Подржаћемо још снажније КК Радник и спорт

Градоначелник Љубиша Петровић организовао је пријем за руководство и играче Кошаркашког клуба “Радник из Бијељине”, који су нови шампиони Републике Српске. Кошаркаши “Радника” остварили су и пласман у Премијер лигу. “Градска управа остаје при задатку да још снажније подржи спорт и КК “Радник”, борећи се заједно са њима за сваку лопту и сваки поен”, поручио Петровић.

Република Српска 22.05.2021 | 09:51
Подржаћемо још снажније КК Радник и спорт

Кошаркаши бијељинског “Радника” освојили су титулу шампиона Републике Српске након што су у петој одлучујућој утакмици савладали “Дрину” из Зворника. Тиме су свом клубу на најљепши начин честитали 60 година постојања. Ђорђе Мичић, кошаркаш “Радника”, каже да су играчи психички пали послије треће утакмице, али да су успјели да се врате.

“Након великог броја међусобних, али и разговора са тренером успјели смо да станемо на ноге, да се вратимо физички и психички. Успјели смо да подигнемо енергију и вратимо брејк у Зворнику. То нам је подигло морал и мислим да је ова пета утакмица била најлакша од свих”, објашњава Мичић.

Упркос паузама изазваним пандемијом вируса корона и повреда кључних играча, клуб је остварио и циљ да се врати у друштво најбољих-Премијер лигу. “То смо схватили као велико искушење које један првак треба да прође”, каже тренер Владимир Радовановић.

“Мислим да смо добро одговорили на све те изазове. На крају смо испунили свој циљ и пласирали се елитни ранг такмичења”, истиче Радовановић.

Предсједник КК “Радник” Младен Петровић каже да Бијељина заслужује да има премијерлигаша, те да је то ствар престижа и велики плус имиџу града.

“Ми нећемо одустати од тога да Бијељину прикажемо у најбољем кошаркашком свјетлу и
на пољу на којем до сада можда нисмо били максимално доминантни”, истиче предсједник Клуба.

Градоначелник Љубиша Петровић поручио је да се у Бијељини игра најквалитетнија кошарка и да због тога остаје опредјељење да Бијељина буде град кошарке.

“Градска управа остаје при задатку да још снажније подржи спорт и КК “Радник”, борећи се заједно са њима за сваку лопту и сваки поен”.

КК Радник до сада је четири пута освајао титулу првака Републике Српске, а посљедња освојена је пета по реду.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сики

22.05.2021 11:33

У ове момке вреди улагати!

ОДГОВОРИТЕ