ДНС изнио тешке оптужбе на рачун предсједника БОРС-а

Чему се могу надати остали грађани Републике Српске, када су они који су је стварали понижени на све могуће начине. Та понижења бораца су свеприсутна, а посебно посљедњом одлуком Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, гдје је, како борци кажу, направљења дискриминација у расподјели средстава.

Република Српска 20.05.2021 | 12:24
ДНС изнио тешке оптужбе на рачун предсједника БОРС-а

Ово је саопштио Демократски народни савез, који наглашавају да борци до 60 година старости имају право да аплицирају за средства, која су ионако мизерна, док старији немају ни то право.

Исто је, како наводе, и са онима који су се борили за Републику Српску, а данас живе у Федерацији БиХ.

"Шаље им се порука да не треба да живе на својим вијековним огњиштима него да, уколико желе да ишта добију од ове однарођене власти, морају у бесцијење оставити своју имовину и живјети на милости или немилости комитета СНСД-а", каже се у саопштењу и додаје да се са борцима  игра и највиши врх Републике Српске на челу са Милорадом Додиком, који обећава помоћ пред Васкрс, па расписује под којим условима па ни након тога не дијели ту милостињу. 

"Једино горе од свега овога је ћутање предсједника БОРС-а Миломира Савчића, који је, а по дојавама бораца, познат по бројним аферама", каже се у саопштењу и наводи да је једна од тих афера, како су их информисали искрени и честити борци, а који су чланови борачке организације, је продаја акција „БОРС инвест фонда“.  

"Акције поменутог фонда су продате мимо одлуке Скупштине БОРС-а, а гдје је новац нико не зна. Савчић не заказује Скупштину, правдајући се епидемиолошком ситуацијом, што додатно изазива незадовољство и у градским и у општинским борачким организацијама", каже се у саопштењу.

Поред ове афере, како стоји у саопштењу, Савчића прати и афера око аутомобила, јер је разбивши службени аутомобил у пијаном стању, сам донио одлуку да купи нови службени аутмобил, што је још једна самовољна одлука, која подрива још више несугласица у БОРС-у.

"Одлуке мимо Скупштине, игнорисање тијела БОРС-а, самовоља и бројне друге неправилности ће свакако бити тема Скупштине, заказане у петак 21.05. Ту ће и бројне ствари бити јасније када Савчић поднесе извјештај борачким организацијама широм Српске", каже се у саопштењу.

Блискост власти и шуровање са владајућим СНСД-ом зарад личних интереса предсједника БОРС-а, како наводе, су максимално деградиле Борачку организацију Републике Српске, па није ни чудо да се борцима дијели милостиња.

"Поред тога, борце оваквом политиком често дијеле на ветеране, старије, млађе, а све у циљу контроле над овом популацијом, која је све немоћнија и малобројнија, те најгоре стоји у региону", тврде у ДНС-у и додају да су у сталном контакту са искреним и честитим припадницима Борачке организације који им свакодневно указују на све наведене нерегуларности и понижења која доживљавају.

"Информишу нас и о идеји да имамо само једну борачку организацију, онакву каква је била и у току одбрамбено-отаџбинског рата-јединствена и недјељива. Зато, генерале Савчићу, ми из ДНС вас питамо да ли је у вама остало ишта официрске части и морала из периода када сте били борац и стваралац Републике Српске? 

Да ли се икада запитате зашто сте урадили и зашто радите све то што радите и зашто учествујете у рушењу свега онога што су најбољи синови Републике Српске изградили својим животима, својом крвљу и костима?

Ви сте командовали тим синовима. Запитате ли се икада да ли им се због ваших садашњих поступака кости окрећу у земљи? 

Зато, генерале, ако имате имало части у себи, оне части која краси српског борца, изађите и јавно се извините за све што сте до сада урадили и уништили и онда се повуците са позиције првог међу једнакима. 

Можда вам некад, после тога, и опростимо", каже се у саопштењу ДНС-а.

(БН)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Борци

20.05.2021 10:42

Студенти и незапослени је довољно да срусе сваку отудјену власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

20.05.2021 11:56

Реч БОРАЦ се изговара пуним устима. Ђенерал је срамота бити лош човек.

Name

Ре

20.05.2021 11:57

Тај Савициц је без цасти и морала. На том мјесту је из лицног интереса, а не да помогне популацији коју представља. Исто је у свим сегментима друства. Синдикат исто тако функционисе, сва удрузења, итд.

Name

Ре

20.05.2021 13:50

Подобан

Name

Ре

20.05.2021 15:40

За ту скупстину требате доброг књиговодју и адвоката прије свега. Дзаба прица без покрица. Он се спремио добро да затаска све. То је сигурно.

Name

Док Холидеј

20.05.2021 10:43

ТО СУ БЛАГЕ ОПТУЖБЕ ШТА СУ НАМ УРАДИЛИ ВИШЕ КОРИСТИ ОД ДРЖАВЕ ИМАЈУ ПРОСЈАЦИ НЕГО МИ БОРЦИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Де

20.05.2021 12:01

Какви висе борци??!!! Требамо насу дјецу гурати на све нацине.

Name

Борац

20.05.2021 10:51

Шта сте очекивали од Савчића, па он слуша и ради оно што му нареди онај који га је поставио на ту функцију, а за малобројне који не знају та особа је Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

20.05.2021 11:26

Какав је то човјек када га бирају слични њему. Зоран Предојевић предсједник Борчке организације из Приједора нула од човјека. Пријератни лопов и криминалац, да није било рата био би у затвору колико толико. У рату никакав борац, слаб човјек и путем политике СНСД-а постаје предсједник којег не воле нити поштују ни најближи сарадници а камо ли борци, породице погинулих или инвалиди. Како промјенити ствари и довести Борачку организацију на ниво који јој припада.

Name

Ре Борац

20.05.2021 13:01

Дјелује као ноторњак, сав натекао....

Name

Ухљебио се

20.05.2021 10:55

Писнути он не смије од Баје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.05.2021 11:20

Овај ће добити све што треба од бурле свога шефа, што је наставио пут Ћургуза да неби бурле постао сиромашни биједник у РС.

Name

Дно људства

20.05.2021 10:57

Све најгоре сто неко мозе изговорити, није ни близу квалитету лицности, какав је овај тзв.предсједник борацке РС, дно од цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац 92-95

20.05.2021 11:00

Када сам ја рекао да је овај Савчић обични полтрон, а неки му пришива и нека ордења.Мислио сам да од Ћургута бема гири, али овај је дно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

20.05.2021 11:00

Савциц је исти као и цургуз. Рудоњини увлакаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

20.05.2021 11:02

Издајник Савциц не представља никога, он се бори за лицни интерес, раме уз раме с "домацим окупаторима и криминалцима" који без трунке стида и срама, цасти и постења газе по крви најбољих синова и ругају се њиховим наследницима који зиве у биједи и неправди.... Нема ту среце, нити будуцности, доци це дјаво по своје... Порука је послана да никада ни једна мајка неда сина за српство, нити било који лазни идеал... Зна се против кога овдје треба ратовати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам се

20.05.2021 11:03

као Борац ВРС ако је Савчић овакав био, као што је сад ,у рату ! Је ли то значи да су и тада многи настрадали ради његовог личног интереса а није се сигурно промијенио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yyy

20.05.2021 11:06

Само да обавијестим борце који су се пријавили на Јавни позив и морали доставити бр.текућег рачуна да сваки мјесец банка узима 4,5 км. за одржавање рачуна. Док буде исплата ми ћемо бити дужни банци. Из поузданих извора сам чуо ко прима мј. Или годишњи додатак поштом, већ је у систему и нетреба му текући имају адресу. Треба провјерити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види

20.05.2021 11:18

Чим је у предсједништву БОРС-а Горан Рогић онда је овако.То је једна морална наказа.Ја сам због те наказе поцијепао своје учешће у рату.Ми смо,са таквим руководством БОРС-а,одавно на дну.Дали је могуће наћи човјека за предсј. БОРС-а да га не могу купити.Има ли такав код нас Срба.Мислим да нема.Сви досадашњи су купљени.То ипак говори о нама .

Name

д

20.05.2021 11:12

како нас заступа и брани наша права предсједник, бојим се да ће предсједник тражити да нам смање права, а да формирају што више организација да руководиоци имају примања. Генерал у пензији = сндс полтрон. Жалосно извињавам се поштеним генералима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

20.05.2021 11:51

Тај такозвани предсједник борацке Савициц ни један посто не заступа интересе бораца Он је продузена рука СНСДе секте који гледају само свој интерес.Њему зе се мозе доци Он не прима борце на разговор све о њему говори највеце зло Борацке организације је лицно Савициц.

Name

М

20.05.2021 11:53

Нече мо како си постао генерал и колико ти је Биљана Плавшић дала пара. Савчићу једном се отријезни па напиј као човек. Дао ти је Миле стан у Бијељини, други у БГ, и још тога. ФУКАРО

Name

Да се подјетимо

20.05.2021 12:14

Постених генерала готово и да нема. Свероцовали у рату вецина, а они који нису директно уцествовали су то одобравали својим нецињењем. Сви имали донаторе, узимали им паре и водили људе у јединицама. А данас су донатори борци прве категорије. Многи су се послије рата продали политицарима. Узели све привилегије себи и својим породицама. А правог рата и узаса борби прса у прса никада нису осјетили. А да ли требам да вас све подсјетим да је вецина генерала уцествовала у изаји и паду опстина зап.крајине, такодје и книнске крајине. Хоцете ли њихова имена?

