DNS iznio teške optužbe na račun predsjednika BORS-a

Čemu se mogu nadati ostali građani Republike Srpske, kada su oni koji su je stvarali poniženi na sve moguće načine. Ta poniženja boraca su sveprisutna, a posebno posljednjom odlukom Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, gdje je, kako borci kažu, napravljenja diskriminacija u raspodjeli sredstava.

Republika Srpska 20.05.2021 | 12:24
DNS iznio teške optužbe na račun predsjednika BORS-a

Ovo je saopštio Demokratski narodni savez, koji naglašavaju da borci do 60 godina starosti imaju pravo da apliciraju za sredstva, koja su ionako mizerna, dok stariji nemaju ni to pravo.

Isto je, kako navode, i sa onima koji su se borili za Republiku Srpsku, a danas žive u Federaciji BiH.

"Šalje im se poruka da ne treba da žive na svojim vijekovnim ognjištima nego da, ukoliko žele da išta dobiju od ove odnarođene vlasti, moraju u bescijenje ostaviti svoju imovinu i živjeti na milosti ili nemilosti komiteta SNSD-a", kaže se u saopštenju i dodaje da se sa borcima  igra i najviši vrh Republike Srpske na čelu sa Miloradom Dodikom, koji obećava pomoć pred Vaskrs, pa raspisuje pod kojim uslovima pa ni nakon toga ne dijeli tu milostinju. 

"Jedino gore od svega ovoga je ćutanje predsjednika BORS-a Milomira Savčića, koji je, a po dojavama boraca, poznat po brojnim aferama", kaže se u saopštenju i navodi da je jedna od tih afera, kako su ih informisali iskreni i čestiti borci, a koji su članovi boračke organizacije, je prodaja akcija „BORS invest fonda“.  

"Akcije pomenutog fonda su prodate mimo odluke Skupštine BORS-a, a gdje je novac niko ne zna. Savčić ne zakazuje Skupštinu, pravdajući se epidemiološkom situacijom, što dodatno izaziva nezadovoljstvo i u gradskim i u opštinskim boračkim organizacijama", kaže se u saopštenju.

Pored ove afere, kako stoji u saopštenju, Savčića prati i afera oko automobila, jer je razbivši službeni automobil u pijanom stanju, sam donio odluku da kupi novi službeni autmobil, što je još jedna samovoljna odluka, koja podriva još više nesuglasica u BORS-u.

"Odluke mimo Skupštine, ignorisanje tijela BORS-a, samovolja i brojne druge nepravilnosti će svakako biti tema Skupštine, zakazane u petak 21.05. Tu će i brojne stvari biti jasnije kada Savčić podnese izvještaj boračkim organizacijama širom Srpske", kaže se u saopštenju.

Bliskost vlasti i šurovanje sa vladajućim SNSD-om zarad ličnih interesa predsjednika BORS-a, kako navode, su maksimalno degradile Boračku organizaciju Republike Srpske, pa nije ni čudo da se borcima dijeli milostinja.

"Pored toga, borce ovakvom politikom često dijele na veterane, starije, mlađe, a sve u cilju kontrole nad ovom populacijom, koja je sve nemoćnija i malobrojnija, te najgore stoji u regionu", tvrde u DNS-u i dodaju da su u stalnom kontaktu sa iskrenim i čestitim pripadnicima Boračke organizacije koji im svakodnevno ukazuju na sve navedene neregularnosti i poniženja koja doživljavaju.

"Informišu nas i o ideji da imamo samo jednu boračku organizaciju, onakvu kakva je bila i u toku odbrambeno-otadžbinskog rata-jedinstvena i nedjeljiva. Zato, generale Savčiću, mi iz DNS vas pitamo da li je u vama ostalo išta oficirske časti i morala iz perioda kada ste bili borac i stvaralac Republike Srpske? 

Da li se ikada zapitate zašto ste uradili i zašto radite sve to što radite i zašto učestvujete u rušenju svega onoga što su najbolji sinovi Republike Srpske izgradili svojim životima, svojom krvlju i kostima?

Vi ste komandovali tim sinovima. Zapitate li se ikada da li im se zbog vaših sadašnjih postupaka kosti okreću u zemlji? 

