Лоше вријеме: И данас киша и пад температуре

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно вријеме са кишом у већини предјела и падом температуре која ће износити од девет до 14, на југу до 17 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 20.05.2021 | 08:30
Лоше вријеме: И данас киша и пад температуре

Јутро је претежно до потпуно облачно, на сјеверу мјестимично пада киша, на истоку и југоистоку је суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне и током дана задржаће слично вријеме, промјенљиво са кишом и пљусковима у већини крајева уз повремене грмљавинске процесе. У сјеверном појасу локално ће бити обилнијих падавина.

Биће и краћих сунчаних периода на југу, гдје се током дана очекује раст облака нестабилности који ће донијети пљускове и грмљавину.

Престанак падавина очекује се касније поподне, прво на западу уз кидање и смањење облачности, а у току вечери у већини мјеста. Дневна температура биће нижа него претходних дана.

Дуваће вјетар умјерене јачине сјеверног и сјеверозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница минус два, Соколац и Иван-седло шест, Сарајево осам, Сребреница, Тузла, Дрвар и Ливно девет, Бањалука, Приједор, Бијељина, Градачац и Зеница 10, Добој и Зворник 11, Требиње 13, Неум 15 и Мостар 16 степени Целзијусових. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар