Емисија "Изазови" вечерас у програму БН ТВ

У емисији “Изазови” вечерас говоримо:

Република Српска 21.05.2021 | 17:33
Емисија "Изазови" вечерас у програму БН ТВ

- Зашто су синдикати у здравству Српске незадовољни најављеним повећањем плата?

- Због чега су радници управе изостављени из мјера за раст плата?

- Зашто послодавци инсистирају да неопорезиви дио плате буде 1.000 КМ?

- Да ли повећањем плата Влада Српске купује социјални мир?

Вечерас емисија “Изазови” у 21 час. Уредник и водитељ Љиљана Фалаџић - Јекић.

Ваша питања и коментаре можете прослиједити у рубрику "Коментари".

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоран Блука

21.05.2021 16:42

Шта је следећи корак што се тиче здравства? Хоће ли се и овај несретни закон пустити да прође и да пистоји још 10 година? Докле више?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заслуге

21.05.2021 17:18

Свима у државном и јавном сектору треба смањити плате на минималац. Сви они су режимски пиони, они скупљају гласове, иду на трибине великог вође. Посебно су ту медицински радници. Зашто се не буне што се страначки запошљавају на мјесто медицинских сестара са шумарском школом и лажном дипломом из Широког Бријега,а праве медицинске сестре на бироу или кладионици, продавници или конобаришу. Очистите своје редове па тражите услове рада. Зашто повећење мастиљарама у Управи, па тамо се ништа не ради, у Пошти повећање зато што играју коло испред зграде. У Електропривреди осим инжињера и монтера и поштених рудара у јамама који раде све отпустити без отпемнине јер је то страначка војска са купљеним дипломама и без диплома само да прима плату. Све отпустити па нека гласају оне који ће довести фабрике као Вучић у Србији. У Фочи у новој фирми ХЕ Бук Бијела нема инжињера, али има ренген техничара директора, други са купљеном дипломом лијепих умјетности. Шпдају се са држвним и јавним сектором. Ви синдикалци штајкујте да избаците уљезе из својих редова, па када то завршите да причамо о платама, условима рада, опреми на раду......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишко

21.05.2021 17:30

Питање за синдикат грађевинарства и комуналних дјелатности. Да ли ће ту бити и када конкретног помака у погледу неког повећања плата, формирања неких платних коефицијената и успостављање цијене рада? Овдје су дефинитивно најмање плате, а све се повећава једним те истим браншама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

21.05.2021 19:35

Поззз.Господин Мариц док није досао на фукцију није га било буцнијег у синдикату код Мисицке а сад се бави са собом и волио би знати колика му је плата јел веца од Мисицке.А господин доктор није за сидикалне активности боље да се бави својом струком или напусти дрзавно здраство иди у приватнике видим да је добар хирург.

ОДГОВОРИТЕ