Србија се не одриче подршке нашем народу у ЦГ

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да Србија жели најближе односе са Црном Гором и да се никада неће одрећи подршке свом народу у тој земљи.

Србија 21.05.2021 | 15:23
Србија се не одриче подршке нашем народу у ЦГ

Вучић је, упитан за изјаву предсједника Црне Горе Мила Ðукановића, поводом петнаесте годишњице осамостаљења, да та земља мора да се одупре "великој државној клеронационалисточкој агресији нашег негирања" и да је том одлуком исправљена неправда, казао да је оно што се догодило прије 15 година било право гађана Црне Горе да је донесу, као и да никога не треба терати да остане са неким ако то не жели.

"Међутим, да ли сам у то време волео и да ли бих данас волео да је одлука другачија, да волео бих да смо сачували заједницу Србије и Црне Горе, али поштујем право грађана Црне Горе који су донели другачију одлуку и поштујемо независност Црне Горе", објаснио је он.

То, како каже, говори о неспособности политичара у то вријеме, једној вишедеценијској антисрпској политици која је вођена против нашег народа у Црној Гори и државне заједнице.

"Данас имају независну државу, желимо најближе односе, али не морају да измишљају непријатеље тамо где их нема и да не говоре нашем народу у Црној Гори да не смеју бити припадници српског народа, јер ако јесу немају права. Нас занима да имамо најближе односе са Црном Гором, али и да пружамо подршку српском народу у Црној Гори, поштујући независност Црне Горе", објаснио је он.

Вучић је истакао да се Србија никада неће одрећи подршке српском народу, и да ништа не ради против Устава Црне Горе, или супротно европским правилима, међународног јавног права.

"Само када погледате положај Албанаца у Северној Македонији и поредите са Србима у Црној Гори, а Срба у Црној Гори је процентуално значајно више, биће свима све јасно", рекао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БЛ

21.05.2021 14:19

Ал се одрекла Аустрије, Њемацке, Ирске, Хрватске..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

21.05.2021 14:51

Сваки владар тако каже, али питање је шта под тиме подразумијева! Посебно у пракси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Редов

21.05.2021 18:06

А у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

21.05.2021 22:00

Немој мајке ти висе да нас бранис. Од када сте ви из Београда поцели да се бринете за нас, поцев од Милосевица па ево и до Тебе, нама је све горе. Посвадјали сте нас са комсијама, пријатељима .....свуда на подруцју бивсе нам домовине. Доста је било, пустите нас на миру, да ми организујемо насе односе. Ми смо сви босанци, црногорци, хрвати, македонци, словенци....са мозда српским, или боље рецено православним поријеклом. Било би добро када би и Ти постао СРБИЈАНСКИ предсједник, када бисмо имали СРБИЈАНСКУ химну, скупстину, репрезентацију. Док год си Ти СРПСКИ предсједник, српска химна, српски национални тим....ми цемо имати раздор медју градјанима у региону. ДОСТА је и вас. идите са политицке позорнице и дозволите нама градјањима да се организујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бенито

22.05.2021 20:13

Де ба више се окрени србији и остави србе у другим државама на миру. Они су грађани држава у којима живе а с тобом дијеле само религију!

ОДГОВОРИТЕ