Name

БГД

20.05.2021 11:19

Кад сам о упознао Савчића био сам пресрећан што такав човјек присуствује годишњицама оснивања одређених борачких ратних формација, мислећи да ће тај човјек вратити достојанство и част српском борцу. Међутим, том лоли је најбитније да се на тим годишњицама напије и накрка, при том уживајучи у свом егу. Проговори коју о томе како ће се радити на побољшању положаја бораца, а оно сваке године све горе и горе. Тако вријеме пролази а истински борци на крају скупе паре да би платили оно што се појело током те прославе. Свака година иста а ми и даље вјерујемо у те режимске слуге и паразите који своју позицију увијек добро уновче. Тако и треба, ко нас хебе кад нисмо спремни ништа за себе да учинимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

20.05.2021 11:34

Баш фино сад че он умјесто три миље добити три миље и стоју вишка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

20.05.2021 11:36

Да, једна Борачка организација, све као коректив друштва. Остале организације проистекле из одбрамбено отаџбинског рата треба да буду дио сектора у републичкој организацији. Само тако се може деполитизовати организација и дјеловати на правну- поштену државу и квалитетан развој, посљедично на остваривање права бораца и њихових породица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Мд

20.05.2021 11:48

Лик је дно дна. Срам да га буде свих бораца. Дајте молим нека му неко проћита шта мун пишу људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ветеран

20.05.2021 11:57

Како их је само инсталирао у све сегменте друштва. Овај је подлегао а да се није био ни прихватио функције.Ко ће знати, вјероватно је имао добрих ораха у џепу док су њега одабрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

20.05.2021 11:58

Све је тако. Свугдје су постављени режимски људи да се као боре за народ.И Борци и инвалиди и Социјално и сви Синдикати.Тито је мала маца како је Додик разрадио свој Режим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИнхаузен

20.05.2021 12:08

Овај лик и госпоја Мисиц су играци дидика , зали они професионални за 5000 км мјесецно ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лако и тако

20.05.2021 12:21

Нисам присталица и цлан ДНСа али су истински у праву погледајте носиоце власти и само представнике борачких организација све ће вам бити јасно обогатили се на уштрб популације бораца брука и срамота и бога и земље !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

20.05.2021 12:40

Браво за ДНС...сваки дан удара у чело, а овај Савчић је једна обична лондра. Главна му је реченица да се треба залагати за запошљавање бораца и дјеце погинулих бораца. А већ и дјеца погинулих бораца су за пензионисања а камоли борци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полтрон

20.05.2021 12:55

Треба га под хитно смјенити, какав је то генерал продо се за паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врс и Муп РС

20.05.2021 13:05

Питам се само дали овај комунистицки генерал спава мирно.Колико је голобрадих Српских младица погинуло под његовом командом.Јесу ли генерале гинули за овакву Рс.Бојис ли се бога генерале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тодор

20.05.2021 13:05

Борачку организацију Републике Српске треба укинути. Нама, нити је било користи од њеног рада. Власт је купила БОРС одавно. Није ни ДНС посебно познат ни по поштењу, ни по заштити и бризи за борце Одбрамбено-отаџбинског рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

20.05.2021 13:37

Савчићу је добро, баш га брига за борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЛСБРО61Р17З153Н

23.05.2021 12:35

борацка кад би могла бити циста без политицара и и нтереса њихових кроз борс мозда би и функционисала али ми се цини да цемо умријети сви понизени обесцасцени и безвриједни .

Name

Арса

20.05.2021 14:40

Господо из ДНС-а, зашто сте до сада ћутали ?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеј

20.05.2021 15:02

Драги мој борци треба измјењати комплетну борацку организацију од мјесне па до врха.Од рата исти на фукцијама и врте се у круг узимају дневнице кад иду фол на сахране сипају гориво купују цвјеце а никоме нису то однијели на сахрану.Знамо и ми водити борацку и да ја добијем коју марку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

20.05.2021 18:58

Нисам присталица ДНС али свака вам част што сте одржали лекцију овоме олоши Савчићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

5 козарска

21.05.2021 06:31

Није лијепо од овог Приједорчана што овако ружно написа за Предојевића. Предојевић је за вријеме владавине СДС пуно урадио за борце. Било је ту отписа дугова, субвенције струје, плацеве за борце...Ал како се промијенила власт средства за борце су ишла само политички подобним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

21.05.2021 09:51

Он се неће извинити, није се стидио ни за вријеме рата па све до 2002 године када је његова категорија официра дијелила између себе чинове и одликовања и примали по двије плате, а њихове резервне колеге нису имале ништа, само патриотизам. Зато су ти резервни на бироу, а он и његове колеге поред добре пензије из Србије раде и примају високе плате и накнаде у Републици Српској и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