Srbija se ne odriče podrške našem narodu u CG

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija želi najbliže odnose sa Crnom Gorom i da se nikada neće odreći podrške svom narodu u toj zemlji.

Srbija 21.05.2021 | 15:23
Srbija se ne odriče podrške našem narodu u CG

Vučić je, upitan za izjavu predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića, povodom petnaeste godišnjice osamostaljenja, da ta zemlja mora da se odupre "velikoj državnoj kleronacionalistočkoj agresiji našeg negiranja" i da je tom odlukom ispravljena nepravda, kazao da je ono što se dogodilo prije 15 godina bilo pravo gađana Crne Gore da je donesu, kao i da nikoga ne treba terati da ostane sa nekim ako to ne želi.

"Međutim, da li sam u to vreme voleo i da li bih danas voleo da je odluka drugačija, da voleo bih da smo sačuvali zajednicu Srbije i Crne Gore, ali poštujem pravo građana Crne Gore koji su doneli drugačiju odluku i poštujemo nezavisnost Crne Gore", objasnio je on.

To, kako kaže, govori o nesposobnosti političara u to vrijeme, jednoj višedecenijskoj antisrpskoj politici koja je vođena protiv našeg naroda u Crnoj Gori i državne zajednice.

"Danas imaju nezavisnu državu, želimo najbliže odnose, ali ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema i da ne govore našem narodu u Crnoj Gori da ne smeju biti pripadnici srpskog naroda, jer ako jesu nemaju prava. Nas zanima da imamo najbliže odnose sa Crnom Gorom, ali i da pružamo podršku srpskom narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost Crne Gore", objasnio je on.

Vučić je istakao da se Srbija nikada neće odreći podrške srpskom narodu, i da ništa ne radi protiv Ustava Crne Gore, ili suprotno evropskim pravilima, međunarodnog javnog prava.

"Samo kada pogledate položaj Albanaca u Severnoj Makedoniji i poredite sa Srbima u Crnoj Gori, a Srba u Crnoj Gori je procentualno značajno više, biće svima sve jasno", rekao je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BL

21.05.2021 14:19

Al se odrekla Austrije, Njemacke, Irske, Hrvatske..

ODGOVORITE
Name

Đed

21.05.2021 14:51

Svaki vladar tako kaže, ali pitanje je šta pod time podrazumijeva! Posebno u praksi!

ODGOVORITE
Name

Redov

21.05.2021 18:06

A u Hrvatskoj.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

21.05.2021 22:00

Nemoj majke ti vise da nas branis. Od kada ste vi iz Beograda poceli da se brinete za nas, pocev od Milosevica pa evo i do Tebe, nama je sve gore. Posvadjali ste nas sa komsijama, prijateljima .....svuda na podrucju bivse nam domovine. Dosta je bilo, pustite nas na miru, da mi organizujemo nase odnose. Mi smo svi bosanci, crnogorci, hrvati, makedonci, slovenci....sa mozda srpskim, ili bolje receno pravoslavnim porijeklom. Bilo bi dobro kada bi i Ti postao SRBIJANSKI predsjednik, kada bismo imali SRBIJANSKU himnu, skupstinu, reprezentaciju. Dok god si Ti SRPSKI predsjednik, srpska himna, srpski nacionalni tim....mi cemo imati razdor medju gradjanima u regionu. DOSTA je i vas. idite sa politicke pozornice i dozvolite nama gradjanjima da se organizujemo.

ODGOVORITE
Name

benito

22.05.2021 20:13

De ba više se okreni srbiji i ostavi srbe u drugim državama na miru. Oni su građani država u kojima žive a s tobom dijele samo religiju!

ODGOVORITE