Indikativan napad na SDS kada bilježi rast rejtinga

"Neću da vjerujem da je napad od strane gospodina Šešića (Davor) dirigovan ili programinan, ali svakako je indikativno da se dešava u periodu kada se stranka veoma dobro konsoliduje i ima rast rejtinga, poručio je Radović.

Republika Srpska 21.05.2021 | 09:32
Indikativan napad na SDS kada bilježi rast rejtinga

Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Milan Radović oglasio se jutros povodom najnovijeg napada zbog ulaska u Srpsku demokratsku stranku, koju je iznio poslanik te stranke Davor Šešić, koji se očito osjetio ugroženim za svoju poziciju.

- Obzirom da sam sinoć još jednom prozvan od strane gospodina Šešića, red je i da se zbog članstva i simpatizera SDS-a ali i zbog same javnosti oglasim i odgovorim na neistine i manipulacije kojima se služi, saopštio je Radović.

U pisanoj izjavi Radović, podsjeća da kao bivši član i potpredsjednik DNS-a napustio tu stranku kada je ona bila u vlasti i da nikada nije obavljao niti jednu funkciju u vlasti i da je često kritikovao odnose sa SNSD-om.

Radović naglašava da je prvi poslanik koji je napustio vladajuću većinu i otišao ka opoziciji iz vlastitih ubjeđenja i stavova. 

"Кao direktor Nove banke sam dobio mnoga priznanja i nagrade. Banka jeste, kao i sve druge banke, kupovala obveznice Republike Srpske, ali tada je javni dug Republike Srpske bio mnogo manji a rejting mnogo bolji. To je jedan od osnovnih bankarskih poslova i obveznicama se trguje na berzi", kazao je Radovič, dodajući da je Šešić javno inznio neistine u vezi toga.

"U SDS nisam došao iz bilo koje lične koristi, što pokazuje momenat moga dolaska jer je stranka jedva prešla cenzus i osvojila samo jedan mandat u gradu Banja Luci. Pozicija zamjenika predsjednika mi je ponuđena, na bazi izbornog rezultata, mog profesionalnog iskustva ali i zvanja koje nosim", naveo je Radović i podsjetio da je kao poslanik iz Banjaluke koji je na listi DNS-a pobijedio i osvojio 9.300 glasova, što je jedan od najbolje rangiranih rezultata koje je osvojio kandidat koji nije bio nosilac liste.

Radović dalje podsjeća da je nekoliko puta bio menadžer godine, privrednik godine i nosim titulu doktora ekonomskih nauka.

"Punih devet godina svog velikog rada i truda sam uložio da bih prvo magistrirao pa doktorirao na državnom fakultetu", ističe Radović i dodaje da ne zna zbog čega nekom smeta i što živi na relaciji Banja Luka-Beograd kada je veći dio radne sedmice u Banja Luci.

"Istina je i to da sam obišao više odbora i razgovarao sa više članova stranke u poslednja tri mjeseca nego gospodin Šešić za sav period svoga rada u SDS-u", naveo je Radović i ne krije da nije rođeni Banjalučanin, ali i da je najteži ratni period proveo u ovom najljepšem gradu na svijetu...

Govoreći o stanju u Gradskom odboru, koji je preuzeo u trenucima kada je taj odbor imao najlošiji rezultat od nastanaka SDS, Radović kaže da je upravo Šešić jedan od glavnih krivaca lošeg stanja u Gradskom odboru SDS Banja Luka i to do sada niko nije rekao.

"Mnogo kvalitetnih ljudi se udaljilo ili otišlo iz stranke zahvaljujući njemu i njegovom odnosu prema njima. On je od stranke dobio sve, dok stranci ništa nije dao. Nikada u životu nije radio ništa smatrajući da je stranka dužna da mu obezbijedi poslaničko mjesto. Njagovi navodi o pobuni zbog moga dolaska u stranku su obična i noturna laž. U stranci sam dobro prihvaćen, dok je njegov ugled poljuljan", navodi Radović i dodaje da to potvrđuje i njegov razgovor sa predsjednicima mjesnih, područnih i resornih odbora od kojih je preko 85% njih reklo da on (Šešić) nije osoba koja može da vodi stranku u Banja Luci.

"Sve sam to uredno zapisao", navodi Radović i dodaje da šešić da bi oprao sebe od lošeg izbornog rezultata, počeo je da prebacuje krivicu na Predsjedništvo stranke iako u izbornom procesu ništa nije htio da uradi za stranku u Banja Luci.

"Pravdao se tobožnjim radom na terenu za Draška Stanivukovića, dok je stranka u područnom odboru koji je on vodio osvojila tek nekoliko stotina glasova. Veoma je dobro bio upoznat da od 96 mjesnih odbora funkcioniše samo njih oko 30 i da se gradski odbor uopšte nije ni sastajao" , navodi Radović.

On dalje otkriva da Šešić nije govorio istinu kada kaže da je htio da nosi listu SDS-a za grad Banja Luku, a da mu Predsjedništvo SDS-a to nije dozvolilo, što mogu da potvrde svi članovi Predsjednistva stranke.

