Emisija "Izazovi" večeras u programu BN TV

U emisiji “Izazovi” večeras govorimo:

Republika Srpska 21.05.2021 | 17:33
Emisija "Izazovi" večeras u programu BN TV

- Zašto su sindikati u zdravstvu Srpske nezadovoljni najavljenim povećanjem plata?

- Zbog čega su radnici uprave izostavljeni iz mjera za rast plata?

- Zašto poslodavci insistiraju da neoporezivi dio plate bude 1.000 KM?

- Da li povećanjem plata Vlada Srpske kupuje socijalni mir?

Večeras emisija “Izazovi” u 21 čas. Urednik i voditelj Ljiljana Faladžić - Jekić.

Vaša pitanja i komentare možete proslijediti u rubriku "Komentari".

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoran Bluka

21.05.2021 16:42

Šta je sledeći korak što se tiče zdravstva? Hoće li se i ovaj nesretni zakon pustiti da prođe i da pistoji još 10 godina? Dokle više?

ODGOVORITE
Name

Zasluge

21.05.2021 17:18

Svima u državnom i javnom sektoru treba smanjiti plate na minimalac. Svi oni su režimski pioni, oni skupljaju glasove, idu na tribine velikog vođe. Posebno su tu medicinski radnici. Zašto se ne bune što se stranački zapošljavaju na mjesto medicinskih sestara sa šumarskom školom i lažnom diplomom iz Širokog Brijega,a prave medicinske sestre na birou ili kladionici, prodavnici ili konobarišu. Očistite svoje redove pa tražite uslove rada. Zašto povećenje mastiljarama u Upravi, pa tamo se ništa ne radi, u Pošti povećanje zato što igraju kolo ispred zgrade. U Elektroprivredi osim inžinjera i montera i poštenih rudara u jamama koji rade sve otpustiti bez otpemnine jer je to stranačka vojska sa kupljenim diplomama i bez diploma samo da prima platu. Sve otpustiti pa neka glasaju one koji će dovesti fabrike kao Vučić u Srbiji. U Foči u novoj firmi HE Buk Bijela nema inžinjera, ali ima rengen tehničara direktora, drugi sa kupljenom diplomom lijepih umjetnosti. Špdaju se sa držvnim i javnim sektorom. Vi sindikalci štajkujte da izbacite uljeze iz svojih redova, pa kada to završite da pričamo o platama, uslovima rada, opremi na radu......

ODGOVORITE
Name

Miško

21.05.2021 17:30

Pitanje za sindikat građevinarstva i komunalnih djelatnosti. Da li će tu biti i kada konkretnog pomaka u pogledu nekog povećanja plata, formiranja nekih platnih koeficijenata i uspostavljanje cijene rada? Ovdje su definitivno najmanje plate, a sve se povećava jednim te istim branšama.

ODGOVORITE
Name

Mirko

21.05.2021 19:35

Pozzz.Gospodin Maric dok nije dosao na fukciju nije ga bilo bucnijeg u sindikatu kod Misicke a sad se bavi sa sobom i volio bi znati kolika mu je plata jel veca od Misicke.A gospodin doktor nije za sidikalne aktivnosti bolje da se bavi svojom strukom ili napusti drzavno zdrastvo idi u privatnike vidim da je dobar hirurg.

ODGOVORITE