Индикативан напад на СДС када биљежи раст рејтинга

"Нећу да вјерујем да је напад од стране господина Шешића (Давор) диригован или програминан, али свакако је индикативно да се дешава у периоду када се странка веома добро консолидује и има раст рејтинга, поручио је Радовић.

Република Српска 21.05.2021 | 09:32
Индикативан напад на СДС када биљежи раст рејтинга

Замјеник предсједника Српске демократске странке Милан Радовић огласио се јутрос поводом најновијег напада због уласка у Српску демократску странку, коју је изнио посланик те странке Давор Шешић, који се очито осјетио угроженим за своју позицију.

- Обзиром да сам синоћ још једном прозван од стране господина Шешића, ред је и да се због чланства и симпатизера СДС-а али и због саме јавности огласим и одговорим на неистине и манипулације којима се служи, саопштио је Радовић.

У писаној изјави Радовић, подсјећа да као бивши члан и потпредсједник ДНС-а напустио ту странку када је она била у власти и да никада није обављао нити једну функцију у власти и да је често критиковао односе са СНСД-ом.

Радовић наглашава да је први посланик који је напустио владајућу већину и отишао ка опозицији из властитих убјеђења и ставова. 

"Као директор Нове банке сам добио многа признања и награде. Банка јесте, као и све друге банке, куповала обвезнице Републике Српске, али тада је јавни дуг Републике Српске био много мањи а рејтинг много бољи. То је један од основних банкарских послова и обвезницама се тргује на берзи", казао је Радович, додајући да је Шешић јавно инзнио неистине у вези тога.

"У СДС нисам дошао из било које личне користи, што показује моменат мога доласка јер је странка једва прешла цензус и освојила само један мандат у граду Бања Луци. Позиција замјеника предсједника ми је понуђена, на бази изборног резултата, мог професионалног искуства али и звања које носим", навео је Радовић и подсјетио да је као посланик из Бањалуке који је на листи ДНС-а побиједио и освојио 9.300 гласова, што је један од најбоље рангираних резултата које је освојио кандидат који није био носилац листе.

Радовић даље подсјећа да је неколико пута био менаџер године, привредник године и носим титулу доктора економских наука.

"Пуних девет година свог великог рада и труда сам уложио да бих прво магистрирао па докторирао на државном факултету", истиче Радовић и додаје да не зна због чега неком смета и што живи на релацији Бања Лука-Београд када је већи дио радне седмице у Бања Луци.

"Истина је и то да сам обишао више одбора и разговарао са више чланова странке у последња три мјесеца него господин Шешић за сав период свога рада у СДС-у", навео је Радовић и не крије да није рођени Бањалучанин, али и да је најтежи ратни период провео у овом најљепшем граду на свијету...

Говорећи о стању у Градском одбору, који је преузео у тренуцима када је тај одбор имао најлошији резултат од настанака СДС, Радовић каже да је управо Шешић један од главних криваца лошег стања у Градском одбору СДС Бања Лука и то до сада нико није рекао.

"Много квалитетних људи се удаљило или отишло из странке захваљујући њему и његовом односу према њима. Он је од странке добио све, док странци ништа није дао. Никада у животу није радио ништа сматрајући да је странка дужна да му обезбиједи посланичко мјесто. Њагови наводи о побуни због мога доласка у странку су обична и нотурна лаж. У странци сам добро прихваћен, док је његов углед пољуљан", наводи Радовић и додаје да то потврђује и његов разговор са предсједницима мјесних, подручних и ресорних одбора од којих је преко 85% њих рекло да он (Шешић) није особа која може да води странку у Бања Луци.

"Све сам то уредно записао", наводи Радовић и додаје да шешић да би опрао себе од лошег изборног резултата, почео је да пребацује кривицу на Предсједништво странке иако у изборном процесу ништа није хтио да уради за странку у Бања Луци.

"Правдао се тобожњим радом на терену за Драшка Станивуковића, док је странка у подручном одбору који је он водио освојила тек неколико стотина гласова. Веома је добро био упознат да од 96 мјесних одбора функционише само њих око 30 и да се градски одбор уопште није ни састајао" , наводи Радовић.

Он даље открива да Шешић није говорио истину када каже да је хтио да носи листу СДС-а за град Бања Луку, а да му Предсједништво СДС-а то није дозволило, што могу да потврде сви чланови Предсједниства странке.

