Bosnić optužuje SNSD da su izdali Srbe u Federaciji BiH

- Izjave i postupci političkih predstavnika SNSD nakon najnovijih političkih događaja koji su vezani za organizovanje Srba u Federaciji BiH su neprimjerene i neistinite, kaže predsjednik RO DNS-a U Federaciji BiH Nikica Bosnić. On tvrdi da SNSD zloupotebljava i sredstva koje Srbija donira opštinama u Federaciji BiH u kojima žive Srbi.

Bosna i Hercegovina 24.05.2021 | 15:06
Bosnić optužuje SNSD da su izdali Srbe u Federaciji BiH

On kaže da je nepobitna činjenica da je SNSD jedini predstavnik srpske politike u Federaciji BiH u zadnjih 20 godina koji je učestvovao i učestvuje u izvršnoj vlasti.

"Za to vrijeme potpuno su se ogolile namjere prema sudbini Srba u Federaciji. Poslanici SNSD nikad nisu pokrenuli pitanje vitalnog nacionalnog interesa Srba u FBiH niti u Кantonu 10, a prenijeli su niz nadležnosti koje pripadaju srpskom narodu. Ovo se odnosi prevashodno na pitanje obrazovanja, učešća u vlasti, privrednih, imovinskih, vjerskih i nacionalnih pitanja", navodi Bosnić.

Nevjerovatno je za svakog Srbina koji živi u Federaciji, kaže on, da bilo ko iz SNSD pominje sredstva koja nam je donirala Republika Srbija u kontekstu zloupotrebe od bilo koga ko nije politički istomišljenik, kad isključivo kadrovi SNSD koji predstavljaju izvršnu vlast u srpskim opštinama u FBiH raspolažu tim sredstvima i izbjegavaju izabranim predstavnicima naroda podnijeti izvještaj o utrošku istih.

"Vladajući SNSD uz podršku HDZ BiH je odbio da se u program rada Opštinskog vijeća Drvar za ovu  godinu uvrsti tačka “Izvještaj o utrošku sredstava doniranih od strane Republike Srbije“.

"Činjenica je da je SNSD prodao nacionalni interes Srba u Federaciji BiH u korist svojih koalicionih partnera HDZ BiH i SDA što je vidljivo iz rezultata zadnjih opštih i lokalnih izbora", kaže on i dodaje:

- Na našu žalost, dio sredstava koja su donirana od strane Srbije su predmet istrage Tužilaštva što nas navodi na sumnju da SNSD putem svojih organizacija u FBiH koristi ista za političku i ličnu promociju i da rezultati u implementaciji nisu ni blizu očekivanih, imajući u vidu visinu doniranih sredstava.

"Posebno nas iznenađuje nastupanje i izjave Gorana Broćete, predsjednika OO SNSD Drvar, kao i načelnice Drvara Dušice Runić, koji su izdali najprije sebe, pa srpski interes, pa Srbe u Federaciji. Pitam se postoji li granica ljudskog dostojanstva u odnosu na stranački intres?", pita Bosnić.

"Mi, Srbi koji živimo u Federaciji BiH, neizmjerno smo zahvalni našoj matici Srbiji i Republici Srpskoj za koju smo se borili, na podršci koju nam pruža i svjesni smo činjenice da je opstanak na ovim našim prostorima direktno vezan za odnos Srbije i Republike Srpske prema nama i upravo zato ne pristajemo da se pomoć koju dobijamo veže za bilo kakvu političku opciji, a naročito za SNSD koji je ovaj narod ojadio, opljačkao i ponizio", navodi Bosnić.

(BN)                                                                       

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

А

24.05.2021 13:51

Ко бира те ваше представнике у Ф БиХ? СНСД из Р Српске или ви Срби из Федерације?

ODGOVORITE
Name

Re a

24.05.2021 16:03

Ko ce birati dođu glavešine iz banjaluke pred izbore i kažu jadnom narodu ko ne glasa za snsd pasce travu 4 godine i tako i bude na kraju

Name

А

24.05.2021 16:50

Значи и тако и овако пасу траву. Питам се онда коме се жале? И ако им је за утјеху не пасу сами. Много нас је таквих.

Name

Polu tanak klin

24.05.2021 13:59

Pa dobro vi živite u inostranstvu tako Baja kaže.

ODGOVORITE
Name

Re

24.05.2021 14:27

Pomoć Srbije tamo gdje je SNSD na vlasti se dijeli napola. Pola narodu pola njima

ODGOVORITE
Name

Srbija

24.05.2021 14:57

Srbi mogu samo da žive u Srbiji ili Republici Srpskoj,nikakva federacija to su izdajice.Samo sloga srbina spašava i svi srbi u jednoj zemlji.

ODGOVORITE
Name

Vlatko

27.05.2021 14:41

Koja si ti budala!

Name

burke

24.05.2021 15:01

HDZ je najveći problem Srba u Federaciji,tamo gdje su oni u vlasti prešarane su čak i table na ćirilici,ne daju im konstitutivnost a isti Čović puše u istu tikvu kao i Dodik.Sa bošnjacima srbi nemaju skoro nikakvih problema.

ODGOVORITE
Name

RaspadSistema

24.05.2021 15:19

"Mi, Srbi koji živimo u Federaciji BiH, neizmjerno smo zahvalni našoj matici Srbiji i Republici Srpskoj za koju smo se borili" - A zivite u Federacije BiH i u Bosni i Hercegovini ?????????????????? Kakva RS ???? FBIH je vasa kuca

ODGOVORITE