"Takođe jedna od neistina je da nije pozvan da radi u Povjereništvu stranke za Banja Luku. To demantuje odluka o imenovanju Povjereništva od strane Predsjedništva. Nikada se nije pojavio ni na jednom sastanku, a sekretaru je lično rekao da ga to ne interesuje. Činjenica je da gospodin Šešić ne učestvuje u radu Кluba poslanika, ali niti jednog organa stranke, već nastupa samostalno dajući izjave koje uopšte nemaju veze sa stavovima koje je neki organ donio", navodi Radović.

On konstatuje i da je Šešić tokom sinoćnjeg gostovanja na televiziji К3, mnogo je više vremena potrošio kritikujući rad Predsjedništva stranke i napadajući njega (Radovića), nego što je kritikovao vlast ili nekoga pojedinačno iz vlasti.

"Neću da vjerujem da je napad od strane gospodina Šešića dirigovan ili programinan, ali svakako je indikativno da se dešava u periodu kada se stranka veoma dobro konsoliduje i ima rast rejtinga. Nikada ne bih javno davao značaj poslaniku Šešiću, jer je on što se mene lično tiče, prilično neostvarena i u svakom smislu nedovršena osoba, ali ovo je izgleda jedini način da odgovorim na učestale neistine i manipulacije koje dolaze na moju adresu od strane gospodina Šešića", zaključuje Radović.

Na kraju on navodi i da je Šešić je diplomirani pravnik, koji nikada dana radnog staža nije radio u struci, čak ni državnoj ili u privatnoj firmi, advokatskoj kancelariji ili u Sudu.

"Zaista je bespredmetno da osoba bez ikakvog radnog ili profesionalnog iskustva drži časove i daje ideje na televiziji šta treba raditi i kako treba da izgleda država", zaključio je radović, zamjenik predsjendika SDS-a.

(BN)

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

Realno

21.05.2021 08:18

Gdin Radovic je skolovani, pametni , mladi gospodin koji ima sta ponuditi svojim politickim angazmanom i dovesti do promjena od kojih se zivi, a ne da prosipa suplje price kao ostali

ODGOVORITE
Name

Borac

21.05.2021 11:24

Nije valjda Sesicu da te zovu ovi papci,banjac,tubin,mitric,stevandic,cubrilovic itd.

Name

Cuj Sesic

21.05.2021 12:42

Jbt, supalj ko zvono. Ista tupa prica sad kao i prije 10 godina. Jos uvijek neki poslanik. SDS dobro da postoji, kakvi likovi su ga "predstavljali"

Name

Zaga

21.05.2021 08:27

Glupo je i jako stetno da dolazi do netrpeljivosti i javnih kritika unutar jedne stranke, jer, to ne donosi dobro ni stranci, ni pojedincima ciji medjuljudski odnosi ne sluze na cast nikome. Ovo se nikako nije smjelo desiti.

ODGOVORITE
Name

Srbi

21.05.2021 10:56

Samo naprijed SDS DA POBIJEDIMO OVU SEKTU TEKU IM ZADNJI DANI

Name

Sve istina

21.05.2021 08:29

Na pomolu je još jedan papak , koji će za veliku lovu napustiti SDS . Taj Šešić nikada i nije bio pravi oponent diktatorskog režima , većinu vremena u skupštini je prespavao i nije bio nešto kritičan prema režimu . Njegovim odlaskom SDS neće nešto puno ni izgubiti , džukele iz sekte zvane snsd su nanjušile ko bi bio povoljan za pijacu . Ali to je trebao da uoči i predsjednik SDS-a , da se već duži period ovaj ponaša , u najmanju ruku sumnjivo .

ODGOVORITE
Name

VG

21.05.2021 11:31

Nikakva steta, naprotiv za SDS. Trebalo ga je izbaciti davno. On i Tubin nisu mi trebali biti u SDS to je na dobro za stranku da ih se rijesi.

Name

Lule

21.05.2021 08:31

Pa zar vam je to trebalo?

ODGOVORITE
Name

U paklu

21.05.2021 08:33

Stoje kazani, i kraj svakog kazana đavo sa vilama, kad neko pokuša izaći on ga nabode i vrati u kazan... Kraj jednog kazana nema đavola, pita čovjek šta je to? Tu su SRBI kad jedan pokuša izaći, OSTALI GA VRAĆAJU

ODGOVORITE
Name

Zoka

21.05.2021 08:43

Šta hoće ovaj Šešić? Ništa nije radio i kada je Radovoć krenuo, našao se da pametujte. Ako hoće neka pomogne, ako neće neka ne smeta.

ODGOVORITE
Name

Бухаха

21.05.2021 08:45

Хахаха. Без коментара.

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

21.05.2021 09:02

Почело је. Додик се само смјешка.

ODGOVORITE
Name

Ре

21.05.2021 13:46

Додик се смјешка а ми ћемо да плаћени.

Name

Boki

21.05.2021 09:05

Ne prepucavajte se vi, morate sarađivati ili šutite, vaše prepirke idu u prilog nenarodnoj vlasti.