"Такође једна од неистина је да није позван да ради у Повјереништву странке за Бања Луку. То демантује одлука о именовању Повјереништва од стране Предсједништва. Никада се није појавио ни на једном састанку, а секретару је лично рекао да га то не интересује. Чињеница је да господин Шешић не учествује у раду Клуба посланика, али нити једног органа странке, већ наступа самостално дајући изјаве које уопште немају везе са ставовима које је неки орган донио", наводи Радовић.

Он констатује и да је Шешић током синоћњег гостовања на телевизији К3, много је више времена потрошио критикујући рад Предсједништва странке и нападајући њега (Радовића), него што је критиковао власт или некога појединачно из власти.

"Нећу да вјерујем да је напад од стране господина Шешића диригован или програминан, али свакако је индикативно да се дешава у периоду када се странка веома добро консолидује и има раст рејтинга. Никада не бих јавно давао значај посланику Шешићу, јер је он што се мене лично тиче, прилично неостварена и у сваком смислу недовршена особа, али ово је изгледа једини начин да одговорим на учестале неистине и манипулације које долазе на моју адресу од стране господина Шешића", закључује Радовић.

На крају он наводи и да је Шешић је дипломирани правник, који никада дана радног стажа није радио у струци, чак ни државној или у приватној фирми, адвокатској канцеларији или у Суду.

"Заиста је беспредметно да особа без икаквог радног или професионалног искуства држи часове и даје идеје на телевизији шта треба радити и како треба да изгледа држава", закључио је радовић, замјеник предсјендика СДС-а.

(БН)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Реално

21.05.2021 08:18

Гдин Радовиц је сколовани, паметни , млади господин који има ста понудити својим политицким ангазманом и довести до промјена од којих се зиви, а не да просипа супље прице као остали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

21.05.2021 11:24

Није ваљда Сесицу да те зову ови папци,бањац,тубин,митриц,стевандиц,цубриловиц итд.

Name

Цуј Сесиц

21.05.2021 12:42

Јбт, супаљ ко звоно. Иста тупа прица сад као и прије 10 година. Јос увијек неки посланик. СДС добро да постоји, какви ликови су га "представљали"

Name

Зага

21.05.2021 08:27

Глупо је и јако стетно да долази до нетрпељивости и јавних критика унутар једне странке, јер, то не доноси добро ни странци, ни појединцима цији медјуљудски односи не слузе на цаст никоме. Ово се никако није смјело десити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби

21.05.2021 10:56

Само напријед СДС ДА ПОБИЈЕДИМО ОВУ СЕКТУ ТЕКУ ИМ ЗАДЊИ ДАНИ

Name

Све истина

21.05.2021 08:29

На помолу је још један папак , који ће за велику лову напустити СДС . Тај Шешић никада и није био прави опонент диктаторског режима , већину времена у скупштини је преспавао и није био нешто критичан према режиму . Његовим одласком СДС неће нешто пуно ни изгубити , џукеле из секте зване снсд су нањушиле ко би био повољан за пијацу . Али то је требао да уочи и предсједник СДС-а , да се већ дужи период овај понаша , у најмању руку сумњиво .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВГ

21.05.2021 11:31

Никаква стета, напротив за СДС. Требало га је избацити давно. Он и Тубин нису ми требали бити у СДС то је на добро за странку да их се ријеси.

Name

Луле

21.05.2021 08:31

Па зар вам је то требало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

У паклу

21.05.2021 08:33

Стоје казани, и крај сваког казана ђаво са вилама, кад неко покуша изаћи он га набоде и врати у казан... Крај једног казана нема ђавола, пита човјек шта је то? Ту су СРБИ кад један покуша изаћи, ОСТАЛИ ГА ВРАЋАЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

21.05.2021 08:43

Шта хоће овај Шешић? Ништа није радио и када је Радовоћ кренуо, нашао се да паметујте. Ако хоће нека помогне, ако неће нека не смета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бухаха

21.05.2021 08:45

Хахаха. Без коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

21.05.2021 09:02

Почело је. Додик се само смјешка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.05.2021 13:46

Додик се смјешка а ми ћемо да плаћени.