Zato, generale, ako imate imalo časti u sebi, one časti koja krasi srpskog borca, izađite i javno se izvinite za sve što ste do sada uradili i uništili i onda se povucite sa pozicije prvog među jednakima. 

Možda vam nekad, posle toga, i oprostimo", kaže se u saopštenju DNS-a.

(BN)

Komentari / 42

Ostavite komentar
Name

Borci

20.05.2021 10:42

Studenti i nezaposleni je dovoljno da sruse svaku otudjenu vlast.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

20.05.2021 11:56

Reč BORAC se izgovara punim ustima. Đeneral je sramota biti loš čovek.

Name

Re

20.05.2021 11:57

Taj Savicic je bez casti i morala. Na tom mjestu je iz licnog interesa, a ne da pomogne populaciji koju predstavlja. Isto je u svim segmentima drustva. Sindikat isto tako funkcionise, sva udruzenja, itd.

Name

Re

20.05.2021 13:50

Podoban

Name

Re

20.05.2021 15:40

Za tu skupstinu trebate dobrog knjigovodju i advokata prije svega. Dzaba prica bez pokrica. On se spremio dobro da zataska sve. To je sigurno.

Name

Dok Holidej

20.05.2021 10:43

TO SU BLAGE OPTUŽBE ŠTA SU NAM URADILI VIŠE KORISTI OD DRŽAVE IMAJU PROSJACI NEGO MI BORCI .

ODGOVORITE
Name

De

20.05.2021 12:01

Kakvi vise borci??!!! Trebamo nasu djecu gurati na sve nacine.

Name

Borac

20.05.2021 10:51

Šta ste očekivali od Savčića, pa on sluša i radi ono što mu naredi onaj koji ga je postavio na tu funkciju, a za malobrojne koji ne znaju ta osoba je Milorad Dodik.

ODGOVORITE
Name

PRIJEDORČANIN

20.05.2021 11:26

Kakav je to čovjek kada ga biraju slični njemu. Zoran Predojević predsjednik Borčke organizacije iz Prijedora nula od čovjeka. Prijeratni lopov i kriminalac, da nije bilo rata bio bi u zatvoru koliko toliko. U ratu nikakav borac, slab čovjek i putem politike SNSD-a postaje predsjednik kojeg ne vole niti poštuju ni najbliži saradnici a kamo li borci, porodice poginulih ili invalidi. Kako promjeniti stvari i dovesti Boračku organizaciju na nivo koji joj pripada.

Name

Re Borac

20.05.2021 13:01

Djeluje kao notornjak, sav natekao....

Name

Uhljebio se

20.05.2021 10:55

Pisnuti on ne smije od Baje.

ODGOVORITE
Name

re

20.05.2021 11:20

Ovaj će dobiti sve što treba od burle svoga šefa, što je nastavio put Ćurguza da nebi burle postao siromašni bijednik u RS.

Name

Dno ljudstva

20.05.2021 10:57

Sve najgore sto neko moze izgovoriti, nije ni blizu kvalitetu licnosti, kakav je ovaj tzv.predsjednik boracke RS, dno od covjeka.

ODGOVORITE
Name

Borac 92-95

20.05.2021 11:00

Kada sam ja rekao da je ovaj Savčić obični poltron, a neki mu prišiva i neka ordenja.Mislio sam da od Ćurguta bema giri, ali ovaj je dno.

ODGOVORITE
Name

Borac

20.05.2021 11:00

Savcic je isti kao i curguz. Rudonjini uvlakaci.

ODGOVORITE
Name

Borac

20.05.2021 11:02

Izdajnik Savcic ne predstavlja nikoga, on se bori za licni interes, rame uz rame s "domacim okupatorima i kriminalcima" koji bez trunke stida i srama, casti i postenja gaze po krvi najboljih sinova i rugaju se njihovim naslednicima koji zive u bijedi i nepravdi.... Nema tu srece, niti buducnosti, doci ce djavo po svoje... Poruka je poslana da nikada ni jedna majka neda sina za srpstvo, niti bilo koji lazni ideal... Zna se protiv koga ovdje treba ratovati....

ODGOVORITE
Name

pitam se

20.05.2021 11:03

kao Borac VRS ako je Savčić ovakav bio, kao što je sad ,u ratu ! Je li to znači da su i tada mnogi nastradali radi njegovog ličnog interesa a nije se sigurno promijenio.

ODGOVORITE
Name

Yyy

20.05.2021 11:06

Samo da obavijestim borce koji su se prijavili na Javni poziv i morali dostaviti br.tekućeg računa da svaki mjesec banka uzima 4,5 km. za održavanje računa. Dok bude isplata mi ćemo biti dužni banci. Iz pouzdanih izvora sam čuo ko prima mj. Ili godišnji dodatak poštom, već je u sistemu i netreba mu tekući imaju adresu. Treba provjeriti.

ODGOVORITE
Name

Vidi

20.05.2021 11:18

Čim je u predsjedništvu BORS-a Goran Rogić onda je ovako.To je jedna moralna nakaza.Ja sam zbog te nakaze pocijepao svoje učešće u ratu.Mi smo,sa takvim rukovodstvom BORS-a,odavno na dnu.Dali je moguće naći čovjeka za predsj. BORS-a da ga ne mogu kupiti.Ima li takav kod nas Srba.Mislim da nema.Svi dosadašnji su kupljeni.To ipak govori o nama .

Name

d

20.05.2021 11:12

kako nas zastupa i brani naša prava predsjednik, bojim se da će predsjednik tražiti da nam smanje prava, a da formiraju što više organizacija da rukovodioci imaju primanja. General u penziji = snds poltron. Žalosno izvinjavam se poštenim generalima.

ODGOVORITE
Name

Miso

20.05.2021 11:51

Taj takozvani predsjednik boracke Savicic ni jedan posto ne zastupa interese boraca On je produzena ruka SNSDe sekte koji gledaju samo svoj interes.Njemu ze se moze doci On ne prima borce na razgovor sve o njemu govori najvece zlo Boracke organizacije je licno Savicic.

Name

M

20.05.2021 11:53

Neče mo kako si postao general i koliko ti je Biljana Plavšić dala para. Savčiću jednom se otrijezni pa napij kao čovek. Dao ti je Mile stan u Bijeljini, drugi u BG, i još toga. FUKARO

Name

Da se podjetimo

20.05.2021 12:14

Postenih generala gotovo i da nema. Sverocovali u ratu vecina, a oni koji nisu direktno ucestvovali su to odobravali svojim necinjenjem. Svi imali donatore, uzimali im pare i vodili ljude u jedinicama. A danas su donatori borci prve kategorije. Mnogi su se poslije rata prodali politicarima. Uzeli sve privilegije sebi i svojim porodicama. A pravog rata i uzasa borbi prsa u prsa nikada nisu osjetili. A da li trebam da vas sve podsjetim da je vecina generala ucestvovala u izaji i padu opstina zap.krajine, takodje i kninske krajine. Hocete li njihova imena?

Name

BGD

20.05.2021 11:19

Kad sam o upoznao Savčića bio sam presrećan što takav čovjek prisustvuje godišnjicama osnivanja određenih boračkih ratnih formacija, misleći da će taj čovjek vratiti dostojanstvo i čast srpskom borcu. Međutim, tom loli je najbitnije da se na tim godišnjicama napije i nakrka, pri tom uživajuči u svom egu. Progovori koju o tome kako će se raditi na poboljšanju položaja boraca, a ono svake godine sve gore i gore. Tako vrijeme prolazi a istinski borci na kraju skupe pare da bi platili ono što se pojelo tokom te proslave. Svaka godina ista a mi i dalje vjerujemo u te režimske sluge i parazite koji svoju poziciju uvijek dobro unovče. Tako i treba, ko nas hebe kad nismo spremni ništa za sebe da učinimo.

ODGOVORITE
Name

prijedor

20.05.2021 11:34

Baš fino sad če on umjesto tri milje dobiti tri milje i stoju viška.

ODGOVORITE
Name

Рибар

20.05.2021 11:36

Да, једна Борачка организација, све као коректив друштва. Остале организације проистекле из одбрамбено отаџбинског рата треба да буду дио сектора у републичкој организацији. Само тако се може деполитизовати организација и дјеловати на правну- поштену државу и квалитетан развој, посљедично на остваривање права бораца и њихових породица.

ODGOVORITE
Name

Dragan Md

20.05.2021 11:48

Lik je dno dna. Sram da ga bude svih boraca. Dajte molim neka mu neko proćita šta mun pišu ljudi.

