24.05.2021 14:57

Срби могу само да живе у Србији или Републици Српској,никаква федерација то су издајице.Само слога србина спашава и сви срби у једној земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влатко

27.05.2021 14:41

Која си ти будала!

Name

бурке

24.05.2021 15:01

ХДЗ је највећи проблем Срба у Федерацији,тамо гдје су они у власти прешаране су чак и табле на ћирилици,не дају им конститутивност а исти Човић пуше у исту тикву као и Додик.Са бошњацима срби немају скоро никаквих проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РаспадСистема

24.05.2021 15:19

"Ми, Срби који живимо у Федерацији БиХ, неизмјерно смо захвални нашој матици Србији и Републици Српској за коју смо се борили" - А зивите у Федерације БиХ и у Босни и Херцеговини ?????????????????? Каква РС ???? ФБИХ је васа куца

ОДГОВОРИТЕ