Name

Боки

21.05.2021 09:05

Не препуцавајте се ви, морате сарађивати или шутите, ваше препирке иду у прилог ненародној власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

21.05.2021 09:10

ШЕШИЋ ГОДИНАМА ИЗДАЈЕ САОПШТЕЊА БЕЗ ИКАКВЕ ВАЖНОСТИ. ПОРЕД ЊЕГА ВЛАДАЈУЋА ГАРНИТУРА СЕ НЕ МОРА БРИНУТИ. КАО ЧАЈ ОД КАМИЛИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

21.05.2021 09:12

За очекивати је био овај иступ Шешића. Радовић се добро изразио у смислу да се оцдје стварно ради о једној недовршеној особи и додао бих искомплексираној. Тачно је да је Шешић годинама минирао рад сваког активног дијела градског одбора СДС, и у ситуацији кад му је угрожена позиција на све могуће начине је отварао сукобе против способнијих од њега. Због свега тога је сигурно најодговорнији за осипање странке и одлазак способних и одговорних људи. Вјечном демагогијом, шупљом причом и правдањем великим ангажовањем, резултате избора у свом Лаушу а и цијелој Бања Луци је свео на ниво статистичке грешке. Он је једини предсједник омладине на нивоу градског одбора СДС, а можда и цијеле СДС који је оставио уништену организацију без чланства и идеја. Послије овог Шешићевог иступа очекујем и покушаје његових јадних сателита да ураде исто. Биће то покушаји млитави и безуспјешни као и све што је Шешић до сада радио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Морат це се многи

21.05.2021 09:50

Помирити са цињеницом да це у будуцности само знањем цасним и марљивим радом мозе бити на одговарајуцем мјесту,сто је најболније с обзиром да многи навикли да узивају у тоталној супротности томе у времену изопацених и изврнутих вриједности од којих као друство потонусмо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

21.05.2021 10:11

Будући Предсједник РС....Паметан и Способан..

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ја тако мислим

21.05.2021 10:23

Стари сам члан СДС. Госп. Радовић је овдје изнио чињенице о Сесицу а које и Ја одавно знам. СДС мора да се ријеси друга Сесица јер је неспособан да било шта уради за странку осим самосталног наступања на тв. Цовјек брз дана искуства у реалном животу, угладјен и самозаљубљив није за СДС Бања Лука ни прстом мрднуо насупрот Радовићу који ради а има завидно радно искуство иза себе. Сесицу доста је твојих испразних флоскула јер Партија тражи акцију и рад на терену а ти немаш права да помињес Радовића ни у каквом својству јер је он за тебе громада.А овај последњи твој наступ на тв је за избацивање из Партије. Да сам ја тај који одлучује о томе не би ти мени ни дана више био у СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иди

21.05.2021 11:21

Иди Шешићу гдје си наумио и не прави смрад у странци. Сви који познају политичке прилике знају шта је твој крајњи циљ. Веома брзо све ће бити јасно.

Name

Караула

21.05.2021 10:41

Шешић се бунио у СДС са Тубином и Бабићем.Како Шешић није отишао са њима?Шта чека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крчо

21.05.2021 10:42

Што си Шешићу кречио кречио си,грешка која ће те за два времена избацити из политике. Сад ти остаје сам да узмеш лову, иначе, догодине само можеш сањати посланички мандат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

21.05.2021 10:57

Највеце мјерило нецијег пилитицког рада су гласови на изборима. Кад се упореде Сесиц и Радовиц сазнамо да Радовиц има 4 пута висе освојених гласова. Кад се упореде дјела ове двојице за Сесица се не мозе реци да је иста у зивоту урадио. По мом мисљењу Сесиц је сконтао да његова супља прица висе не пролази и сад се намеце Додику да узме који динар док јос иста вриједи на насој стоцној пијаци. Такодје молим неког ко је упуцен да ми казе је ли истина да је СДС на Сесицевом изборним мјесту у новембру освојио 8(осам) гласова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

21.05.2021 11:24

Е због овога сте и нагребусили. Нека вас свих и још вас треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

21.05.2021 12:18

Дај мало се преиспитај па ти све знас птицо прелетацице

Name

Новац и рад на терену

21.05.2021 23:58

Су једина гаранција за успјех, Шеша је мислио да може и млаћењем празне сламе. Сраман је резултат сдса на задњим изборима у БЛ. Зато је Радовић и дошао, да се среди стање, а онда је некима прорадио Его, умјесто да здравог разума остану на правој страни историје.

ОДГОВОРИТЕ