ODGOVORITE
Name

Lazar

21.05.2021 09:10

ŠEŠIĆ GODINAMA IZDAJE SAOPŠTENJA BEZ IKAKVE VAŽNOSTI. PORED NJEGA VLADAJUĆA GARNITURA SE NE MORA BRINUTI. KAO ČAJ OD KAMILICE.

ODGOVORITE
Name

Vladimir

21.05.2021 09:12

Za očekivati je bio ovaj istup Šešića. Radović se dobro izrazio u smislu da se ocdje stvarno radi o jednoj nedovršenoj osobi i dodao bih iskompleksiranoj. Tačno je da je Šešić godinama minirao rad svakog aktivnog dijela gradskog odbora SDS, i u situaciji kad mu je ugrožena pozicija na sve moguće načine je otvarao sukobe protiv sposobnijih od njega. Zbog svega toga je sigurno najodgovorniji za osipanje stranke i odlazak sposobnih i odgovornih ljudi. Vječnom demagogijom, šupljom pričom i pravdanjem velikim angažovanjem, rezultate izbora u svom Laušu a i cijeloj Banja Luci je sveo na nivo statističke greške. On je jedini predsjednik omladine na nivou gradskog odbora SDS, a možda i cijele SDS koji je ostavio uništenu organizaciju bez članstva i ideja. Poslije ovog Šešićevog istupa očekujem i pokušaje njegovih jadnih satelita da urade isto. Biće to pokušaji mlitavi i bezuspješni kao i sve što je Šešić do sada radio.

ODGOVORITE
Name

Morat ce se mnogi

21.05.2021 09:50

Pomiriti sa cinjenicom da ce u buducnosti samo znanjem casnim i marljivim radom moze biti na odgovarajucem mjestu,sto je najbolnije s obzirom da mnogi navikli da uzivaju u totalnoj suprotnosti tome u vremenu izopacenih i izvrnutih vrijednosti od kojih kao drustvo potonusmo....

ODGOVORITE
Name

Tako je

21.05.2021 10:11

Budući Predsjednik RS....Pametan i Sposoban..

ODGOVORITE
Name

I ja tako mislim

21.05.2021 10:23

Stari sam član SDS. Gosp. Radović je ovdje iznio činjenice o Sesicu a koje i Ja odavno znam. SDS mora da se rijesi druga Sesica jer je nesposoban da bilo šta uradi za stranku osim samostalnog nastupanja na tv. Covjek brz dana iskustva u realnom životu, ugladjen i samozaljubljiv nije za SDS Banja Luka ni prstom mrdnuo nasuprot Radoviću koji radi a ima zavidno radno iskustvo iza sebe. Sesicu dosta je tvojih ispraznih floskula jer Partija traži akciju i rad na terenu a ti nemaš prava da pominjes Radovića ni u kakvom svojstvu jer je on za tebe gromada.A ovaj poslednji tvoj nastup na tv je za izbacivanje iz Partije. Da sam ja taj koji odlučuje o tome ne bi ti meni ni dana više bio u SDS.

ODGOVORITE
Name

idi

21.05.2021 11:21

Idi Šešiću gdje si naumio i ne pravi smrad u stranci. Svi koji poznaju političke prilike znaju šta je tvoj krajnji cilj. Veoma brzo sve će biti jasno.

Name

Karaula

21.05.2021 10:41

Šešić se bunio u SDS sa Tubinom i Babićem.Kako Šešić nije otišao sa njima?Šta čeka?

ODGOVORITE
Name

Крчо

21.05.2021 10:42

Што си Шешићу кречио кречио си,грешка која ће те за два времена избацити из политике. Сад ти остаје сам да узмеш лову, иначе, догодине само можеш сањати посланички мандат.

ODGOVORITE
Name

Is

21.05.2021 10:57

Najvece mjerilo necijeg pilitickog rada su glasovi na izborima. Kad se uporede Sesic i Radovic saznamo da Radovic ima 4 puta vise osvojenih glasova. Kad se uporede djela ove dvojice za Sesica se ne moze reci da je ista u zivotu uradio. Po mom misljenju Sesic je skontao da njegova suplja prica vise ne prolazi i sad se namece Dodiku da uzme koji dinar dok jos ista vrijedi na nasoj stocnoj pijaci. Takodje molim nekog ko je upucen da mi kaze je li istina da je SDS na Sesicevom izbornim mjestu u novembru osvojio 8(osam) glasova?

ODGOVORITE
Name

disident

21.05.2021 11:24

E zbog ovoga ste i nagrebusili. Neka vas svih i još vas treba!

ODGOVORITE
Name

ma

21.05.2021 12:18

Daj malo se preispitaj pa ti sve znas ptico preletacice

Name

Novac i rad na terenu

21.05.2021 23:58

Su jedina garancija za uspjeh, Šeša je mislio da može i mlaćenjem prazne slame. Sraman je rezultat sdsa na zadnjim izborima u BL. Zato je Radović i došao, da se sredi stanje, a onda je nekima proradio Ego, umjesto da zdravog razuma ostanu na pravoj strani istorije.

ODGOVORITE