ODGOVORITE
Name

veteran

20.05.2021 11:57

Kako ih je samo instalirao u sve segmente društva. Ovaj je podlegao a da se nije bio ni prihvatio funkcije.Ko će znati, vjerovatno je imao dobrih oraha u džepu dok su njega odabrali.

ODGOVORITE
Name

Fenix

20.05.2021 11:58

Sve je tako. Svugdje su postavljeni režimski ljudi da se kao bore za narod.I Borci i invalidi i Socijalno i svi Sindikati.Tito je mala maca kako je Dodik razradio svoj Režim.

ODGOVORITE
Name

MInhauzen

20.05.2021 12:08

Ovaj lik i gospoja Misic su igraci didika , zali oni profesionalni za 5000 km mjesecno ..

ODGOVORITE
Name

Lako i tako

20.05.2021 12:21

Nisam pristalica i clan DNSa ali su istinski u pravu pogledajte nosioce vlasti i samo predstavnike boračkih organizacija sve će vam biti jasno obogatili se na uštrb populacije boraca bruka i sramota i boga i zemlje !

ODGOVORITE
Name

Idealno

20.05.2021 12:40

Bravo za DNS...svaki dan udara u čelo, a ovaj Savčić je jedna obična londra. Glavna mu je rečenica da se treba zalagati za zapošljavanje boraca i djece poginulih boraca. A već i djeca poginulih boraca su za penzionisanja a kamoli borci...

ODGOVORITE
Name

Poltron

20.05.2021 12:55

Treba ga pod hitno smjeniti, kakav je to general prodo se za pare

ODGOVORITE
Name

Vrs i Mup RS

20.05.2021 13:05

Pitam se samo dali ovaj komunisticki general spava mirno.Koliko je golobradih Srpskih mladica poginulo pod njegovom komandom.Jesu li generale ginuli za ovakvu Rs.Bojis li se boga generale.

ODGOVORITE
Name

тодор

20.05.2021 13:05

Борачку организацију Републике Српске треба укинути. Нама, нити је било користи од њеног рада. Власт је купила БОРС одавно. Није ни ДНС посебно познат ни по поштењу, ни по заштити и бризи за борце Одбрамбено-отаџбинског рата.

ODGOVORITE
Name

Lana

20.05.2021 13:37

Savčiću je dobro, baš ga briga za borce.

ODGOVORITE
Name

MLSBRO61R17Z153N

23.05.2021 12:35

boracka kad bi mogla biti cista bez politicara i i nteresa njihovih kroz bors mozda bi i funkcionisala ali mi se cini da cemo umrijeti svi ponizeni obescasceni i bezvrijedni .

Name

Arsa

20.05.2021 14:40

Gospodo iz DNS-a, zašto ste do sada ćutali ?!?

ODGOVORITE
Name

Hej

20.05.2021 15:02

Dragi moj borci treba izmjenjati kompletnu boracku organizaciju od mjesne pa do vrha.Od rata isti na fukcijama i vrte se u krug uzimaju dnevnice kad idu fol na sahrane sipaju gorivo kupuju cvjece a nikome nisu to odnijeli na sahranu.Znamo i mi voditi boracku i da ja dobijem koju marku

ODGOVORITE
Name

Marinko

20.05.2021 18:58

Nisam pristalica DNS ali svaka vam čast što ste održali lekciju ovome ološi Savčiću

ODGOVORITE
Name

5 kozarska

21.05.2021 06:31

Nije lijepo od ovog Prijedorčana što ovako ružno napisa za Predojevića. Predojević je za vrijeme vladavine SDS puno uradio za borce. Bilo je tu otpisa dugova, subvencije struje, placeve za borce...Al kako se promijenila vlast sredstva za borce su išla samo politički podobnim.

ODGOVORITE
Name

VRS

21.05.2021 09:51

On se neće izviniti, nije se stidio ni za vrijeme rata pa sve do 2002 godine kada je njegova kategorija oficira dijelila između sebe činove i odlikovanja i primali po dvije plate, a njihove rezervne kolege nisu imale ništa, samo patriotizam. Zato su ti rezervni na birou, a on i njegove kolege pored dobre penzije iz Srbije rade i primaju visoke plate i naknade u Republici Srpskoj i BiH.

ODGOVORITE